Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

To já taky :D Mužů zatím napsat stručný návod, co jsem musel udělat:

1) Použil jsem turbo z 1.6HDi 66kw, včetně svodů! Turbo na staré svody nesedne.

2) Kovová trubka na přívod oleje sedne úplně přesně. Stejně tak i gumová na odvod.

3) Plastovou trubku na přívod vzduchu z filtru jsem použil z 1.6HDi, stejně tak i trubku na odvod vzduchu z turba. Samozřejmě jsem musel obě lehce poupravit, ale nebylo to nic hrozného.

4) Jelikož jsem rušil katalyzátor, tak jsem jen poupravil výfukovou trubku (dovařil koleno a menší průměr příruby) a bylo hotovo.

5) Největší problém nastal s obtokovým ventilem. Musel jsem použít ventil (wategate) z původního turba, jelikož ten je řízený tlakem na výstupu z turba. Ventil na turbu z 1.6HDi je řízený podtlakem ze solenoidu ovládaného jednotkou. Převařit úchyty na starém ventilu byla docela sranda, ale povedlo se. Je potřeba je vyrobit tak, aby táhlo bylo v ose s ovládáním klapky a zároveň, aby ovládání klapky(v zavřené poloze) vycházelo přibližně doprostřed závitu na táhlu ventilu.

A teď kam připojit tlakovou hadičku vedoucí z ventilu? Je potřeba ji připojit někam mezi výstup z turba a sání motoru. Ja jsem pro připojení hadičky na sání použil brzdový odvzdušňovací šroub. Hadičku jsem koupil benzinovou, měla by ten tlak vydržet.

Později přidám nějaké fotky. A hlavně info, jak to jede. Příští týden mi přijde budík na tlak turba, tak pak i hodnoty kolik turbo tlačí.

Pokud by někoho zajímalo něco konkrétního nebo pokud někomu přijde, že je návod nedostatečný, tak pište. Rád poradím nebo návod poupravím.

Odesláno

Tak před chvílí odzkoušeno. Je možné, že si na to jednotka \"zvyká\"? Přijde mi, že to jede čím dál tím líp. Ujel jsem s tim pouze asi 10km, tak uvidíme, co to ještě provede.

No a první dojmy? Motor jde mnohem líp do vyšších otáček a také v nich líp táhne. Přijde mi, že se taky trošku víc hřeje. Chce to dodělat intercooler, kterej už je teda v plánu od začátku.

Uvidíme, co mi ukáže budík na tlak turba, až přijde. Ještě bych chtěl jít na přemapování, tak uvidíme, co se vymyslí tam.

Ventil obtoku otvírá, takže od začátku asi největší problém vyřešen.

Rozhodně tuhle úpravu hodnotím kladně. Ikdyž jsem moc nevěděl, co od toho čekat, jelikož jsem asi první, kdo to tady zkusil, tak je to příjemná změna.

Odesláno

Díky moc, už jsem se s ním spojil.

A ještě došlo o víkendu k pár vzhledovejm úpravám!

Na vrakovišti jsem sehnal celkem pěkné lízátko z Oplu Astra H. Lehce jsem ho upravil a šlo do stickers folie. Přibyly také červené proužky na kolech.

post-49229-14109637166317_thumb.jpg

Ze zadku zmizely nápisy \"Peugeot\" a \"206\". Lišta nad spz šla taky do folie.

post-49229-14109637166877_thumb.jpg

Odesláno

Jedna fotka ze srazu Tuning Průhonice :)

post-49229-14109637275514_thumb.jpg

A tady náhrada za tlumič. Momentálně je tedy na autě celoprůchozí výfuk. Zítra přidám fotku, jak vypadá na autě.

post-49229-14109637276293_thumb.jpg

[upravil dne 1/5/14 22:23 od kubacer]

Odesláno

John: Díky, konečně to chytlo aspoň nějakej zvuk(benzinova V6 to samozřejmě není :D), ale předtím byl slyšet akorát tak motor. A navíc to i pěkně vypadá.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...