Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se dostal do slepé uličky.

Dnes jsem šel nechat naplnit klímu, protože nespínala a byla prázdná. Po naplnění ovšem klíma stále nespíná a nejde :(.

Dá se nějak vyzkoušet kompresor se spojkou zvlášť? Popřípadě pokud má někdo hodnoty jaké by mělo mít čidlo, taky by se hodily...

Popřípadě napadá někoho co s tím teď? : (

Odesláno

Ano to jsem přesně chtěl zkusit :) ale potřeboval jsem vědět, že tomu nic neudělám ;)

Ještě prosímtě nevíš kde najdu relé klimatizace? :myslim

Odesláno

Tych +12V by som radsej skusil priviest ked motor stoji a sledovat, ci sa elmagnet na spojke kompresoara pritiahne.. ak to ja aj na tvojom aute tak ako mam ja.

Viem, ze si plnil system,ale ak medzicasom chladivo uniklo, nebude ti co mat kompresor mazat a nemuselo by to pren dobre dopadnut.

Odesláno

Takže jsem to rozdělal.. zkusil připojit bez motoru i s motorem a nic to nedělá, nic necvaká.. takže asi bude problém tam.

Ale co víc mě znepokojuje je, že diagnostika odmítá komunikovat s jednotkou klimatizace :( prý chyba komunikace... takže se bojím, že výměnou spojky to nekončí :( :(

Jinak ano mám ten 4 pin na presu :)

Odesláno

Takze ak mas system spravne naplneny (ani malo ani moc chladiva), mal by si mat piny 1 a 2 toho presostatu spojene. Skus dat dole konektor a zmeraj to, naprikald ohnmetrom (pri vypnutom kluciku).

Aj na tvojom aute je od spodu pri kompresore konektor?

Skus zmerat po odpojeni ohmetrom odpor cievky spojky kompresora. Mal by si namerat nejake ohmy... Nemal by si tam mat ani nulu, ani nekonecno.

Ta cievka spojky zvykne mat paralelne zapojenu diodu. Ak by sa prerazila, mohlo by to potom nespianat koli tomu, ale to by si asi zistil ked si to zapinal napriamo. Hodne by to iskrilo a asi by odisla aj poistka obvodu z ktoreho si to napajal.

EDIT: Nepoznam presne 206-ku, len predpokaldam, ze to bude podobne ako mam ja, takze ak su tam rozdiely.. sorry. Ale naprikald ten presostat mysim funguje rovanko vsade, kde je 4-pinovy. Novsie auta maju 3-pinovy, tam sa vyuziva ina finta nez spinanie kontaktov.

[Edited on 14/6/13 13:55 by miroja]

Odesláno

Klimatizace je teď prázdná... ráno mi to naplnil, zkusil a nešlo to, tak to zase vypustil, abych to nemusel platit :)

Odpor cívky je cca 150KOhm..

Odesláno

150 kOhm je opravdu hodně. Měla by mít asi 3 Ohmy, pokud uvažujeme proud 4 A.

Zkontroluj, proč je rozpojená - konektor, vodič do cívky utržený.

[upravil dne 14.6.2013 13:52 od P607Olda]

Odesláno

A ak ta mozem porosit skus zmerat aj tie piny 1-2 na presostate, ked das konektor dole. Teraz (bez chladiva) by si tam mal namerat rozpojeny kontak (nekonecno).

Odesláno

Tak ty piny mezi sebou samozřejmě nekonečný odpor :)

Ale už se mi povedlo rozhejbat spojku... po přímém napojení na šťávu do ni jde cca 2.7A a spojuje :)

Dále jsem provedl dle PP2000 proměření vodičů pro diagnostikování přerušeného nebo zkratovaného kabelu a též vyšel bez problému. Ale na konci mi bylo doporučeno vyměnit jedotku klimatizace (display)... přes diag s ním prostě nejde vůbec komunikovat :( a jelikož mám teď prázdnou klímu, tak samozřejmě ani sama nespíná.. takže buď risk, nechat to naplnit a buď půjde a nebo ne.. pak už jen sehnat display :(

Odesláno

Tak a je to.. blne elektromagnet :/ teď jsem to ještě jednou zkusil a teče mi tam i 20A a nic.. nereaguje.. takže je asi na výměnu :roll

Odesláno
ještě se zeptám.. dá se nějak obejít presostat abych to zkusil i když mám prázdnou klímu? :mrk

Vsak som to napisal o par prispevkov vyssie. Kontakty 1-2 davaju info, ze mas tlak v systeme OK. Cize ani maly, ani velky. Ale ides do risku, ze sa ti zadrie kompresor, ked tam nemas chladivo (ani olej). Tak bacha, len na par sekund...

Odesláno
Tak a je to.. blne elektromagnet :/ teď jsem to ještě jednou zkusil a teče mi tam i 20A a nic.. nereaguje.. takže je asi na výměnu :roll

Ak je k cievke paralelne dioda (je zapojena v zavernom smere aby potlacovala spicky pri spinani cievky) a netrafil si spravne + a -, tak dioda zacne viest a vyrobil si si skrat (a mozno aj odrovnal diodu). Aj pri privedeni 12V priamo na cievku kompresora treba davat pozor na polaritu (ak je paralene k cievke dioda). Skus odsledovat z konektore, ktorym pinom sa tam privadza + a - a prived tam napatie tak isto.

Odesláno

Napětí jsem přivedl správně :) jeden z pinů v protikuse je uzemněny... tedy minus.. a druhy je zakonite plus.. tak jsem to i napojil.. a najednou 16-17A až mi uhořeli šnury od multimetru :D Takže to vypadá, že blbne elektromagnet.. zítra to sundám, tak uvidíme :myslim

Odesláno

Ale je to divne. Raz namerias velky odpor, raz skrat :roll

Asi budes musiet pozriet tu cievku dokladne a popozeraj, ci tam nemas niekde skrytu aj tu diodu. Za ten skrat by mohla aj ona ak je KO.

Odesláno

.... tak jsem to i napojil.. a najednou 16-17A až mi uhořeli šnury od multimetru...

Aby ti toho neodhorelo este viac, tak pri pokusoch zapajaj tu cievku cez ziarovku ako ide do prednych svetiel (12v/60W). Ak bude skrat, bude svietit ziarovka naplno ale nic ti neodhori, ak nie, bude sice svietit, ale o poznanie slabsie, aj ked som si nie isty, ci elmag. vtedy aj pritiahne. Mozno este jednoznacnejsie by bolo pouzit dve ziarovky paralene ... to by uz snad magnet mohol aj cvaknut...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...