Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dneska mi len tak, co som si nahodou vsimol na chvilku zasvietila v zakrute diagnostika motora a po asi troch sekundach zhasla a potom uz nic...neviem ci to bol nejaky skrat,alebo zle vyhodnotene udaje lambda alebo co...je treba ist radsej do servisu pozriet na diafnostiku ze co tomu je?

Neviem ci to je chyba, ale pri startovani resp. dani kluca do druhej polohy mi zhasne po chvilke airbag a potom take auticko v smyku, ale diagnosika spolu so STOPKOU olejom a dobijanim svietia...Po nastartovani vsetko zhasne ako ma..

Dakujem

Motor 1.5 65kW

Odesláno

čus,

pokiaľ ti chyba zhasla, tak to nerieš, bude to len maličkosť,

ak si dáš spraviť diagnostiku, je možné, že bude uložená ako prechodná chyba, ale ani nie.

Tiež mi podobne zasvietila kontrolka diagnostiky a svietila cca 10km a potom prestala, od vtedy nič, žiadne zmeny na prejave vozidla pred/po.

Pri štartovaní má zhasnúť airbag aj autíčko vo šmyku (ABS), diag, stop aj olej svietiť majú a aj po štarte zhasnúť.

Nehľadaj čerta tam, kde žiadny nie je ;)

[upravil dne 31/7/13 11:06 od Ivkopivko12tka]

Odesláno

Mám zkušenost z 206 tak i 306, kdy v zatáčce se rozsvítili vždycky nějaké kontrolky... po zmeření oleje a následním dolití mezi rysky byl klid ;)

Odesláno

No olej to zere to viem a vela ho tam takisto urcite nemam lebo na pezin. babe v jednej zatacke uz zasvietil :)Ok dolejdem, teda najskorej ho objednam...dakujem za radu :)

Odesláno

Jestli žere olej, tak jsou to guferka na ventilech. Oprava asi za 3500 Kč (jestli máš 16-ventil tak dražší). Odkládat to nemá cenu, bude se to prudce zhoršovat, takže jen marně valíš peníze za olej.

Odesláno

Motor už nejaký čas nie je môj :(, ale dá sa povedať, že po tejto oprave bol skutočne v richtiku, máloktorá 1.6 NFZ bola v takej kondícii.

Za jeden celý deň by to malo byť hotové. V tom vlákne je aj spísané, čo všetko sa robilo.

Nám sa to skomplikovalo na niekoľko dní z toho dôvodu, že sme mali od výroby zlé tesnenie hlavy valcov, takže nám chcal bokom olej po zložení a ešte som musel v Citroene/Peugeote zháňať jeden diel klukovej hriadele z časti rozvodov.

Člen Pastorek (zástupca PC pre SK) je z Vlčkoviec, neďaleko Trnavy a všetky diely vrátane oleja, náplní, ale aj gufer, tesnenia hlavy atď vyšli cca 160 - 200 eúr.

Za prácu si to už musíš dohodnúť s ním sám, skús mu napísať SZ ;-)

EDIT: diel čo som zháňal sa volá asi rozperný krúžok klukovej hriadele, pri vyberaní sa nám z neho akosi časť urvala :)

[upravil dne 31/7/13 16:02 od Ivkopivko12tka]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...