Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím Vás, chtěl bych se zeplat na ty, co mají s autem najeto přes 100t km, zda měli nějaké větší problémy?

Auto mam již 3 rok - 508 GT, najeto necelých 80t km, za celou dobu bez problému ale nyní mi končí prodloužená záruka a řeším zda jí prodloužít nebo ne?

Auto bych si chtěl nechat tak cca. ještě rok a půl až dva a pak ho prodat, tzn. prodloužení na 120t km a 60 měsíců, což stojí cca. 20 000 Kč + nutnost servisovat u Peugeot (prohlídka v 90t km, a 120t km za stojí cca. 10 000 Kč za jednu, kdybych dělal mimo autorizovaný, tak cca. 3500 Kč za jednu).

Co myslíte, má to smysl zůstat u Peugeot a prodloužit a s tím spojené nebo to neprodlužovat a servisovat mimo Peugeot?

Děkuji za názory.

Odesláno

Neprodlužoval bych za ty peníze  za 30tisic máš plno nových věci v autě :) turbo,brzdy,setrvák+spojka atd  ale záleží na tobě lepší prodej auta budeš mit se servisovánim u peugeotu jestli se nato bude někdo dívat.

Odesláno

Tak pokud by to prodával nebo zveřejnil inzerát i tady v inzerci, tak tady to váhu bude mít určitě. Protože auto s kompletní servisní historií, ať už přiznanou nebo dohledatelnou přes VIN má u auta u něhož není prodejní cena zrovna malá docela hodnotu. Aspoň u mě by měla. ;)

Tudíž neprodlužovat, ale nadále servisovat v autorizáku, když chceš v blízké době prodávat. :papa

Odesláno (upraveno)

pro všechny 508čkáře a ty si co auto koupí, koupili, nebo jim končí a nebo dokonce v nedávné době skončila záruka jako mě mám pár rad...

- domluvte se s předstihem před koncem záruky v servisu, kam jezdíte, kdy by si na Vás udělali čas, aby Vám vůz prohlídli...

závady a opravy v rámci garance

- výměna ostřikovače čelního skla

- uvolněná čočka bi-xenonu

- upravení výplně zadních podběhů

- výměna držáků nápojů (nové s tvrzeným držákem proti drnčení)

a teď poslední, které mi byli udělány v rámci kontroly 1 den před koncem záruky

- výměna horní části a uložení předních tlumičů

- zaslepení otvorů v motoru proti nečistotám

- promazání a kontrolo HU displeje

Zdravíčko,

- takže ostřikovače už mám vyměněny (ze škody 105 snad)

- Třepe se mi xenon za jízdy, má to nějakou souvislost s uvolněnou čočkou bixenonu? Mi říkali v servisu, že je vpořádku.

- něco tluče bouchá od zadní nápravy, má to nějakou souvislost s upravením výplně zadních podběhů?

- výměna držáků? Jediné čeho jsem si všimnul, že držáky jsou na prd, jelikož snad všechny nápoje propadávají. Vyřeší se výměnou tento problém?

- vržou mi tlumiče v zimě, má to nějakou souvislost s výměnou horní části uložení předních tlumičů?

- jednou jsem měl zasviněný motor, vyčistil jsem, od té doby zatím klid. Má to souvislost se zaslepením otvoru proti nečistotám?

- promázání HU. Vydává mi divný zvuk když vyjíždí, teda divný pro mě, pro francouze asi normální. Když to promažou, je to tiché?

Děkuji za zodpovězení otázek. V únoru mám trochu času, tak bych jim to tam hodil pokud mi řeknete, že všechny problémy co jsem psal, se dají řešit formou záruky.

Upraveno uživatelem klakson23
Odesláno

já si myslím, že když s tímto zajedeš do servisu a oni to opraví, respektive, vše co jsem psal, tak bylo následně opraveno v rámci garance ;)

Odesláno

vlastní zkušenost... zapni si nahrávání na telefonu když to bude dělat a zvuk si nahraj... věř, toto se osvědčí, protože jako na potvoru než se člověk dostane do servisu tak to přestane! a pak dělají z člověka čůr*ka

