Altman Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 Tak řeším nový problém. Protože ten snímač polohy škrtící klapky není nikde k sehnání (i Badisak mi napsal ze neni a nebude) a nejspíš už se ani nevyrábí, řeším teď jakým způsobem tam dostat snímač z motoru KFX (můj je KFW). Kdyby měl někdo nějaký nápad tak sem s ním. Jinak, tenle bych potřeboval: http://ecat.elit.cz/Snimac-poloha-skrtici-klapky-MAGNETI-MARELLI-MM-CA0077265-1/005JlJFRlBBR0U9QXJ0aWNsZUJyb3dzZXImVE5WPTMwMHwtMzE5NDB8LTMxOTM5fDYxJlRUPWNhciZWZWhpY2xlSUQ9MTE2NDAmVmVoaWNsZVR5cGVJRD0xJlBhcnREZXRhaWxJRD1NTSBDQTAwNzcyNjUvMQ== a tenhle bych tam rád nějak \"narouboval\" (jednak se dá sehnat za třetinu ceny a především ho mají skladem úplně všude) http://ecat.elit.cz/Snimac-polohy-skrtici-klapky-FACET-FA-105001/005JlJFRlBBR0U9QXJ0aWNsZUJyb3dzZXImVE5WPTMwMHwtMzE5NDB8LTMxOTM5fDYxJlRUPWNhciZWZWhpY2xlSUQ9MTE2NDAmVmVoaWNsZVR5cGVJRD0xJlRUYWI9RmFsc2UmUGFydERldGFpbElEPUZBIDEwLjUwMDE= Zatím jsem zjistil že se liší jen konektorem, ale než se ho tam pokusím zapojit, rád bych to věděl na stopro, abych si něco neudělal s motorem. [upravil dne 11/8/13 14:20 od Altman] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 TAdy by ho neměl?? http://www.autodily-hlubina.cz/www-autodily-hlubina-cz/eshop/19-1-Peugeot/4382-4-snimac-polohy-skrtici-klapky/5/4369-Snimac-polohy-skrtici-klapky-PEUGEOT-206-sikma-zadni-2A-C-1-4-i-1920-1H Citovat
Altman Odesláno 11. srpen 2013 Autor Odesláno 11. srpen 2013 Ten snímač v odkazu ne-e, ten jsem navíc schopný ve zdejší mototechně sehnat za ani ne polovinu. Potřeboval bych ten druhý. Nevím co s tím, počkám až se mi vyjádří někdo, jestli tyhle dva snímače můžu vzájemně zaměnit. Citovat
Altman Odesláno 15. srpen 2013 Autor Odesláno 15. srpen 2013 Včera jsem byl u člena Devils-Night a dnes jsem zkusil problém vyřešit, leč neúspěšně. Zkusil jsem použít Snímač polohy škrtící klapky z motoru KFX na svůj KFW. Zjistil jsem že dva dráty ze tří jsou přehozené-to jsme opravili. Po montáži a nastartování motoru se to chová hrozně. Po lehkém šlápnutí na plyn zdechává, rozjet se je prakticky nemožné. Co jsem zjistil: Na motoru KFX je úplně jinak udělané nasávání vzduchu. Škrtící klapka má o dva senzory navíc (jeden navrchu a druhý vespod) takže asi těžko půjde sání z KFX namontovat na KFW. Obrátil jsem se s dotazem na kolegu, ten mi pověděl že \"Snímač polohy škrtící klapky\" má jakousi odporovou dráhu jejíž hodnota může být pro každý motor jiný, tak asi proto to nechce fungovat, tedy dál sháním snímač přímo na svůj motor. Jinak, tenhle problém, který teď řeším za chvíli čeká na každého majitele motoru KFW (dokonce i některé majitele atmosférického motoru 2.0 benzín a 1.6 8V benzín-je zde použit stejný snímač jak se nám povedlo zjistit), tekže bych se vůbec nezlobil, kdybyste se vy, kterých se to týká taky trochu zapojili do diskuze. Alespoň pak budete vědět co dělat, až vám motor začne samovolně zdechávat, nebo mít vysokou spotřebu paliva. [upravil dne 15/8/13 12:05 od Altman] Citovat
velkybanan Odesláno 15. srpen 2013 Odesláno 15. srpen 2013 KFW motor mám , ale s elektronickou klapkou.Takže se zapojím do diskuze ,ale bezpředmětně Citovat
