Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

nemá někdo zkušenosti s ventilátorem sahary - jeho nefunkčností? Při popojíždění na dálnici mi stoupla teplota na cca 95 a když by se podle mě měl sepnout ventilátor, tak se ozval šílený hluk z motoru a větrák se netočil. za jízdy se motor v pohodě uchladí ale to popojíždění teď v létě asi nic moc. zdálo se mi že je to takový kovový zvuk. Vrtule je volná, ale když jí roztočím tak se rozvibruje a to je doufám příčina toho hluku. Možná motorek toho větráku?

Díky za jakékoliv rady.

Odesláno

Měl jsem podobný problém.. přirezlé ložisko, zadřelo se => vysoky odpor a spálilo pojistku. Rozebraní motorku, výměna ložiska, namazání, výměna pojistky a ventilátor jde do dnes ;)

Odesláno

jo to by mohlo být ono, už jsem na to koukal a je tam vůle v ložisku.

ChouLu - když jsi to rozebíral musel jsi vytáhnout komplet chladič nebo se ti to podařilo jen povolit a vytáhnout ten větrák s motorkem?

Ještě mě napadá, asi se blbě zeptám, ale jde odpojit nějak termostat aby se po nastartování točil větrák pořád? resp. zkoušel jsem odpojit ten káblik co vede k chladiči nastartovat a nic se netočilo, tak jen jestli jsem hňup nebo jsem odpojil něco úplně jinýho? :D

Odesláno

Pokud máš to modré čidlo na chladiči nahoře, tak po odpojení se ti musí ventilátor roztočit.

Chladič je blbost demontovat, nahoře povolíš ty torxky s těma držákama co drží saharu a vytáhneš ji nahoru.. jen si teď uplně nepamatuji zda jsem nevyndával i lištu se znakem, ale asi jo... ;)

Odesláno

dík moc, teď si tak uvědomuju že jsem opravdu hňup že to stačilo vytáhnout nahoru a chladič by tam zůstal. jen bylo málo času tak jsem to zase zadělal :D přesně jak píšeš - modrý konektor a pak se to stejně netočilo. ještě jednou díky

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ahoj, konečně byl čas to rozebrat, ten větrák se při přímém napojení na baterku roztočí a při vyšší teplotě když je zapojen klasicky s většim vyrválem nakonec taky. jediný co se mi nepozdává je teplota kdy se roztočí, je možný že je to čidlo u chladiče nějaký špatný a spíná to až při vyšší teplotě? třeba to dochlazování po vypnutí motoru tam vůbec není a dřív bylo. dík za jakoukoli odpověď

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...