Dave_GTI Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Zdravím pánové, poslední problém (snad) co mám na autě jsou volnoběžné otáčky. Někdy samovolně stoupají a drží se např. kolem 2000 ot.min. Měl jsem podezření na krokáč, tak jsem ho vyměnil za druhý (použitý), ale problém zůstal. Ovšem i ten druhý mohl být kaput. Je nějak možnost to vyzkoušet? Např. diag? Ono to dělá i tak, že např dojíždím na dvojku a zpomaluji a najednou to auto přidá ubere, přidá atd.. V ten okamžik pán Bůh zaplať za pásy Zrovna mi nejede servisebox, takže ani číslo nového jsem si nesehnal, ale cenu tipuju kolem litru? Nebo to může dělat něco jiného? Lanko je ukotveno dobře. Citovat
KingSpade Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Jestli máš podezření na krokáč, tak ho prostě odpoj, nastartuj a jestli budou otáčky stále kolísat, tak to krokáčem nebude. Citovat
velkybanan Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 spíše teplotní čidlo.ale diag by byla nejlepší Citovat
Dave_GTI Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 ono to právě dělá většinou během jízdy. Pokud nastartuji, tak to drží pěkně. A ono to nekolísá tak, že by to \"houpalo\". Prostě vyřadím a zůstane 2000 ot a pomalu to klesá, nebo vyřadím a naopak to stoupne na ty 2000. Ohledně diag: Někdo okolo Prostějova, Olomouce? Byl jsem kdysi v Krnově za Přemkem? Problém tam nebyl (tedy motorový) Citovat
Dave_GTI Odesláno 8. červenec 2013 Autor Odesláno 8. červenec 2013 psal jsem badisakovi. Pokud mi potvrdí cenu toho dílu co psal, tak motorek vyměním i kdyby to mělo být jen preventivně S tou diag nikdo neporadí? Citovat
bezdo Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 mam to iste, auto si same drzí otačky aj ked je zaradené, napr. 4, zvýsi na 2000 a ja idem ako s tempomatom. Naprd je , ale to ak chcem brzdit s motorom, lebo sam pridáva, až ked sa otačky dolu kopcom dostanu nad 2200 je citit jemne sklbnutie, zastavi sa prívod paliva auto deceleruje, az kym neklesne pod 2000 a potom to iste,pridá. Ked vyradím, same si zvýši na 2000 a drzí,až po dlhšej chvílke klesnu na volnobežné a pekne drzia, alebo jed zastavujem, tak hned idu dole. Bol som v peugeote, chlapík zevraj vymazal hodnoty starého krokača, naučil nový(akceleracia,deceleracia), a robí to stále. Chyby žiadne v PP2000. Da sa s tým žiť, az na nechunkčné brzdenie motorom a hučiaci motor na parkovisku, kym zastanem...ako blondína. Citovat
velkybanan Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 jak jsem psal výše - teplotní čidlo. ¨chybu ti nehodí - prostě ukazuje třeba , když je venku 25 stupňů tak ti čidlo ukáže -20 stupňů a v tom případě přidá. Takže diag a koukat na hodnoty teploty vody Citovat
bezdo Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Prosim vysvetlite mi,ako to moze byt teplotne cidlo,ked mi ukazuje dobre,realne hodnoty teploty chladiacej kvapaliny??? Toto som povedal aj v servise(kedze stale sa to tu radi vymenit) a tiez mi povedali,ze musi ukazovat zle,vtedy je vadne cidlo....... KDE JE TEDA PRAVDA??? Citovat
velkybanan Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 nevím jaký máš ročník,ale zkus se podívat pod domeček termostatu(je tam přístup na ...) máš tam modré čidlo?? jestli jo odpoj ho a pokud máš zahřátý motor tak otoč klíčkem do druhé polohy a koukni na teplotu stoupne nebo ne?? Citovat
bezdo Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 ročník je 2005(mam to dole v popise). Myslím že ja nemám modré, ale zelené čidlo(nie som si istý,alebo kde je modre). Zo zeleného som pri zohriatom motore vytiahol kotektor, po asi 10s teplota vystúpila do červeného pola, uplne na koniec rozsahu. Po pripojení, zacal klesať asi na 70C a potom vystupal na 85C, teplotu ktoru ukazoval pred odpojením a drzal. Dá sa z toho niečo určiť, funguje, nefunguje??? Dakujem Citovat
