Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Sport. sání ??

Recommended Posts

Odesláno

Když myslíš... já tyhle komentáře píšu dost nerad, protože to spoustě \"tunerům\" a pod. nejde pod vousy, a já na ty dotčený reakce fakt nejsem moc zvědavej...

Tyhle filtry jsou akorát tak na vizuální efekt, a o něco zvýší hlučnost motoru, takže dotyčný \"tuner\" pak má pocit, že to líp jede. Kecy o tom, kolik to přidá, jsou jen kecy - možná tak jednoho koně, a to jen než se zasere - a že je \"nesmrtelný\" a jde prát? Taky ne donekonečna, a pokud dáš 2000,-za kit a min. 500,- za praní, je to za peníze nejmíň 12 výměn klasického filtru - a to už to auto mít dávno nebudeš...

Reklamní materiály o lepší propustnosti těch filtrů mě neberou - jen si zkuste se projet úplně bez filtru! Jestli myslíte, že to bude nějaký velký rozdíl, tak leda kulový... ale přitom to je maximální propustnost, které jde dosáhnout, že, když tam filtr vůbec není...

A důvod, proč to u dieselu nebude mít vliv už z principu? Výkon dieselu záleží na množství vstříknuté nafty, pokud do něj přivedeš nepatrně víc vzduchu a dávku nafty necháš stejnou, maximálně trochu snížíš kouřivost. Musel bys přeseřídit dávku, aby to líp jelo - to ale nedoporučuju, protože to pak hulí.

Odesláno

Díky za vy?erpávající vysv?tlení, te? už vím že je to úpln? zbyte?ný. Motor je stejn? u?vanej ažaž a nepot?ebuju zvuk ješte zvyšovat. Ale o min. p?idáním na ?erpadle budu uvažovat, protože m? udivuje ?e? pár pežo?ák? že jim ta jejich naftová dv?st?p?te?ka (ne TD) lítá i stopadesát. Já když zatopim v kotli jede to max 120. Navíc bych v tom svým \"ko?árku\" p?i vyšších rychlostech m?l používat chráni?e sluchu, o kostkách ani nemluv?. Když si uv?domím kolik m? to autíko stálo, a je pom?rn? nové (92), je mi vouzko.

Zítra jedu do servisu tak jsem zv?davej na ?em všem zjistí v?li :o:P:P

Dík a zdary

Odesláno

Prázdná 205/309/405 1,9D (bez turba) se na rovině rozjede na 150km/h. Pokud ne, něco je špatně... Těch 150 už ale jede v podstatě v otáčkách max. výkonu (lehce nad 4000ot/min), takže není dobré to tam držet.

Odesláno

A jejej, tak to jsem to už několikrát výrazně přehnal s P405 1,9D jsem si několikrát frčel přes Německo 160-175km/h. Nemám otáčkoměr a hluk celkem ušel, možná by to jelo i víc, ale to už jsem nechtěl pokoušet.

Odesláno

Janhercik: může být. On tachometr dost často kecá (mně kecal o 20km/h, než jsem ho srovnal), a ten motor se dá točit do cca 4500ot, pak poměrně prudce končí. Max. výkon je tuším psaný při 4300? Klidně si to vyzkoušej - když máš motor v pořádku, nijak mu to neuškodí - spíš naopak, i diesela je třeba občas řádně \"protáhnout\", jinak ještě víc zleniví (ale pozor, nesmí být studený - ale to asi všichni víte :) )

Odesláno

oddie: no to že by mi kecal tachometr, tím to asi nebude, jeli jsme dva (ještě Audi A4) a cpeciálně jsme se na to v jednu chvíli zaměřili ( při rychlosti 165 km/h) s nepatrnou odchylkou to souhlasilo. Ale jsem uklidněn, že to tomu motoru občas prospěje.

Odesláno

no chlapí rychle vám ty káry lítaj, ale já už vím proč ta moje ne ...... je to totiž osmnáctka !! :D:D:D

(pochybuju správně že to není rozdíl??)

