Saaw Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Caute, mozno debilny dotaz ale neda mi to. Ako zistim ci je funkcny chladic motora? Myslim ventilator. Pretoze som si tak nejak uvedomil, ze uz dlhsiu dobu som ho nepocul a obzvlast pri tychto teplach by ho podla mna malo byt pocut. Nemam pocit ze by sa auto prehrievalo, v meste drzi cca 90°c teplota oleja. Ale minule som siel po dialnici a teplota vystupala nad 90° az k tej hranici co je medzi 90 a 140, neviem kolko to je.. proste ta palicka medzi tym... nemal som pocit ze by bezal chladic. detto v meste, ked stojim na mieste, vonku 300°, motor bezi, a chladic je ticho.. na diagnostike som bol nedavno, ked mi menili jeden zo vstrekov a ziadnu zavadu ohladne chladica nespominali... ja len ze ci neexistuje nejaky sposob ako otestovat funkcnost chladica. diky Citovat
safi1 Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Mne robi uplne toto iste zajtra nahodim fotku kde sa mi to az vysplhalo :/ pozeral si kolko mas v chladici vody ? Mne sa dost straca ta chladiaca kvapalina :/ Citovat
bezdo Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Odpoj konektor zo zeleneho cidla teploty vody na termostate,a do par sekund sa musi zapnut ventilator. Taktiez ti teplota vody vystupi do maxima. Pripoj spat, ventilator sa po chvilke vypne(cca 10sek.) a rucucka na budiku vody sa vrati na povodnu hodnotu. Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Pokud máš klimatizaci tak ti klíma nepoběží, pokud je ventilátor KO... případně můžeš ventilátor na diag vyzkoušet Citovat
Saaw Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 dikes za odpovede. klima bezi v pohode, chladi krasne. takze ventilator asi bezi. ale, pokial viem tak ventilator by mal mat aj ten chod na plne otacky kedy huci jak fras. a presne o tom hovorim, ze bezat na plno som ho uz dost dlho nepocul. chladiacej kvapaliny by malo byt asi dost, nedavno som menil olej a oni kontroluju pri tom aj bezne naplne. bezdo a kde najdem ten konektor pls? diky Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Ventilátor má dvě rychlosti... pokud zapneš klímu, tak by se ti měl ventilátor roztočit druhá rychlost ventilátoru se spouští při teplotě 107°C... a nezapomeň že budík má toleranci cca 10%... Citovat
safi1 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Tak sem prispejem aj jáá... V Piatok mi tá teplota vyskočila celkom slušne vysoko tak som ju ešte nemal :/ ako išla aj klimoška ale fičal som po dialnici a potom medzi dedinkami... Cestou k pánovy Cinicovy Ventilator išiel ale nejako pomaly si myslím a u iných aut ešte keď vypnete motor tak to nejaku tu minutku ešte chladí a u mna nič :/ už fakt neviem čo si mam o tom myslieť... a aj sami zdá že sa mi nejako rýchlo tratí chladiaca kvapalina :/ včera som dosť dolieval a Cinc videl že som tam mal aj málo :/ a to som asi 3 mesiace či 4 predtým celkom dosť dolieval je to normalne či bude niekde problém ? Citovat
Saaw Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 hm safi, u teba pozeram ze je to teplota chladiacej kvapaliny. u mna to bola ale teplota oleja. ja mam aj ukazovatel teploty chladiacej aj teploty oleja na budikoch. chladiaca bola celkom v norme, nieco nad 90, ale olej bol podla mna dost vysoko, medzi 90 a 140°, neviem kolko to je, ci 120 alebo kolko... ale suhlasim s tym ze u inych aut pocut ventilator aj po vypnuti motora, popripade ked nastartuju.. u mna je ale ticho, tak neviem ci ta 206tka tak dobre chladi alebo je niekde zavada Citovat
Saaw Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 Ano to viem, ale az tak vysoko nad 90? Pokial si pamatam, tak po ine roky mi ani na dialnici ten olej tak vysoko nestupal. Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Kdy jsi naposled měnil olej? před kolika km? a dával jsi tam stejný? Citovat
Saaw Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 Par tyzdnov dozadu v Oil Partner, pravidelna vymena po roku cca, rovnaky olej. Ma cca 800-900 km ten olej. Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 A určitě ti ho vyměnili? Stejná viskozita? Citovat
safi1 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Koblih práveže tesnenie pod hlavou bolo menene pri cca 90 tisic KM a rovno som spravil aj rozvody Fakt tomu nerozumiem a dosť ma to serie mam trochu obavu stoho :/ Momentálne mam najazdene 120 tisic a nejaké drobne... ale vidim to tak že budem musiet to auto odviesť do Peugeotu nech sa mi nato pozru :/ Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Pokud nekape voda pod auto tak to asi někam mizet musí... Proč jsi měnil to těsnění? Hlava byla srovnaná? Citovat
Saaw Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 ChouLu, ano vymenili v oil partner to robia na pockanie a cely cas stojis pri aute a kontrolujes si vykonanu robotu a oni ti ukazuju co presne robia, dokoca ti ukazu ze vymenili tesnenie na vypustnom srobe, pred tebou da dole stary, vyhodi ho a nasadi novy... a je to presne ten isty olej co bol vzdy a chodim do oilpartneru uz od kedy som si auto doviezol z peugeotu ako nove. spytam sa takto, je ta teplota zla pre motor? v meste v pohode drzi 90°c olej, mozno trosinku nad, ale na tej dialnici to bolo na tej palicke co je medzi 90 a 140. pokial to nie je nieco extremne mimo normal tak to nebudem riesit. doplnenie: akurat som nasiel fakturu, bolo to 2.7, cize mesiac dozadu. olej je 5W-30. [Edited on 4/8/13 11:58 by Saaw] Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Jak říkám, budíkům s nedá moc věřit, je to pouze orientační.. správné hodnoty jsou vidět na diagnostice Jinak: chladící kapalina byla někdy vyměněná? Citovat
safi1 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 HM... no nekape pod auto nic :/ a prečo som ho menil lebo mi odtial tiekol olej po celkom motore... a neviem či bola srovnaná :/ Robil mi to totiž mechanik v Peugeote ktoreého poznám tak faktiš neviem čo stým ale pojdem to vyriešit cez týžden a chladiacu som ešte nevymienal iba dolieval...za rok aj pol som dolial cca liter to je asi dosť čo predpokladam ? [Edited on 4/8/13 12:00 by safi1] Citovat
Saaw Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 myslim ze ano, bola vymenena, pri servisnej prehliadke cca pol roka dozadu.. ani neviem kedy som tam bol, ale nedavno to bolo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.