odee Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Mám dotaz. Včera ráno sem jel normálně do práce, všechno v pořádku. Večer po cestě domů nešel tempomat. Zkusil sem i zastavit, vypnout motor a zase nahodit a nic. Ráno sednu do auta, jedu do práce a tempomat normálně funguje. Ještě dodám, že auto stojí celej den u práce a včera bylo docela teplo (už stálo i na větším pařáku bez problémů), ale zapínat sem ho zkoušel až po několika minutách jízdy, kdy už byla páčka tempomatu úplně ledová od klimy, která tím směrem foukala... Přemýšlím, jestli tu dočasnou nefunkčnost mohlo způsobit teplo/zima, nebo jestli to byla jen nějaká momentální nálada elektroniky:myslim Má cenu to nějak řešit, případně kde hledat závadu? Asi bych zkusil diag, jestli ukáže nějakou přechodnou závadu, jinak mě nic nenapadá... Citovat
P607Olda Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Čidlo u brzdy, čidlo u spojky, nějaké jiné čidlo (?), to by chtělo diag. Tempomat prý nefunguje pod 50 km/h (mně na 607 i 5008 ano;)). Citovat
odee Odesláno 17. červenec 2013 Autor Odesláno 17. červenec 2013 No, já sem ani nezkoušel, jestli mi funguje pod 50km/h, bo na 406 funguje pouze na 4 a 5. A přece nebudu to auto trápit 45km/h na 4, ne? Normálně sem vyjel na dálnici, pohoda 80, chytil sem plusko, pustil plyn a nic..., tak znova, koukám, jestli nemám vypnutej ten otočnej přepínač, vypínám a zapínám a nic... Ráno sem vyjel od baráku, za dvě křižovatky to rozjel na 56km/h cvakl a šup...tempomat jede jak má. Asi vyzkouším tu diag. a pak se uvidí. To Mohy: že by to byla fakt ta náladovost elektriky? Majco ohodnotil 1 Citovat
starec007 Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Vyriešil sa nejako tento problém? Mne totiž robí to isté Citovat
oddie Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Tempomatu vadí nesoulad mezi spínáním spínačů na brzdě - jsou tam dva a spínat musí ve stejný okamžik. Jakmile se jeden opožďuje, ŘJ nedovolí tempomat aktivovat a je třeba spínače seřídit. Vyzkoušíte to snadno - např. na dálnici, zajeďte na odpočívadlo, vypněte motor, pak znovu nastartujte a jeďte, a zkuste tempomat aktivovat, ale pozor - bez předchozího šlápnutí na brzdu. Pokud do prvního šlápnutí na brzdu funguje a pak už ne, je to tím seřízením spínačů. Citovat
Y2K Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 no ja som aj brzdovy spinac vymenil za novy a robi to obcas stale...i ked na 307 ale tempomat bude to iste... [upravil dne 8.8.2013 08:57 od Y2K] Citovat
marko306 Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 406 mala páčku ešte ako keby taký malí kutáč, ako 306 ovládanie autorádia, ale nie som si istý či aj new model 406 mal kutáč páčku. Citovat
starec007 Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 Aj nový model 406 má \"kutáč\" páčku a spínačom na brzde to nebude. som to skusil po nastartovani nebrzdit a neslo to a teraz ked som isiel z prace tak zase bez problemov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.