Odesláno

Filip: no, osmnáctka je o něco slabší - papírově o 3kW, krou?ák nevím. Jak jede, v porovnáním s devatenáctkou, netuším, všechny mrchy mám jen v té 1,9D...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak, můžu se s váma podělit o první zkušenosti s bavlněnou vložkou sání. Jak se hejbla spotřeba, to vám neřeknu, páč ji moc nesleduju, jezdím totiž (občas)rozumně, a benál do toho leju jak je potřeba. Co se nezvýšilo, je hluk motoru. Řve to pořád stejně ;) . Zlepšil se ale tah odspodu, motor je v nízkejch otáčkách klidnější, a nezakuckává se. Líp a ochotněji se vytáčí, je lepší reakce na přidání plynu. Nemyslím, že to byla špatná investice. Koupil jsem orig. vložku sání GREEN na www.autodoplnky.cz, s dobírkou mě vyšla na 1531,-Kč i s DPH.

Odesláno

jezkovi vočí:

za ty prachy si mohl mít (mam) otevřenej universal konus od KingDragon a hodně bi se zlepšil i zvuk (mi kamoš říkal že mě te? slyší tak 1,5Km daleko když jedu sportovním stylem) stál mě 1380Kč

to je jen muj názar a nechci něco vnucovat nebo dělat reklamu:mad:

Odesláno

hamrbac: no ja bych rekl, ze jenom vlozka je praktictejsi.... uz jenom kvuli tomu, ze se to lehce vymeni z aten papirak a nemusi se špekulovat nad tim, jak to tam narvat pripevnit a vselijak naheftovat :) :)

Dalsi minus bych videl v tom, ze ten konus se spini jak sfina, kdezto vlozka je vlastne skoro bez spiny - nemusi se to tak casto prat.....

Odesláno

Nejdřív jsem chtěl taky kit nebo něco podobnýho, ale po debatě s JR, jsem naznal, že vložka by mohla stačit. Je fakt že Peg. maj docela dobře vymyšlenej přívod vzduchu z prostoru před motorem. U kitu se to vyhodí a pak motor vlastně saje ohřátej vzduch.

Odesláno

s tím praním mate určitě pravdu mám ho jen asi 3000 km,ale konus je hežčí (když už nic)

a ten teplý vzduch je právě problééém. já to mám na místě kde byla ta konzerva s org. fitrem a to je nad výfukem. a dokud jsem neměl sání na kapotě tak mi semtam řechtly ventyli.

když jsem se jel projet bez kapoty tak to ani ne?uklu a je to sranda dívat se na reakce motoru jak se vzepře v silenblokách když mu dáš pořádný nažrat

• O 1 měsíc později...
Odesláno

No já jezdím s 1.8 D, má nahrkáno celkem dost přes 200 tkm, mám tam molitanovej filtr, tuším MANN, jde taky prát, srovnávat propustnost se sportovní vložkou si netroufám, ale chvíli jsem tam měl papírovou klasiku a motor byl trochu línější, hlavně v nízkých otáčkách. Jinak spotřeba byla nepatrne vyšší s tím papírákem, tak o půl litru. Občas paginu trochu proženu a vydrží na rovince 160 podle budíku, rekord cca 170, ale tím si nejsem až tak jistý.

Odesláno

No moje kamna dělaj stovku za OSM a jezděj pod sedm litrů ropy.

Takže kritiku snesu, ale ne od někoho , kdo pak brzdí provoz...

Co se týká filtru, u turbíny je dost důležitý. protože se prudce zvyšuje průtok vzduchu, ale přímé sání nedoporučuju k jakémukoli motoru, který má váhy (vzduchové váhy) je to celkem drahá sranda a trochu to odchází.

Odesláno

Myslim ze pro toho kdo neplanuje sani na kapote tak nema smysl kupovat kit... Seriovy sani je vazne dobre vyreseny a kdyz tam neudelate diru tak budete sat akorat ten teplej vzduch a bude to spis horsi nez lepsi...

Odesláno

Tak jsem dneeska zakoupil ve sportstylu jeden K/N filtr a po pomerne dlouhe diskuzi jak na to mi bylo vysvetleno ze lepsi nez delat diru do kastle pro ty kdo nechteji je koupit uni filtr k nemu v baumaxu kus ty plastovy privodni trubice vyhodit seriovej kryt a nasadit sportovni a hlavne tam nechat to seriovy nasavni a z nej privezt vzduch rovnou pod filtr.... A ma to prej stejnej ucinek jako dira v kastli....:cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...