Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, ani som sem nestihol pridat moju 308SW co som mal a uz sa udiala nutena zmena auta. Takze vam predstavujem moj novy prirastok do rodiny. Je to cierny Peugeot 407SW 1.8i r.v. 10/2006, 85Kw.

Co sa tyka vybavy nieje nic extra ale podstatne veci co som chcel ma.. A to co nema si postupom casu dam dorobit (tempomat a cuvacie senzory). Takze ma klasika presklenu strechu, jednozonova automaticka klima, esp, obycajny diplej monochrom. Atd. Jedina vec co ma trosku stve su svihadla na zadnych dverach a nie elektrika.

Co sa tyka motora uprednostnil som benzin pred naftou nakolko najazdim rocne do 15000 km. Ato malo nalietanych podla tachometra aj servisnej knizky 112000 km a interier je velmi zachovaly. Kupoval som ho u aut. Predajcu final cd tak snad to neni stocene. Motor je trosku lenivy ale na to som si uz zvykol z 308 kde som mal 1.6 vti. Pokusim sa sem pridat par fotiek tak snad sa vam bude pacit ako mne ;) ak som na nieco zabudol doplnim neskor.

post-38541-14109632217946_thumb.jpg post-38541-14109632218273_thumb.jpg

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Taky gratuluju. Ale musim souhlasit s ZIDDem.. Nemám ale osobní zkušenost, tak třeba přakvapí. Někdy písni spotřebu. Je to celkem těžké auto. Hodně šťastných KM! :roker

Odesláno

Anomotor zrovna 2x silny neni to je pravda. Niesom zavodnik takze to mi az tak neprekaza. 1.6 vti v tazkej 308cke bol podobne lenivy. Akurat krutak mal lepsi priebeh. Spotrebu este zhodnotit moc nemozem ale viem ze bude vyssia. Naftu som nekupil preto lebo stocenku z bazaru pred vymenou turba a vstrekov s dpf.. to riskovat nebudem. Skor som chcel 2 liter benzin ale nezohnal som ;)

a zradca som nie dobrovolny.. financie boli ten dovod :)

P.s. najhorsi motor z akeho dovodu? Ze je slaby? Spotreba? Spolahlivost?

[Edited on 8/7/13 16:33 by palokalo]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Gratulace kautíčku, ale..................ale to slovo ,,lenochod,, je docela výstižný, bohu žel. Měl jsem ho taky, před dvouma rokama, nádherným, velmi zachovalý, interiér jak nový. Ale nechtělo to ject. Před ním jsem měl dlouhé roky 406-ku 2.0 ( viz můj popis ) a to bylo auto, které při svojí váze a rozměrech jezdilo parádně, bylo živý, i když jsme byl plně naložený. Ale docela papalo, po městě to podle mě nebylo pod deset, spíš pdo dvanáct litrů. Takže když jsem chtěl novější, ale zůstat u benzínu, ale i ekonomičtější, volba tím pádem padla na 1.8-ku. ....................No do měsíce po koupi, když opadla taková ta euforie, jsem poznal, že to není ono. Po roce jsem ho prodal a koupi diesel, který už splňuje moje představy o dynamické jízdě. Navíc jsem ho nechal nedávno trochu načipovat, takže jezdí ještě o něco líp.

Takže jsem Ti chtěl napsat pouze mojí zkušenost s tímto typem auta, samozřejmě, pokud Ti to takto vyhovuje, tak je to dobře a ať Ti slouží a hodně šťastných kilometrů :papa

Odesláno

Ano to slovo lenochod tam neni nahodou ;) niesom ziadny zavodnik tak to nejako prezijem. Dal som prednost teoreticky spolahlivejsiemu motoru a jasnemu povodu auta pred kupou macky vo vreci... nejakeho stoceneho HDI z bazaru dovezeneho od sniclakov. Kde by som musel nasypat dalsiu kopu penazi. Najazdim rocne do 15000 km. Domaci kutil niesom takze vsetky peniaze by isli do servisov. Pravdu povedat skor som chcel 2 liter benzin alebo 2.2 liter. Ale najst kupovany na slovensku s jasnou historiou.. to by bolo na dlho. Tento kusok je kupovany na slovensku a mal celkom maly najazd na svoj vek. Kupovany bol u oficialneho predajcu peugeot.

Co sa tyka motoru na to aby bol zivy potrebuje vysoke otacky. Do tych cca 2500 otacok je to nazaj lenochod. Potom sa trosku prebudi a az okolo 4 - 4500 taha slusne. Spotrebu vidite v mojom popise ale nemam vela najazdene a je to vsetko mesto alebo dialnica.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

niekoho by mohla zaujimat story o vykone motora na mojom aute. Zhodou nahod som mal moznost otestovat si vykon auta na brzde a vysledok ma dost nemile prekvapil.. obrazky grafov prikladam. Vysiel tam vykon 77 kw a 136 nm.

post-38541-14109633269639_thumb.jpg

Tak som sa rozhodol ze si to dam pozriet chalanom do mmracing kde robia chiptuning. Trosku sa mi s tym pohrali a po uprave ma motor 87 kw a 160 nm.

post-38541-14109633270247_thumb.jpg

Oficialne hodnoty ktore by mal mat su pritom 85 kw a 163 nm.

Viete mi niekto znaly povedat cim to moze byt ze ten motor mal tak nizky vykon? moze to byt trebarz zly vyfuk (koncovka atd.) alebo nieco podobne? Mimochodom po chipe to taha o nieco lepsie a hlavne ten krutiaci moment citit viacej. Pri rozbiehani sa nedusi ako doteraz a ide rychlejsie do otacok. Ale trhac asfaltu to samozrejme neni.. s tym som ani neratal ;)

Odesláno

Taky mi nějak nepříjde zrovna OK nechával upravovat chipem motor,když tam je něco asi v nepořádku,když ti to změří tak malej výkon.Jelikož ti to měřil na kvalitní brzdě tak se tomu dá věřit dost...

Prvně podle mě jsi to měl nechat po tom změření výkonu prohlídnout přes origo DIAG a prohlídnout hodnoty z motoru atd.Aby jsi se pak nedivil,že ti to zakuká...když motor není v 100%kondici.

Odesláno

Tak to neberiem ako opravu auta :) to bolo na kontrole v autorizovanom servise a okrem nejakych capov a tycky stabilizatora bolo vsetko ok ;) teda podla nich :) ja sa v tom nevyznam.. vraj tieto motory mozu mat nizsi vykon uz od vyroby. Povedzme skor ze som ho chcel ozivit trosku.. Hlavne pri rozjazdoch bolo ako spomaleny film. Zhodou okolnosti tam v tom servise maju svoju p 407 sedan s 2 litrovym atmo motorom a kedze mali skusenosti s tym dal som to tam. Nejakemu suflikantovi-chiperovi na kolene by som to urcite nezveril. Ci to bol dobry tah alebo nie ukaze cas.. pokial nebudem spokojny dam si tam v peugeote nahrat povodne mapy.

Charlie 1: ako sa tie problemy riesili?

[Edited on 9/9/13 12:14 by palokalo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...