Odesláno

No nejvíce mě trápí ty xenony. Jestli jsem si všimnul dobře, tak to dělá pravý (spolujezdec). Bohužel mě poslali s nepořízenou, že to dělá všem, protože jsou tam motorky, které pořád něco vyrovnávají, což se mi nějak nezdá. Hned v "závěsu" mě sere to skřípání, vrzání tlumičů v zimě :( Takže s tím musí něco udělat !!! No a v neposlední řadě mě pořád trápí stěrače. Už byly jednou reklamovány. Chvilku stírají suprově, ale po pár týdnech začínají rozmazávat v úrovni šoférových oči a u spolujezdce to rozmazává horní část. Zkoušel jsem odmastit sklo, vyčistit stěrače, ale vždy stejný výsledek. Dělá to vždy na stejném místě, ikdyž se mění komplet stěrač i s ramínkem. Teda aspoň mi to tvrdí, že to mění vždy komplet :nevim

Odesláno (upraveno)

ty stěrače sou divné je tam napsany vyrobce nebo čislo? :myslim  nějak si je poznač ty stěrače třeba škrábni a pak poznáš jestli jsou nove komplet :)  a ta pružina co drží to rameno je ok? Nebo vyměn levy stěrač za pravý jak to udělam na 407mě tak začne vrzat a rozmazává

Xenony-záleží jestli je dobre to tlumení gumove dorazy nebo tak něco tohle by určitě nemělo dělat ale to at ti poradí ti co maji 508

Tlumiče už psalo víc lidí že to vrže kdyžtak promazat nebo něco

Nebo běž do jineho servisu peugeot kde maji dobré reference.

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odesláno

výměna servisu není vůbec od věci ;) jinak mě to dělal taky xenon u spolujezdce, začalo mi to dělat po tom, co mi vyměnili celé světlo ;)

Odesláno

Servis jsem si vybral dle dobrých referencí tady na foru (vlákno peugeot 5008 - kopecký bystřice nad pernštejnem). Jsem z Brna, tak jestli někdo máte nějaké doporučení, sem s ním :)

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak jsem se objednal do servisu a uvidíme, jak pochodím. Zkouším naposledy autokopecký v bystřici nad pernštejnem. Zatím z telefonátu jsem měl pocit, že bude vše problém.

1, Stěrače - Pane ty jsme Vám už měnili a jestli Vám zase rozmazávají, tak není problém v nich. Nejspíše jste někde stál a máte to mastné od něčeho. Odmastěte si čelní sklo - Auto parkuje v garáži a první co mě napdalo, si to sklo odmastit, ale výsledek je stejný. (zvláštní je, že to dělá pořád na stejném místě. Ještě se ale zeptám tady, čím odmašťujete? nebo nemáte tento problém vůbec?)

2, Tlumiče - Ano, víme o tom, promažeme

3, Senzor klik - Ano, víme o tom, bohužel je to normální, že se tam dostane vlhkost a pak to jaksi nefunguje - normální jev Nicméně hodíme na diagnostiku a pokud se skutečně ukáže nějaká závada, tak se kliky mění komplet, ale spíše to nebude na výměnu.

4, Firm 2.85 Musíme to napíchnout na dia a pokud nám to něco nabídne že pro váš vůz je nový soft, tak budeme aktualizovat, jinak ne.

5, Xenony, třepou se - No je to divné, to se nám nezdá, mrkneme, ale pochybujeme že tam něco bude špatně.

6, dále jsem už nic raději nechtěl.

Tak jsem mu řekl, že jim tam klidně auto nechám na několik dní, ať si zkusí ty stěrače a noční jízdu kvůlu xenonům. "Pane, v noci Vám s tím nikdo jezdit nebude..."

Upraveno uživatelem klakson23
Odesláno (upraveno)

Stěrače jsou na h.....Měním každý půlrok,na 14 dní je to dobrý,pak špatný.Ale zvykl jsem si :D .Když neprší,tak vydrží i déle.

Tlumiče mi nevržou.

Kliky?Když neni vlhko,tak dobrý.Když je vlhko,někdy nejdou.Už jsem si zvykl :D .

Xenony?Třepou se.Už jsem si zvykl :D .

Vyhřívání sedaček?Málo hřejou.Už jsem si zvykl :D.

Kufr?Při otevření stéká dovnitř voda.Neotvírám :D

Jinak vše dobrý.

A přes to všechno,za ty prachy je to slušný auto.Za to co jsem dal,nekoupím nic lepšího.

Upraveno uživatelem Timbuto
Odesláno

skus přehodit stěrače mezi sebou,nebo skus jine stěrače třeba bosch aerotwin,nevím co se dáva za origo stěrače,celkem dost problému  maji 508my moc se nepoučili Frantíci,jinak 508my šli dost dolu cenově tak se celkem vyplatí koupě

Ale ty xenony sou divné že se třepou to má jen 508ma takovy problem ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...