Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim všechny borce tady forum:papa.Chlapi,mam dotaz:Kdyz parkuju a couvam a hned dam jednicku a popojedu,tak zaslysim takovy krupnuty.Nevite někdo,co to muze byt?Diky vsem za rady.Dela to,jen když parkuju.A je to slyset jako by od kol.A dnes,jak jsem dlouho stal na jednom miste a prselo,tak jsem se chtěl rozjet a uplne mi zakrupalo v kolach.Prislo mi,jako by byly zasekle desticky.Po rozjeti vse v pohode

[upravil dne 31/7/13 16:35 od el nino]

Odesláno
Ahoj, může to být spodní otočný čep tzv. frip, nebo povolené šrouby na předním hliníkovém rámu pod motorem.
asi bych to videl tedy na tec cep.Protoze to udela jen,kdyz ze zpátečky dam jednicku a popojedu.
Odesláno

Vydávalo mi to podobný zvuk pri cúvaní, rozbiehaní (občas) a vytáčaní kolies, bol to spodný guľový čap (pacička) na ľavej strane, na pravej sa prejavovala búchaním na nerovnostiach alebo prejazde cez spomalovač.

Zodvihni auto alebo len to koleso od ktorého si to postrehol, pohýb ním a sleduj kde bude vôla.

Odesláno

Ja mám ten istý problém. Spodné čapy /pacičky/ som mal menené na oboch stranách lebo to strašne klepalo. Takže tým to byť nemôžee. začalo mi to tak mesiac a pol do zadu, ale teraz je to uz poriadne spraskanie. Dal som menič čapy riadenia aj so spojovacími tyčkami a praska to nadalej. Robí mi to hlavne iba vtedy, keď mám naplno vytočené a pohnem sa či už do predu ked sa rozbieham, alebo keĎ vytočím na plno a cúvam. pukanie mi ide od pravého kolesa, a cítim to aj jemne vo volante. je to niekedy neskutočne nepríjemné. Hádam sa toto čím skor vyrieši, lebo ani mechanik poriadne nevedel čo by to mohlo byť. povedal že treba zrejme skontrolovať celú prednú nápravu, ale samozrejme aj jeho čas niečo stojí a ja na to musím makať. tak budem rád ak by som vedel nejaky rady čo by to mohlo byť.

Btw. ja som tu už podobné vlákno zakladal s tým, že by to mohol byť pomocný rám. Ale moc mi to na to nesedí.

Prosím o pomoc :P hehe :myslim

p.s. toto isté robí známemu na forde mondeo a tiež netuší čo čo je, ja nechápem normálne

[upravil dne 1/8/13 22:41 od AnRy99]

Odesláno

pokial viem tak sa to dotahovat nesmie, vtedy by to robilo este vacsie zlo. davaju sa tam podlozky aby to nebolo na sebe naprate, prave preto to potom puka, ne?

co sa tyka spodnych capov, na tych je nabehanych asi cca 15 000 km, tak mi nehovor ze to pukanie je od nich.

Odesláno

Ten spodný čap čo i menili ešte hneď po kúpe auta v Peugeote už začína mať vôľu (ešte nevydáva žiadny zvuk) a je na ňom nabehané cca 28tis. km čo sa mi zdá dosť málo. Druhý sa menil pól roka nato, už doma, guľový čap SKF kupovaný inej predajni nie v Peugeote a ten drží je OK.

Ten pomocný rám kľudne skús dotiahnuť, nič tým nepokazíš (veď aj pri kompletizácii auta pri výrobe ho dotiahli) a uvidíš ako sa to bude chovať.

Odesláno

oni mi to este praska strasne ked idem po nerovnosti ... vcera som prechadzal cez taky kopcek na zemi, myslel som si ze ma rozpuklo na poly :D taky hnusny zvnuk ... uvidime no

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak aj mna trapi nieco podobne, len to nema suvis s vytocenym volantom. Praskanie pocujem ked sa rozbieham a potom ked stlacim brzdu. Praskanie akoby islo od kolesa spolujazdca. Akoby sa tam nieco pohlo pri rozjazde a zasa pohlo spat ked zabrzdim. spodne cap je vymeneny tak ten by som vylucil. Niekedy mam pocit ci to nejde od poloosi v prevodovke ci tam nemoze byt nejaka vola...

Odesláno

Pokud to cukně při změně směru jízdy a souvisí to se stlačením brzdy je to nekvalitní bezdové obložení. Vytahuje se gród na deskách a pak se při změně jíždy se tento gród vtáhne mezi desku a kotouč a udělá to ránu jako potvora. Taky jsem hledal jako blbec a přitom to bylo tak jednoduché :papa, nešetřit na brzdovým obložení

Odesláno

Ja mám menené všetky obloženia a tiež mi tam niečo praska a robí to hlavne keď prejdem po nejakej nerovnosti a keď cúvam je to podstatne horšie...ten zvuk je strašný a neviem čo to je a ide od spolujazdcovej strany :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...