Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Budu rekonstruovat elektroinstalaci a vybírám mezi osvědčenými značkami. Vy kdo realizujete elektroinstalace, jakou zančku byste mi doporučili?

Budu vybírat 1f a 3f jističe a proudové relé.

Jde mi o značky OEZ, Moeller Eaton, Noark, Schneider electric

Nejlevněji vychází Noark a nejdražší je Schneider electric přistroje.

Odesláno

Já zásadně používám českou značku Bonega z důvodu, že jako jediní na světě mají chráničojistič v 1DIN :) Doma je mám naflákaný tři roky, bratránkům jsem je montoval před rokem a půl a plná spokojenost :).

Jinak nezapomeň, že všechny obvody (kromě lednice a mrazáku) musí být pod proudových chráničem ;)

Odesláno

Francouz: nene.. tohle se jmenuje \"Chráničojističe\" RCBO :)

Charlie: Vyžaduje to norma :) Ale není to o tom dát jeden chránič na celej barák a tím to končí.. když se to dobře promyslí, dá se více chráničů, pak jističe, které odpínají i N a je to... Když ti to bude nějaký obvod vyhazovat, tak shodíš jistič a je klid. V dnešní době ale není důvod, aby ti samovolně padal chránič, pokud není poškozen. Dnes se volí všude metoda bezkrabicového systému, takže nějaký volný kontakt nehrozí a vše se dává do WAGO svorek za vypínače/zásuvky :)

Odesláno
volil bych moeler s barevnými páčkami.Montuji je už pár let a bez problému.

Každopádně dnes musí už i lednice a mrazáky být pod chráničem

Tyto mám vybrané pokud vezmu Moeler:

http://www.elektro-malinsky.cz/elektro-malinsky/eshop/2-1-PRISTROJE/13-4-PL6-6kA-1polove-char-B

http://www.elektro-malinsky.cz/elektro-malinsky/eshop/2-1-PRISTROJE/14-4-PL6-6kA-3polove-char-B

Barevné páčky nemají

Odesláno

je pravda , že PL6 jsou levnější , ale zase mají zkratový proud 6kA.

Ale PL7(barevný páčky) mají zkratový proud 10kA -> vydrží více

rozdíl je v kontaktech uvnitř jističe

vždy je to na zákazníkách jestli chtějí levnější nebo dražší - zase na druhou stranu jsem moc reklamací na PL6 neměl,ale já jsem zastáncem výdrže v tomto případě vždy volím PL7

Odesláno

Určitě kup ty levnější, aby ti zbylo i na nekvalitní flexi lepidlo v akci a mohls ho napatlat tam, kam nepatří, aby se pak třeba podlaha po nátěru mohla líp loupat.

Odesláno

No záleží na tobě.

V garáži budeš používat el. nářadí,sem tam se ti něco třeba nepovede a uděláš zkrat(1 pak 2* ....)

a jistič ti hodně rychle udělá :papa nebo už nebude fungovat jako jistič , ale jako vypínač(viz starý černý jističe)

kolik dáš jističů do garáže 4 nebo 7 rozdíl v money by mohl být do 500,- neříkám , že to nejsou peníze,ale jistota je jistota,že do toho nebudu muset x-let šahat

Odesláno

A pokud bych vybíral proudový chránič, tak bude stačit tento:

Proudový chránič Moeller Eaton PF7-25/2/003 (263577)

Pak mají ještě tyto

Proudový chránič Moeller Eaton PF7-40/2/003 (263579)

Proudový chránič Moeller Eaton PF7-63/2/003 (263581)

Odesláno

to zaleží jak to chceš dávat.

budeš mít dost místa v rozvaděči na to ,aby jsi tam dal více pr.chráničů a oddělil si byt nebo nemáš dost místa?

pr.chránič by se měl dávat minimálně stejnej nebo nejlépe o třídu vyšší než je hlavní jistič na baráku

příklad mám 3f 32A -> dám 40A chránič

příklad mám 3f 25A -> dám 25A chránič nebo nejlépe 40A

Odesláno

to na co jsi dal odkaz je 1f chránič ten NE pokud máš na baráku 3f

char.B je OK maximálně bych ti doporučil jestli jsi nějaký nadšenec do kravin jako setbox,domácko,... a budeš to mít zapojený na jedný zásuvce tak je lepší dát char. C na tu jednu zásuvku.(vydrží snad , abych nekecal 1,5 násobek své hodnoty a trafa mají přeci jenom špičku při náběhu)

6kA -malý plošky na kontaktech

10kA - větší plošky na kontaktech

post-17255-14109631898425_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...