Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Na mesiac idem menit spojku a neviem sa rozhodnut, ci tam dam naspät dvojhmotu alebo rovno uz jednohmotu ze mam pokoj navzdy Vsetci co mate namiesto dvojhmoty jednohmotu, pridajte sem vase skusenosti a nazory Diiik Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 uz to tu niekde je, vseobecne to neschvaluju, ono ta dvojhmota ma svoje opodstatnenie. kym znicis tu dvojhmotu znova asi uz auto dotvedy predas/dojazdis ale pravdou je ze ak ti nezalezi na komforte ale na cene, tak jednohmota tvoj problem vyriesi. pohladaj tu na fore, je tu o tom pekna tema. Citovat
Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 Tak pri jednohmote usetrim 300eur za komplet vymenu spojky so zotrvacnikom a auto si chcem nechat este dost dlho. Nedavno som ho kupil a rovno menil tesnenie pod hlavou a teraz spojku idem menit....takze chcem aby auto naslapalo po tychto opravach dalsich 150 000 km kedze tolko prave teraz aj mam nabehane... A nemozem najst tu temu kde to je, hladal som uz Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 http://www.peugeot-club.com/forum/search.php?token=&srchtxt=jednohmota&srchfield=subject&srchuname=&f%5B%5D=all&srchfrom=0&filter_distinct=yes&searchsubmit=Hled%E1n%ED Citovat
Návštěvník Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Dával jsem před dvouma rokama do 807 jednohmotu. Nikdo nepozná že je tam jednohmota, dokud mu to neřeknu. Na komfortu jízdy to nepoznáš. Je otázka co tomu časem řekne převodovka, já na tom mám cca 30 000 najeto a nic co by mělo bejt jinak než u dvouhmotového setrvačníku nepozoruju. Ten mýtus o komfortu je asi stejnej jako když si někdo nechá čipnout auto, tak se mu motor \"sklidní\" a jde \"kultivovanějc\" - keci v kleci. Citovat
Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 to kirkiz: tak tak mas pravdu.... Nasiel som teraz jedno super video od firmy VALEO kde ukazuju ako vyrabaju a vyvijaju nahradu dvojhmoty, jednohmotu.. Dalej tam je ako sa to montuje do auta a na konci je anonymny test, jazda na tom istom aute s dvojhmotou a na druhom s jednohmotou...Ziadny hluk a vibracie a jazda rovnaka..... Skoda ze sa neda to video pridat tu.. Citovat
oddie Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Tak pri jednohmote usetrim 300eur za komplet vymenu spojky so zotrvacnikom a auto si chcem nechat este dost dlho. Nedavno som ho kupil a rovno menil tesnenie pod hlavou a teraz spojku idem menit....takze chcem aby auto naslapalo po tychto opravach dalsich 150 000 km kedze tolko prave teraz aj mam nabehane... A nemozem najst tu temu kde to je, hladal som uz Kdybys měl najeto jen 150tis, tak asi spojku a dvojhmotu neřešíš. Citovat
Návštěvník Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Já jsem ho dával ve 143 000, auto jsem kupoval od známého a 100% neodcouvanej ani metr. On to kupoval jako předváděčku tady v Peugeotu s 20 000, já jsem to kupoval po servisu v cca 120 000km jako 7 letý auto. Citovat
Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 to oddie : Ano, mam najazdene len 153 000 a musim menit spojku, no hlavne zotrvacnik... Auto mi pri rozbiehani trasie na jednotke aj dvojke a piska crnka alebo co to je za zvuk hnusny aj pri vypnuti motora... Auto mam dovoz z Rakuska, a tu mam dokonca vytiahnute zo servisnej historie ze ten zotrvacnik uz bol robeny raz v zarucnej dobe pri 50 000km : 13/09/2006 020718801 8AVI88001 00000532P9 DOUBLE VOLANT 3Q1 47917 AT Riadny smejd ta dvojhmota, od vyroby len 50 000km vydrzala a od tej vymeny 100 000km . A teraz musim pri 153 000 menit zas dvojhmotu, to uz bude tretia... Najlacnejsia u nas je za 500EUR plus 200EUR spojka plus robota cca 150EUR....A to nevravim o dalsich investiciach potrebnych pre FAP. Takze vydrz dvojhmoty je smiesna.. A vsetci co isli so mnou aj tak mi vraveli ze auto mi dost huci, tak nech si tam huci aj jednohmota kolko chce, a hlavne vydrzi to uz do konca zivotnosti auta [upravil dne 6/7/13 13:19 od Dark69] Citovat
oddie Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Ceny, co píšeš, jsou hámotina, odtud někdo určitě posílá i na Slovensko a cena kompletní 4-dílné sady orig. LUK na RHZ a RHS 80/79kW bude tak 400Eur. Co se týče výdrže, já jsem spojku měnil při cca 270tis km a setrvák tam klidně mohl zůstat starý, vyměnil jsem jej v podstatě jen pro formu. A měl jsem tam měsíc i tu pevnou sadu Valeo - v podstatě už po prvním nastartování jsem věděl, že půjde zase ven, jak velký rozdíl to na tom jednom konkrétním autě byl. Naštěstí se ji podařilo vyreklamovat a místo toho tam dát ten orig. dvouhmoťák, stálo mě to akorát 2x práci, a od té doby už pro mě tato varianta naprosto nepadá v úvahu, hlavně když dneska ten rozdíl v ceně už je jen pár tis. Citovat
