Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,chtěl bych poprosit o radu. Mam peugeot 307HDI sw 79kw. V servise mi při prohlídce řekli že mám v intercooler olej a že je třeba vyměnit. Chtěl bych se tedy zeptat jesli neni duležitější nejprve najít příčinu proč a jak se tam ten olej dostal než vyměnit a za nejakou dobu zjistit ten stejný problem. V servise mi to říct nedokázali nebo možná nechtěli:)

Odesláno

Všechny auta s tímhle motorem mají v IC olej. Vyndej zespod hadici a vylej ho ven a napiš kolik z hadice ( případně IC ) vyteče. IC není důvod měnit. Max můžeš odpojit i horní hadici a vyfoukat ho tlakovým vzduchem.

Odesláno

nie ten olej už nemusiš vracať speť...aaa ak je v IC olej tak večšinou to byva turbo a ak ti pan mechanik tvrdil že ak je v IC olej tak ho treba vymeniť tak vymeň mechanika...to jako keby ti ten chmulo povedal že musiš vymeniť dvere lebo su špinave :D

Odesláno

Olej dolívej podle měrky, né podle toho kolik kde vyteče... podle množství se usoudí jeslti už přes turbo prolíná moc oleje nebo je to v normě. Jinak ta výměna IC je teda od toho servisu dost podpásovka.

Odesláno

Turbo mám tesne před smrtí a když jsem odpojil ic, tak tam olej byl v malém množství!!! Ic rozhodne nedávej novej není třeba.

Odesláno

Zdravím,tak jsem tu hadici dole od ic odpojil a olej nevytekl žádný.Vyzkoušel jsem auto ještě nahnout,kdyby tam přece jen něco bylo,ale nic nevyteklo.V otvoru pro hadici to od oleje bylo a i nahoře jak je el přípojka to bylo dost mastné,ale uvnitř nic,tak si myslím že to bode ok a mechanik si chtěl asi jen vydělat:)

Odesláno

Také jde o to, zda mechanik ten olej při prohlídce již nevylil ;). Pokud tomu tak je - což z tvého dotazu nevyplývá - za čas to překontroluj a pokud ho tam bude minimum, nemá smysl něco řešit ;)

Odesláno
Zdravím,tak jsem tu hadici dole od ic odpojil a olej nevytekl žádný.Vyzkoušel jsem auto ještě nahnout,kdyby tam přece jen něco bylo,ale nic nevyteklo.V otvoru pro hadici to od oleje bylo a i nahoře jak je el přípojka to bylo dost mastné,ale uvnitř nic,tak si myslím že to bode ok a mechanik si chtěl asi jen vydělat:)

Takže v klidu jezdi a při vhodné příležitosti na to za pár měsíců zase koukni :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...