Altman Odesláno 15. srpen 2013 Autor Odesláno 15. srpen 2013 Elektronická klapka. Že mi ji banáne vyfotíš... Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 Tak se stal zázrak. I když se ten díl co jsem potřeboval už nový nevyrábí, tak se mi jeden snímač polohy škrtící klapky přímo od Magnetti Marreli povedlo ukořistit. Motor jde teď na volnoběh úplně suprově, s přibývající teplotou pěkně pomalu klesají otáčky motoru, až se ustálí přesně na 800ot./min. Ten chlapík má ještě pár kusů skladem, tak kdyby byl zájem dejte vědět do Soukromé Zprávy. Doteď nic nehaprovalo, než jsem zase ujel těch asi 30-40km a už zase na novo. V podstatě to samý jak předtím s tím rozdílem, že po chcípnutí to jde nastartovat ihned, ale je to hrůza teda. Už nevím co dál mám vyměnit, zbejvá už vážně jen to čerpadlo. To že motor jede furt tak nějak chcíple (asi jako 1.1) asi nemá cenu ani říkat. :blicismajlik Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Tak snad už se blíží okamžik kdy od metody pokus-omyl přejdeš k metodě odborného servisu. Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 Myslím že HonzaZ nebude součástí metody \"pokus-omyl\". U něj jsem už kompletní diagnostiku absolvoval, prověřil mi všechny součásti auta, porovnal hodnoty na diagnostice s psanými hodnotami a celkově to všechno projel. Dozvěděl jsem se od něj že je špatný \"snímač polohy škrtící klapky\", tak jsem ho vyměnil. Oproti turbodýzlové mrše stejného objemu mám ještě sakra velkou rezervu. I když vyměním ještě to čerpadlo, i tak nejsem ani na ceně repase turba. [upravil dne 16/8/13 17:11 od Altman] Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 HonzaZ jistě ví co dělá a nepochybuju, že to udělal dobře. Srovnání s turbodieselovou mrchou nerozumím, pokud tím měříš kolik ještě zbytečně utratit tak už mám s \"mrchama\" pár set tisíc naježděno a turba repasovat netřeba. V tvém vlákně se už ztrácím... rampa byla měněná? Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 Nebyla, HonzaZ ji proměřoval a všechny hodnoty i její chování zcela v pořádku. Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Měřil jí ve chvíli kdy byl s autem problém nebo když fungovalo? Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 Měřil ji postupně: 1) Když bylo všechno OK 2) Poté auto začlo pomalu chcípat, stále sledoval hodnoty 3) Po chcípnutí motoru také sledoval všechny hodnoty Pak ještě pro jistotu spínal jednotlivé cívky. Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Nerozumím tomu co popisuješ jak se sledují hodnoty na vymontované rampě? Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 Vymontovaná nebyla, všechny ty hodnoty byly vidět v počítači. Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 No zapalovací rampou to nebude, sám HonzaZ to říkal. Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Co ti mám na to napsat? Asi nic Po výměně toho snímače jsi měl odpojenou baterku? Citovat
Altman Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 Ano a vše jsem dělal tak jak mi řekl kolega, konkrétně: 1)Odpojit baterku alespon na 5 min. 2) Zapojit baterku, klíček do polohy 2, tam ho nechat asi minutu 3) Nastartovat a počkat pár minut než si motor tu škrtící klapku nějak \"zkalibruje\" 4) Opatrně ujet pár desítek kilometrů aby si jednotka načetla \"styl jízdy\" [upravil dne 16/8/13 18:04 od Altman] Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 1. 5 min je málo 2. OK 3. OK 4. opatrně určitě ne, naopak projet všechny režimy ... ... ale to je jedno stejně to bude rampa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.