koblih69 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 700E za sadu je samozřejmě trochu moc. Koukni na reálné ceny, třeba: http://www.mdily.cz/peugeot/valeo-835007-spojkova-sada-s-pevnym-setrvacnikem-peugeot-307.html?___store=mdily_pohled Jinak jak píše Oddie, u 406 a 407 jsem měnil spojku v cca 210 tis. a setrvačník byl v pořádku. Měnil jsem ho v obou případěch jen preventivně abych měl klid když už se to dělá. Mimochodem jezdím v nízkých otáčkách ve kterých údajně trpí dvouhmota daleko víc. Výměna za jednohmotu s odpruženou lamelou opravdu není o tolik levnější abych o ní vůbec uvažoval. Citovat
Miko2609 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 700 a 150 robota ? tolko hadam ani v autorizaku nechcu . Celu sadu aj s dvojhmotou zozenies do 400-450€. Sice ja mam teraz na auticku 192t km a spojka nebola robena ale pomaly sa zacina asi ozyvat (aj ked si niesom isty ze je to ona) a dvojhmotu mam este v poriadku ale ako pisal koblih, ked to budem menit urco preventivne vymenit aj dvojhmotu. Preca len vymenis spojku pojazdis mesiac dva a zase davat do servisu kvoli dvojhmote nema vyznam. Mna by robota stala okolo 70€ ale ak vravis ze teba 150 tak to radsej namiesto tych 180 za obyc spojku priplatit tych cca 250 a hodit to tam. Citovat
Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 No ja som pozeral ceny v katalogu autokelly.sk a tam len cisto dvojhmota stoji 500 eur tak neviem to oddie: ta 4-dielna sada origo LUK co stoji 400 eur ako vravis, je tam aj ten dvojhmoty zotrvacnik v nej?? V tom pripade to kupim hned... Nech uz to mam s krku prec a mam pokoj... Citovat
Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 to koblih69: ale ja som myslel 700 eur za sadu s dvojhmotou... s Jednohmotou co si pridal link ty, je cena 350eur plus postovne a to viem zohnat aj u nas do 350eur komplet sadu jednohmotu... Dajte link kde kupit komplet sadu s dvojhmotou za dobru cenu. Dakujem. Citovat
oddie Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Členové Godzila.01, Lukas309, Badisak tu nabízejí díly, mají tu i svá inzertní vlákna, někdo z nich bude určitě zasílat i na Slovensko, pohledej a poptej se jich. Ano, v té sadě je i ten dvouhmoťák, prostě všechny 4 díly. A v Kelly sice koncová cena té sady i u nás je asi 16tis, ale i na klubovou slevu tam bude stát tak 10, bych odhadl, já ji z Kelly můžu mít aktuálně za 9tis. Citovat
Miko2609 Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 ak sa nemylim tak pevny je jednohmota.... pre tvoju 307 by malo ist toto >> http://www.mdily.cz/peugeot/307-sw-3h-03-02/sachs-2290601003-spojkova-sada-peugeot-307-2290-601-003.html resp. http://ecat.elit.sk/product/Spojkova-sada-RepSet/JlJFRlBBR0U9QXJ0aWNsZUJyb3dzZXImVE5WPTM5fC0zMTY3OXwtMzE2MjR8MjYmVFQ9Y2FyJlZlaGljbGVJRD0xNTY3NiZWZWhpY2xlVHlwZUlEPTEmVFRhYj1GYWxzZSZQYXJ0RGV0YWlsSUQ9NjAxIDAwMDkgMDA= Citovat
Dark69 Odesláno 6. červenec 2013 Autor Odesláno 6. červenec 2013 Vdaka chlapi, tak za takuto super cenu, kupim nakoniec sadu s dvojhmotym zotrvacnikom:roker A kde zistim presne cislo spojky aku mi treba?? Este raz Dakujem [upravil dne 6/7/13 21:25 od Dark69] Citovat
MMILANKO Odesláno 6. červenec 2013 Odesláno 6. červenec 2013 Ahoj. Pridám aj ja svoju skúsenosť. Pred 3 týždňami mi menili spojku spolu zo zotrváčnikom. Po prieskume na internete najlacnejšia dvojhmota vyšla na 500e a spojka 160e . Preto som urobil prieskum v origo servisoch . V Prešovskom mi nacenili výmenu komplet aj z prácou na 540e . Po opýtani sa či tam daju dvojhmotu , mi povedali že samozrejme tam dajú to čo tam patrí podľa VIN , vraj je na to original sada......Tak som si povedal že OK a auto som tam nechal . Pri preberaní auta mi riekli že je tam jednohmota...... vraj iné sa tam už ani nedáva a je to original sada z Francúzka ( pežotaci vraj prišli na to že sa to často kazí a tak vymysleli túto náhradu ) . Moja prvá skúsenosť - len ten kto nemal v aute dvojhmotu rozdiel nespozná....dvojhmota sa celkom ináč správa , len ak nemáš cit v rukách a nohách tak to nezpoznáš . netvrdím že je to strašné , jazdiť sa v pohode dá no jednoducho ten jednohmoťák cítiť . Ináč prvykrát bola spojka zo zotrvákom menaná na 90000 (vtedy tam dali dvojhmotu) a teraz na 188 000. Ak bude možnosť ( finančná ) tak tu jednohmotu dam von a dam tam dvojhmotu......asi tak. Citovat
Dark69 Odesláno 7. červenec 2013 Autor Odesláno 7. červenec 2013 No aj mne vydrzala ta dvojhmota kratko ako tebe, necelych 100 000 km co je dost malo...a to je este ten lepsi pripad, niekomu to odislo aj po 30 000km... Fakt zalezi na style jazdy [upravil dne 7/7/13 11:22 od Dark69] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.