Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nedaju sa spravit,alebo kupit???

Pri montazi retaze,treba nejake specialne nastavenia? Dajte nejaky navod.

Doplnim dokonca aj POZICAT.

[upravil dne 28/6/13 10:57 od donrom]

Odesláno

Urcite ti ty pripravky radi pujci v kazdem servisu Peugeot, tady mas seznam a dole pak postup. Pak kdyztak napis, jak to slo, at vi i ostatni.

[0197] Přípravek pro znehybnění a nastavení vačkových hřídelů

[0197-A1] Přípravek na zajištění a nastavení vačkového hřídele výfukových ventilů

[0197-A3] Přípravek na zajištění a nastavení vačkového hřídele sacích ventilů

Upevňovací šrouby přípravků [0197-A1], [0197-A3]

[0197-E] Patka pro přidržení rozvodového řetězu

[0197-BZ] Přípravek pro znehybnění / tyč pro nastavení klikového hřídele

[0197-M] Falešný napínák rozvodového řetězu

[1376-A] Sklonoměr

Metrologický úhelník (Typ SAM E100)

Momentový šroubovák (Typ Facom A.301MT)

2. Postup kontroly nastavení

Ověření zajištění řemenice zařízení na fázový posun (Sání).

Ověření zajištění řemenice zařízení na fázový posun (Výfuk).

Nastavení klikového hřídele.

Měření úhlu nastavení vačkového hřídele sacích ventilů pomocí sklonoměru [1376-A].

Nastavení vyhovující : Namontovat víko hlavy válců .

Nastavení nevyhovující : Ověření prodloužení řetezu.

Měření prodloužení řetězu.

Prodloužení vyhovující : Zopakovat postup \"nastavení rozvodu\".

Prodloužení nevyhovující : Zopakovat postup \"demontáž - montáž rozvodu\" s výměnou uvedených dílů.

Montáž víka hlavy válců.

[upravil dne 28/6/13 12:19 od Ferry]

Odesláno

Ked som si siel na mojej nubire menit rozvody jeden servisak v Bytci smerom na hlinik si tiez klopal na celo,ze to nejde. Potrebujem pripravok na znehybnenie a nastavenie vackovych hriadelov,pripravok na zablokovanie hnacej remenice,pripravok na napnutievodnej pumpy,silomer na napnutie remena. Znehybnit a nastavit vackove hriadele ide obycajnymi klucmi14,alebo klinom z dreva zo 4 drazkami,do hnacej remenice presne pasuje kluc 14 zalozena o blok motora,napinak na vodnu pumpu som si pozvaral,silomer som si 4x pozical...,ze to by ho nikdy nenapadlo,raz som ho pozoroval ako nahadzuje remen pichal a tlacil donho srobovakom...tych veci co sa neda a vzdy sa dalo uz bolo.Predstav si,ze mi nikdy nerobilo problem vybrat motor rozhadzat,vymenit,vycistit,zlozit nahodit. Zacinal som s 250 panelovkou v 6 rokoch.Jaaj to nie je mozne,to je nadludska praca robotnikov opravarov aut,ostatny su len tupe ovce.Fakt je,ze premenne vacky som este nerobil preto sa pytam ty superman. Naozaj dobre porozpravat a poradit sa, sa da vacsinou len s opravarmi vozov nad 50rokov.

Odesláno

jestli to s tim supermanem bylo na me, nevim proc? chtel jsi seznam pripravku, dal jsem ti ho, jak se ma postupovat taky, co ti jeste vadi? Smele do toho.

Sice si nemyslim, ze by to byla takova trivka, jako delat rozvody na nubire, ale treba se ti to povede.

tady mas obrazky tech pripravku, at vis, co si pujcit, bohuzel drevenym klinem to ale asi nenahradis

post-1213-14109632008106_thumb.jpg

Odesláno
...Fakt je,ze premenne vacky som este nerobil preto sa pytam ty superman.

Toto bolo trochu drzé, hlavne na Feryho, ktorý ozaj vie o čom píše.

...Naozaj dobre porozpravat a poradit sa, sa da vacsinou len s opravarmi vozov nad 50rokov.

Mám nad 50 a opravujem autá, no na toto ti poviem iba toľko že ak chceš aby to auto ešte chodilo tak to \"na kolene\" nerob. Končia časy keď sa dalo auto opraviť na dvore.

Odesláno

Tak takto tedy ne, mazat sve prispevky, obvzlaste uvodni prispevek celeho vlakna, ktere pak ztrati hlavu a patu, to se tady nedela a nebude to trpeno, jeste jednou neco podobneho a bude udelen docasny zakaz vstupu

Odesláno

Preco si mi vymazal prispevok? Pisal som,ze odomna to nebolo drze,ale od ferryho,ktory pouzil vysmesne smajliky na moj prispevok a potom ich vymazal.Preto si mi vymazal komentar?Dalej som pisal len,ze aj pri predchadzajucich autach mi hovorili,ze to sa neda vymenit doma,na to treba pripravky, to nie je skoda 120 a pritom to vzdy jednoducho slo a aj na inych autach rodiny a kamaratov.

Si predstav,ze vcera nebolo nic na robote,tak som si rozobral rozvody na 308 a znova zlozil a neni na tom nic hrozne. A BEZ ZAZRACNYCH PRIPRAVKOV.

Dokonca som vybral z auta lpg vstreky som dal na ultazvuk,potom pri 12v preplachol benzinom a dal naspat,pomenil filtre a preplachol potrubia.

1 lpg vstrek dokazal totalne zblbnut rj benzinu. Lpg bolo niekolko krat zarukovane a nevedeli co mu je...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...