Monti777 Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Dobrý den,chtěl bych poprosit o radu. Mam peugeot 307HDI sw 79kw. V servise mi při prohlídce řekli že mám v intercooler olej a že je třeba vyměnit. Chtěl bych se tedy zeptat jesli neni duležitější nejprve najít příčinu proč a jak se tam ten olej dostal než vyměnit a za nejakou dobu zjistit ten stejný problem. V servise mi to říct nedokázali nebo možná nechtěli:) Citovat
koblih69 Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Všechny auta s tímhle motorem mají v IC olej. Vyndej zespod hadici a vylej ho ven a napiš kolik z hadice ( případně IC ) vyteče. IC není důvod měnit. Max můžeš odpojit i horní hadici a vyfoukat ho tlakovým vzduchem. Citovat
Monti777 Odesláno 5. květen 2013 Autor Odesláno 5. květen 2013 Díky za radu pozitří to zkusím a napíšu kolik toho vyteklo. Množství co vyteče bude třeba nejspíše dolít jestli chápu dobře. Citovat
Tantor-BN Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 nie ten olej už nemusiš vracať speť...aaa ak je v IC olej tak večšinou to byva turbo a ak ti pan mechanik tvrdil že ak je v IC olej tak ho treba vymeniť tak vymeň mechanika...to jako keby ti ten chmulo povedal že musiš vymeniť dvere lebo su špinave Citovat
koblih69 Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Olej dolívej podle měrky, né podle toho kolik kde vyteče... podle množství se usoudí jeslti už přes turbo prolíná moc oleje nebo je to v normě. Jinak ta výměna IC je teda od toho servisu dost podpásovka. Citovat
Guest jaris13 Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Turbo mám tesne před smrtí a když jsem odpojil ic, tak tam olej byl v malém množství!!! Ic rozhodne nedávej novej není třeba. Citovat
Monti777 Odesláno 5. květen 2013 Autor Odesláno 5. květen 2013 Ok,ještě jednou díky všem za rady.Pozítří napíšu kolik v tom ic bylo oleje. Citovat
Guest jaris13 Odesláno 5. květen 2013 Odesláno 5. květen 2013 Moc ho tam po rozpojení hadic nenajdeš uvidíš Citovat
Monti777 Odesláno 7. květen 2013 Autor Odesláno 7. květen 2013 Zdravím,tak jsem tu hadici dole od ic odpojil a olej nevytekl žádný.Vyzkoušel jsem auto ještě nahnout,kdyby tam přece jen něco bylo,ale nic nevyteklo.V otvoru pro hadici to od oleje bylo a i nahoře jak je el přípojka to bylo dost mastné,ale uvnitř nic,tak si myslím že to bode ok a mechanik si chtěl asi jen vydělat:) Citovat
MilanF1 Odesláno 7. květen 2013 Odesláno 7. květen 2013 Také jde o to, zda mechanik ten olej při prohlídce již nevylil . Pokud tomu tak je - což z tvého dotazu nevyplývá - za čas to překontroluj a pokud ho tam bude minimum, nemá smysl něco řešit Citovat
koblih69 Odesláno 7. květen 2013 Odesláno 7. květen 2013 Zdravím,tak jsem tu hadici dole od ic odpojil a olej nevytekl žádný.Vyzkoušel jsem auto ještě nahnout,kdyby tam přece jen něco bylo,ale nic nevyteklo.V otvoru pro hadici to od oleje bylo a i nahoře jak je el přípojka to bylo dost mastné,ale uvnitř nic,tak si myslím že to bode ok a mechanik si chtěl asi jen vydělat:) Takže v klidu jezdi a při vhodné příležitosti na to za pár měsíců zase koukni Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.