Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No ono když v jiném vlákně napíšeš, že ti to skáče co nouzáku po natankování špatného paliva tak to asi nebude jen o těch 2 hláškách, že ;)

Vyměň olej, udělej výplach. Pak chvilku pojezdi jak se to bude chovat. Pak napiš.

Nic tam hlavně nelej. Najezdi alepoń třeba 500 km a pak si tam klidně nalej co chceš, ale pokud to uděláš rovnou tak nebudeš vědět nic. Olej použij Total - žádné experimenty.

[upravil dne 11/7/13 13:49 od koblih69]

Odesláno

S výplachy a pod. já ani moc problém nemám, ale ztvrdlá gugera ventilů po 10 tis. s nalitým Slickem a raketově narůstající hlučnost s Ekolube a pod... mě utvrzuje, že do oleje nic nepatří. Ale uznávám, že skoro vždycky se napřed dostavil pozitivní efekt... No kdo chce kam pomozme mu tam... není to ani týden co jsem tady žasnul nad postupem výplachu chladiče stylem - do vody proplachovač chladiče a po propláchnutí utěsňovač chladiče ... všechno i přesto, že to chladilo OK :D

[upravil dne 11/7/13 14:06 od koblih69]

Odesláno
No ono když v jiném vlákně napíšeš, že ti to skáče co nouzáku po natankování špatného paliva tak to asi nebude jen o těch 2 hláškách, že ;)

Vyměň olej, udělej výplach. Pak chvilku pojezdi jak se to bude chovat. Pak napiš.

Nic tam hlavně nelej. Najezdi alepoń třeba 500 km a pak si tam klidně nalej co chceš, ale pokud to uděláš rovnou tak nebudeš vědět nic. Olej použij Total - žádné experimenty.

[upravil dne 11/7/13 13:49 od koblih69]

To je na koho? Protože já nikde nic takového nepsal... :myslim nic o nouzáku a ani tankování...

Odesláno

Straki mi řekl, že TEC prospěje a proč se toho bát... Přímé vstřikování, bordelu tam je dost a TEC jen pomůže. Dost jsem si o tom početl na webu a naliju to tam...

Odesláno
Tak já nechápu co s tím nouzákem, protože takový problém nemám a ani jsem ho nezmínil..

Bylo to nedávno, hledat to nebudu, ale je možné že jsi to psal ex-post o nějakém dřívějším \"mazlíkovi\"

Odesláno

Jasně, mě jen přišlo, že i tobě se TEC nelíbí....

A když Pe.Tr napsal toto....

\"používáme to v práci už dlouho a jak píše Milhaus je to doporučeno peugeotem ale lejem to i do jinych znacek a hlavně u tech pal systemu je to nejvice znat u 1,6 hdi ktere jsou echt citlive na palivo , jinak co vymena oleje to proplach tecem 2000 mimochodem v Autokelly je na tyto produkty TEC 2000 nastavena pro cleny echt cena\" tak to takový šunt nebude a nějak motoru neuškodí, naopak :)

Odesláno
Tak já nechápu co s tím nouzákem, protože takový problém nemám a ani jsem ho nezmínil..

Bylo to nedávno, hledat to nebudu, ale je možné že jsi to psal ex-post o nějakém dřívějším \"mazlíkovi\"

Já to nikdy nenapsal o žádném autě... Jen u 307ky, kdy při horší kvalitě benzínu mi auto psalo Antupolution falut a Catalyst convert fault....

Odesláno

Jak píše Koblih, proplach proč ne, ale hlavně nelij žádné zázračné vodičky do oleje, kdo to radí je nepodstatné. V nejlepším a ideálním případě to nebude mít žádný efekt. Před pár lety jsem to řešil s kolegou tribologem, který léta pracoval v TOTALu. Chemické složení oleje a hlavně aditiv je tak neuvěřitelná alchymie (aby olej mazal, čistil, konzervoval atd. při velkém rozpětí tlaků, teplot a mechanického namáhání a vydržel to a fungval), že nalití nějaké flaštičky o neznámém obsahu má podobný efekt, jako se do oleje vymočit - když to nepřeženeš a měl jsi dost tekutin, tak se voda časem vypaří a zbytek to chemické složení oleje snad příliš neovlivní:D

Tyhle firmy vyrábějící univerzální lahvičky vůbec neberou v potaz chemii toho, do čeho to leješ a ještě s tím obratem a tím pádem ziskem nemají šanci vyvinout něco převratného - je to jak nakydat si v restauraci na steak ze svíčkové kečup a hořčici a čekat, že to vylepší chuť.

Odesláno
Jasně, mě jen přišlo, že i tobě se TEC nelíbí....

A když Pe.Tr napsal toto....

\"používáme to v práci už dlouho a jak píše Milhaus je to doporučeno peugeotem ale lejem to i do jinych znacek a hlavně u tech pal systemu je to nejvice znat u 1,6 hdi ktere jsou echt citlive na palivo , jinak co vymena oleje to proplach tecem 2000 mimochodem v Autokelly je na tyto produkty TEC 2000 nastavena pro cleny echt cena\" tak to takový šunt nebude a nějak motoru neuškodí, naopak :)

Pleteš kule s baňama:

*TEC na výplach motoru je velmi slušný

*TEC na vyčištění diesel vstřikovačů je super

*TEC na vyčištění benzínové soustavy je fajn

... ale lejt cokoliv do převodového nebo motorového oleje je ještě tak pochopitelné u prastarého auta, kde si myslíš, že něco zachráníš, ale ne do takového co má najeto pár desítek tisíc km (možná)...

Co se týká \"Antipolution Fault\" tak auto zároveň padne do nouzáku, ale to už jsou jen detaily, že...

Odesláno

Takže do starého oleje dám TEC na proplach, nechám běžet motor a pak olej vyliju a naliju nový, bez dalšího TEC, takto, jo?

koblih69: já chápal, že nouzák je, když auto zastaví a nejede, mě vždy jelo.... :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...