Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

11.5 uz neni nic moc, ale taky jeste zadna hruza, konkretni hodnoty se neudavaj, ale pres tech 12 by to melo mit, po pridani kapky oleje do valce se to prechodne zlepsi nebo ne ?

mereny to bylo za studena nebo za tepla? A duvod mereni ? Spatny chod, emise, startovani, vykon atd. ?

[upravil dne 5/5/13 11:43 od Ferry]

Odesláno

Ahoj,

Tohle jsem si nechal zmerit v servise z duvodu vyssi spotreby oleje. Kde mi namerili 8, 8, 10, a 11.5 ve valcich(tvrdili mi ze je motor po smrti). Nicmene mi to nedalo a zmeril si to sam s kalibrovanym meridlem a vyslo mi co jsem popsal (s prohratym motorem).Dolivam asi litr na 5000 km coz se mi zda hodne. auto mi totiz po startu zacalo vyfukovat cernej kour a zralo mi to asi 14 litru benzinu - tohle se vyresilo zavarenim doury kolem katalizatoru kde jsou lambdy a spotreba se dostala do normalu. Pred tydnem jsem vymenil olej s filtrem a ted prozmenu kouri po startu takovej bilej dym. Chtel jsem prave vedet kolik ty tlaky maji mit (jestli to ma vubec vyznam prevlozkovat) ale kdyz pises ze se konkretni hodnoty neudavaji tak nevim :) Vadi mi proste ta spotreba oleje a taky sem pod vickem na olej mel takovou bilou emulzi jako by se tam nekam dostavala voda , ale voda mi neubejva tak nevim jestli je tohle taky normalni?

Odesláno

no jestli to oni merili za studena a ty za tepla, muze byt tento rozdil danej tepelnou roztaznosti, vliv ma taky teplota oleje. Spis by to tedy chtelo vypozorovat, zda ma vliv pridavek maleho mnozstvi oleje do valce a zmerit tlaky pred a po pridani, pokud se zvysi, je problem v pistnich krouzcich, pokud ne, je problem na ventilech. Delat vybrus a nove krouzky, to se asi prilis nevyplati, to uz spis sehnat jinej motor, u tech ventilu je pak otazka, zda zkusit vymenit jen gufera ventilu bez sundavani hlavy nebo jestli hlavu sundavat a kontrolovat i zabrouseni ventilu, to uz je taky nakladnejsi

cernej kour je skutecne prilis bohata smes a ta je zpusobena spatnym signalem lambdy (napr. jak pises netesnost vyfuku pred lambdou)

namodraly kour je spalovani oleje, cili spatne krouzky, spatne ventily, spatna gufera ventilu

bily kour je pak vetsinou tesneni pod hlavou KO a pronikani chl. kapaliny do spalovaciho prostoru (souvisi s tim nadmerne tlakovani chl. okruhu, ubytky chl. kapaliny, prehrivani motoru, tvorba bile emulze na merce oleje a dolevacim vicku oleje)

Odesláno

No ja jsem si pri te vymene oleje udelal dirku do vicka na olej asi 1mm velkou aby se mi tam nedelala ta emulze rikam si ze je to lepsi nez aby se voda michala s olejem a je to cisty. Je mi jasne ze to samozrejme nic neresi pokud je vadne tesneni pod hlavu. Zkusim to tedy znovu ucpat a pozorovat zmeny. Jen sem se te chtel jeste zeptat kdybych menil ty gufera a jak rikas, ze je jde vymenit vrchem, tak se kvuli tomu musi sundat rozvody a vackova hridel??? jo a ty hodnoty jsem popisoval oboji u zahratyho motora

[upravil dne 5/5/13 12:38 od xxx407]

Odesláno
0,2l / 1000 není nijak dramatická spotřeba... aby mělo smysl s tím něco dělat. Tvůj problém bych nicméně tipoval spíš na těsnění pod hlavou.

no ja nevim jak tyhle auta ale prijde mi to strasne moc s tim ze od vymeny k vymene cca 20000km je dvojita spotreba naplne oleje. Pred timhle autem jsem mel opla a ten nezral vubec nic :-)

Odesláno

:myslim:D to mas pravdu ale ja sem zase takovej ze to chci mit v poradku aby mi auto delalo radost a chci si ho chvilku nechat. Tak kdyz ti upadne noha nebudes to resit jen praskama :))))

[upravil dne 5/5/13 13:03 od xxx407]

Odesláno

U tohoto motoru \"normální\" spotřeba oleje, je to sice oproti jiným dost, ale je to tak. Dtto XU7JP4.

Dávej tam 10W-40, klesne na půl.

Problém je v pístních kroužcích. Když objednáš znovu ty samé od Peugeota, udělá to po 30 000 km znovu. Mají nevhodný uhel.

Pokud to chceš řešit tak překroužkovat a koupit v neoriginále. Navíc ty original kroužky jsou měkké, kdyby jsi viděl vložky po 150-200 000 km tak na nich ještě uvidíš honování.

Já osobně bych to neřešil a dával tam 10W

Zkoušeno i 15W ale tady už oaptrně, má to hydroštely

[upravil dne 5/5/13 17:13 od Milhaus65]

Odesláno

Pokud dáš 10W a budeš trochu opatrnější za studena tak je snížení na půlku reálný. Zvaž Total 10w40 bude levnější než stávající Kastról a podle mě tolik nekarbonuje.

Odesláno
:myslim:D to mas pravdu ale ja sem zase takovej ze to chci mit v poradku aby mi auto delalo radost a chci si ho chvilku nechat. Tak kdyz ti upadne noha nebudes to resit jen praskama :))))

[upravil dne 5/5/13 13:03 od xxx407]

no když seš takovej a máš rád všechno OK, tak dej do opravy motoru balík peněz a nakonec zjistíš, že sis vůbec nepomohl, jinak ti tu už psali, že spotřeba oleje tvého motoru je v normě, v poslední době se to tady hemží dotazy co s motorem,který žere cca 0.3 deci na 1000km--NO NIC!!, je to v podstatě normální spotřeba, ale samozřejmě když nevíte co s prachama, tak se dají utopit v servisech--to jooo :)

Ještě k těm tlakům, není ani tak problém, když mají všechny válce nižší tlaky než mají dle výrobce mít, ale když jsou tlaky jednotlivých válců s velkým rozdílem--pak jen ta zkouška s olejem do válců, nebo netěsní ventily

[upravil dne 5/5/13 18:55 od ozzy56]

Odesláno

Tak asi jo no asi se na to vykváknu a nechám to bejt. Jen by mě ještě zajímala ta emulze na měrce a víčku. Je možný že by to mohlo taky dělat odvětrávání kliky? Mě se zdá že na ty hadici k sání mám spíš podtlak než aby to foukalo ven :myslim

to koblih69 : jste trefili zrovna na nějakou zmrazku s těma oktávkama ne?:)))

Odesláno

emulze na merce oleje uz odvetravanim kliky nebude, navic v tomhle pocasi uz by se nemela objevovat ani na vicku oleje, tohle fakt vypada, ze je spatny tesneni pod hlavou :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...