miroja Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Starsie auta mali casto dva termistory (niekdey to boli aj fyzicky dva sniace, niekdy jeden dvojity). Jedna cast dava info pre budik, druha pre ECU. Novsie mozu mat len jeden termistor. Ten dava info o teplote chladiacej kvapaliny ECU. Info o teplote chladiacej kvapaliny sa na merak posiela potom uz ECU. Ten tuto informaciu vsak neposiela okamzite, ale ju integruje, aby ti teplota na pristrojovke nelietala (co by potvrdzovalo aj tvoje pozorovanie). Ak si tvoj sniac kratkodobo vymysla hodnoty teploty, ECU na to reaguje okamzite, ale vystup pre merak to aproximuje, preto to nemusis postrehnut. Bolo by uzitocne zobrat diagnostiku a sledovat aku hodnotu a stabuilitu teploty to bude ukazovat na PC. Potom by sa dalo rozhodnut, ci snimac blbne,alebo nie. Citovat
bezdo Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 Takze som to skontroloval,sice iba BT OBD2 a programom Tourque v mobile, ale myslím že na čitanie vystupnej teploty je to postačujúce. Po ranej jazde do prace mal motor ešte 44C, postupne teplota stupala a teplota zodpovedala presne na ukazovateli teplota napr 70C,90C, su tam čiarky a to uste na displeji \"diagnostiky\" vystupala az na 97C, spustil sa ventilator, klesla na 93C a vypol. Vsetko sa javí fungujúce... NEVIEM:myslim Citovat
velkybanan Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 ok víš co já mám 2004 je to MUX a modrý čidlo tam mám,ale jestli si se koukal přes diag na teplotu a nikdy tam neskočila jiná tak je čidlo OK projevil se ti při té jízdě ten problém??? Citovat
Dave_GTI Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 Já tam mám zelené. Zítra ho teda zkusím odpojit a uvidím, co to bude dělat. Každopádně motorek zítra dostanu. PS. Nemělo by špatné teplotní čidlo negativní vliv na spotřebu? Citovat
velkybanan Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 vliv na spotřebu určitě,ale malou protože to skočí sem tam.ne furt. s tou diag to chce vidět když se to zrovna stane(ty otáčky) jak jsou na tom čidla. zelený čidlo neodpojuj při jízdě půjde ti to rovnou do nouzáku. ŘJ nastavý pak defaultní hodnotu snad 20 stupňů Citovat
Dave_GTI Odesláno 12. červenec 2013 Autor Odesláno 12. červenec 2013 Dokáže tu teplotu ukázat tato diagnnostika? http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1-5-OBD2-II-Bluetooth-Car-Diagnostic-Interface-Scanner-For-Android-/161049125919?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item257f46a41f&vxp=mtr Citovat
koblih69 Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 U tvýho motoru asi jo. O tom, že by čidlo skákalo \"sem /tam\" hodně pochybuju, tedy pokud to není přelomeným kabelem. Citovat
bezdo Odesláno 12. červenec 2013 Odesláno 12. červenec 2013 Dokáže tu teplotu ukázat tato diagnnostika? http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1-5-OBD2-II-Bluetooth-Car-Diagnostic-Interface-Scanner-For-Android-/161049125919?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item257f46a41f&vxp=mtr Ano dokaže, mam skoro to iste permanentne strcene v zasuvke diagnostiky a pomocou android telefonu si programom tourque sledujem udaje, kedže nemam počitač. To som písal vyššie. Citovat
bezdo Odesláno 15. červenec 2013 Odesláno 15. červenec 2013 psal jsem badisakovi. Pokud mi potvrdí cenu toho dílu co psal, tak motorek vyměním i kdyby to mělo být jen preventivně S tou diag nikdo neporadí? To Dave: v inej sekcii pises, ze uz mas novy krokac, ako sa to sprava s novym? Pomohla vymena? Prosim popis co a ako,lebo ja mam podozrenie,ze to nie je len chyba krokaca. Citovat
Dave_GTI Odesláno 15. červenec 2013 Autor Odesláno 15. červenec 2013 krokáč vyměněn, ale asi to moc nepomohlo. Čekám na tu dagnostiku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.