Y2K Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 jako sorry ale nepisal som ti to vcera presne takto ale 3 krat to mi chces povedat ze si to nepochopil? Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 Jsem v práci :D takže nevnímám tolik a včerejšek je minulost, to si nepamatuji :D jsem neustále ve stresu, tak zapomínám, no Citovat
Y2K Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 aby si nezabudol brzdit napriklad ked budes sediet za volantom Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 pako :D no nic, objednával si 4 litry 5W30 od Totalu, který tam patří a pak TEC-2000 Engine Flush aditivum.. Citovat
pipistrel Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 a 4 litry su dost ked tam ma ist 4,25 litra? Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 Já mám doma ještě 1l, protože jsem si objednával 2 litry a tu jednu láhev jsem nalil nedávno Citovat
ChouLu Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 A je to uplně stejný olej vč. výrobce? Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 A je to uplně stejný olej vč. výrobce? Ano, jedná se o TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30, budu kupovat ze stejného e-shopu jako předtím. Spolehliví, rychlí a skvělé ceny Kdyby se někdo chtěl podívat tak: http://www.123-olej.cz/ Citovat
koblih69 Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Ty dolejváš jiný olej než máš v motoru? Citovat
koblih69 Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Hned na začátku píšeš: Tak dal doporučení nalít ne 0W30 ale 5W30 ... začíná to bejt opravdu legranda... Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 Dal, ale je tam 5W30 já ho ignoruji, beru to, co mám psané, že tam je, ne co radí Citovat
koblih69 Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 A o příspěvek dále... Olej byl měněn přede mnou, 0W30 Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 Jako že předchozí majitel tam dával 0W30, ale když se podívám do papírů co tu mám, je tam 5W30 Citovat
koblih69 Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Aha takže když to shrnu: Otázka: Po koupi byl Olej měněný? Odpověď: Olej byl měněn přede mnou, 0W30. ... tedy v překladu znamená: Olej jsem už vyměnil já a je tam 5W30 :D:D:D:D:D:D:D:D:D Citovat
PE1PA Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Jak píše Koblih, proplach proč ne, ale hlavně nelij žádné zázračné vodičky do oleje, kdo to radí je nepodstatné. V nejlepším a ideálním případě to nebude mít žádný efekt. Před pár lety jsem to řešil s kolegou tribologem, který léta pracoval v TOTALu. Chemické složení oleje a hlavně aditiv je tak neuvěřitelná alchymie (aby olej mazal, čistil, konzervoval atd. při velkém rozpětí tlaků, teplot a mechanického namáhání a vydržel to a fungval), že nalití nějaké flaštičky o neznámém obsahu má podobný efekt, jako se do oleje vymočit - když to nepřeženeš a měl jsi dost tekutin, tak se voda časem vypaří a zbytek to chemické složení oleje snad příliš neovlivní Tyhle firmy vyrábějící univerzální lahvičky vůbec neberou v potaz chemii toho, do čeho to leješ a ještě s tím obratem a tím pádem ziskem nemají šanci vyvinout něco převratného - je to jak nakydat si v restauraci na steak ze svíčkové kečup a hořčici a čekat, že to vylepší chuť. Tak tohle je dobrý, bóží přirovnání. [upravil dne 11/7/13 19:39 od PE1PA] Citovat
PE1PA Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Nó, ono je to dost lákavý nějaký to \"vylepšeníčko\" pro naše autíčka. Si zadáš \"aditiva do oleje\" máš skoro milión odkazů. A nestačí se člověk divit co \"dobrého\" se prodává a co to dokáže. Ale není to pravda, aditiva do paliv ano, do oleje ne, to je základ a tvrdí mi to kde kdo, co kdo má dočinění s motorama. Vytvoří se jakási závislost a musí to být stále do kola, jak píše koblih, ze začátku výborný, dobrá reakce, pak problém opět, tak naleju znovu a znovu dobrý. Ale ve skutečnosti se stav motoru jen zhoršuje. Ale je na každým z nás, co kam kdo naleje, ono u auta bez historie se težko ví, co kdo kam lil, třeba v dobré víře, že to prospívá a něčemu pomáhá. Ale chápu, Lukaro, je to těžký se rozhodnout, každý radí to své a dobře radí (kdo by radil špatně, že?), ale ty jsi investoval do vysněného auta a auto má teď problém. Co teď? A to je právě ono, když uděláš něco, co nesouvisí s běžnou údržbou a pravidelným servisem, nečekej pramalý úspech při reklamačním řízení. Vše na tvoje triko. Tak toliko. Stručně. Citovat
lukaro Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 PE1PA: děkuji já se rozhodl tak, že před výměnou naliju do motoru TEC2000 zelený, pro ten proplach, nechám motor chvíli běžet. Pak vypustit olej, do poslední kapky a nalít nový, konkrétně 5W30 od Totalu, jak předepisuje výrobce a to je vše. Samozřejmě výměna filtrů... před výměnou vymažu na DIA ty chyby. A jak bude nový olej, najezdím aspoň 100km a udělám DIA znovu a uvidím Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.