kalda1989 Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Ahoj, nemá někdo zkušenosti s ventilátorem sahary - jeho nefunkčností? Při popojíždění na dálnici mi stoupla teplota na cca 95 a když by se podle mě měl sepnout ventilátor, tak se ozval šílený hluk z motoru a větrák se netočil. za jízdy se motor v pohodě uchladí ale to popojíždění teď v létě asi nic moc. zdálo se mi že je to takový kovový zvuk. Vrtule je volná, ale když jí roztočím tak se rozvibruje a to je doufám příčina toho hluku. Možná motorek toho větráku? Díky za jakékoliv rady. Citovat
ferinko2 Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 .....asi by som to rozobral,cez pokec to ťažko opravíš Citovat
P607Olda Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Vůle v ložiskách? Anebo tam něco překáží? To je poslední naděje, jinak asi výměna. Citovat
ChouLu Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Měl jsem podobný problém.. přirezlé ložisko, zadřelo se => vysoky odpor a spálilo pojistku. Rozebraní motorku, výměna ložiska, namazání, výměna pojistky a ventilátor jde do dnes Citovat
kalda1989 Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 jo to by mohlo být ono, už jsem na to koukal a je tam vůle v ložisku. ChouLu - když jsi to rozebíral musel jsi vytáhnout komplet chladič nebo se ti to podařilo jen povolit a vytáhnout ten větrák s motorkem? Ještě mě napadá, asi se blbě zeptám, ale jde odpojit nějak termostat aby se po nastartování točil větrák pořád? resp. zkoušel jsem odpojit ten káblik co vede k chladiči nastartovat a nic se netočilo, tak jen jestli jsem hňup nebo jsem odpojil něco úplně jinýho? Citovat
ChouLu Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Pokud máš to modré čidlo na chladiči nahoře, tak po odpojení se ti musí ventilátor roztočit. Chladič je blbost demontovat, nahoře povolíš ty torxky s těma držákama co drží saharu a vytáhneš ji nahoru.. jen si teď uplně nepamatuji zda jsem nevyndával i lištu se znakem, ale asi jo... Citovat
kalda1989 Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 dík moc, teď si tak uvědomuju že jsem opravdu hňup že to stačilo vytáhnout nahoru a chladič by tam zůstal. jen bylo málo času tak jsem to zase zadělal přesně jak píšeš - modrý konektor a pak se to stejně netočilo. ještě jednou díky Citovat
kalda1989 Odesláno 16. říjen 2013 Autor Odesláno 16. říjen 2013 ahoj, konečně byl čas to rozebrat, ten větrák se při přímém napojení na baterku roztočí a při vyšší teplotě když je zapojen klasicky s většim vyrválem nakonec taky. jediný co se mi nepozdává je teplota kdy se roztočí, je možný že je to čidlo u chladiče nějaký špatný a spíná to až při vyšší teplotě? třeba to dochlazování po vypnutí motoru tam vůbec není a dřív bylo. dík za jakoukoli odpověď Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.