Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Krátkodobě nefunkční tempomat 406 HDi

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz. Včera ráno sem jel normálně do práce, všechno v pořádku. Večer po cestě domů nešel tempomat. Zkusil sem i zastavit, vypnout motor a zase nahodit a nic. Ráno sednu do auta, jedu do práce a tempomat normálně funguje. Ještě dodám, že auto stojí celej den u práce a včera bylo docela teplo (už stálo i na větším pařáku bez problémů), ale zapínat sem ho zkoušel až po několika minutách jízdy, kdy už byla páčka tempomatu úplně ledová od klimy, která tím směrem foukala... Přemýšlím, jestli tu dočasnou nefunkčnost mohlo způsobit teplo/zima, nebo jestli to byla jen nějaká momentální nálada elektroniky:myslim Má cenu to nějak řešit, případně kde hledat závadu? Asi bych zkusil diag, jestli ukáže nějakou přechodnou závadu, jinak mě nic nenapadá...

Odesláno

No, já sem ani nezkoušel, jestli mi funguje pod 50km/h, bo na 406 funguje pouze na 4 a 5. A přece nebudu to auto trápit 45km/h na 4, ne?:D Normálně sem vyjel na dálnici, pohoda 80, chytil sem plusko, pustil plyn a nic..., tak znova, koukám, jestli nemám vypnutej ten otočnej přepínač, vypínám a zapínám a nic... Ráno sem vyjel od baráku, za dvě křižovatky to rozjel na 56km/h cvakl a šup...tempomat jede jak má.

Asi vyzkouším tu diag. a pak se uvidí.

To Mohy: že by to byla fakt ta náladovost elektriky?:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tempomatu vadí nesoulad mezi spínáním spínačů na brzdě - jsou tam dva a spínat musí ve stejný okamžik. Jakmile se jeden opožďuje, ŘJ nedovolí tempomat aktivovat a je třeba spínače seřídit.

Vyzkoušíte to snadno - např. na dálnici, zajeďte na odpočívadlo, vypněte motor, pak znovu nastartujte a jeďte, a zkuste tempomat aktivovat, ale pozor - bez předchozího šlápnutí na brzdu. Pokud do prvního šlápnutí na brzdu funguje a pak už ne, je to tím seřízením spínačů.

Odesláno

no ja som aj brzdovy spinac vymenil za novy a robi to obcas stale...i ked na 307 ale tempomat bude to iste...

[upravil dne 8.8.2013 08:57 od Y2K]

Odesláno

Aj nový model 406 má \"kutáč\" páčku ;) a spínačom na brzde to nebude. som to skusil po nastartovani nebrzdit a neslo to a teraz ked som isiel z prace tak zase bez problemov.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...