Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci, potřeboval bych poradit s teplotou vody vyměnil jsem snímač teploty i termostat za novej a voda mi furt ukazuje 70 st. Je tam ještě nějaké čidlo přímo k budíku nebo je špatnej budík?:myslim Díky za odpověď (2,2 benzín)

Odesláno

A těch 70° ti to ukazovalo od začátku co auto máš nebo to začalo až teď? Mně to skoro přijde jako starý známý problém s budíky - krátká strana ručičky teploměru se dotýká plexi a tím pádem nemůže dál nahoru. Sám jsem to kdysi řešil...

Odesláno

Já mám to samé na 2.0 HDi prostě 70°C a když jedu z kopce dolů bez tahu, klesne to ještě níž ale test diagnostikou mi hne s ručičkou kolmo a na doraz tak jako se všema budíkama. Z toho usuzuju, že to asi ručičkou nebude a stupně na budíku odpovídají stupňům na diagnostice jen jsem to netestoval teploměrem k tomu se chystám. Termostat mám taky nový výsledek po výměně totožný. Jedině mě napadá špatná serie čidel ale to uvidím až po testu nezáv. teploměrem.

Odesláno

@bart.lbc: U tebe to na problém s rafičkou tedy nevypadá, ale je zvláštní, že to nejde přes 70°C. A to ti teplota nepřeleze těch 70°C ani když je teplo a motor v záběru při nízké rychlosti? Například termostat začíná otevírat teprve při 83°C a plně otevřený je při 93°C. Mně teplota běžně kolísá mezi zhruba 75°C a 85°C. Podívej se sem, jak chlazení funguje:

http://ulozto.cz/xuyzQ66z/funkce-chlazeni-motoru-p407-docx

Odesláno

Viac Ti to neukáže, aj keď po dlhšej jazde zastavíš a zapneš znova kľúčik? Mne to ukazuje tiež takú teplotu, zahreje sa to na 85 a potom klesne. po zastavení a hlevne teraz keď je viac teplo ukazuje aj 95.

Odesláno
@bart.lbc: U tebe to na problém s rafičkou tedy nevypadá, ale je zvláštní, že to nejde přes 70°C. A to ti teplota nepřeleze těch 70°C ani když je teplo a motor v záběru při nízké rychlosti? Například termostat začíná otevírat teprve při 83°C a plně otevřený je při 93°C. Mně teplota běžně kolísá mezi zhruba 75°C a 85°C. Podívej se sem, jak chlazení funguje:

Málo kdy se to stane ale jen když ho tavím do dlouhýho kopce tak to vyleze na těch 85 ale jak se to zlomý z hopce dolů po minutě tam je 65 st. a při nízkých otáčkách jedině v zácpě při popojíždění to vyleze na normální teplotu. Jinak Praha - Libreec vyleze na 70 možná na 75 chvilku drží a po chvilce spadne ručička na 65 st.

[upravil dne 3/5/13 06:23 od bart.lbc]

Odesláno

ja som mal nieco podobne ale na 2.0 hdi,problem bol ze rucicka sa zasekavala o skleneny kryt budikov ,tie som vybral,vypodlozil a ok,zle to tam licovavo,nemusi to byt tvoj pripad no skus to pozret za to nic nedas

Odesláno
A těch 70° ti to ukazovalo od začátku co auto máš nebo to začalo až teď? Mně to skoro přijde jako starý známý problém s budíky - krátká strana ručičky teploměru se dotýká plexi a tím pádem nemůže dál nahoru. Sám jsem to kdysi řešil...

Mám už auto dlouho je možné, že ukazovala ta teplota 70st od začátku. Já tomu nevěnoval pozornost do doby než mi spotřeba benzínu vyletěla na 14 litrů. Tak mi v servise řekli, že to bude tím, že jezdím se studeným motorem.Ve finále jsem měl díru na potrubí u lambda sondy, kterou mi zavařili a spotřeba se vrátila k normalu 9-10l. O víkendu zkusím tu dia jak radí koblih, ale co pak :-)

Odesláno

Jestli ti to nešlo nad 70°C od začátku, tak by to klidně mohlo být tou ručičkou. Stačí vytáhnout budíky a zezadu to trochu vypodložit, aby se osička ukazatele teploty víc schovala. Zkus se schválně zblízka podívat na místo, kde máš krátkou stranu ručičky teploměru, při maximální dosažené teplotě. Já jsem měl na krycím plexi nepatrně obtisknutou barvu z ručičky. Byla to jen taková nepatrná tečka, ale byla přesně v místě, kde se ručička dotýkala plexi. A když jsem při pořádně ohřátém motoru na plexi nad teploměrem poklepal, ručička měla snahu jít dál nahoru.

Jinak ručičku teploměru jsem řešil tady:

Na druhé stránce je odkaz na obrázky.

[upravil dne 3/5/13 13:04 od Mike407]

Odesláno

Parádní nikdy jsem na toto v SB nenarazil Dík.
Odesláno

Zatím nevím čím to je u mého auta ta ručička mi už asi nedrhne trochu jsem to podložil cca 1 mm nevím jestli to je dost ale zatím jsem nikde moc nejezdil jen par km po městě ale máme tu dnes 6°C tak to za jízdy nevyleze víc než kolem 72°C pak jsem to nechal na volnoběh a vylezlo to víc cca na 85°C každopádně mi to do těch 70°C vylezlo podstatně dřív než jindy. V exp. nádržce 79-75°C měřeno digitálním teploměrem. Termostat jsem dával nový hned po koupi auta ale žádná změna se nekonala. elmag bypassu taky pracuje podle diagnostiky jsem testoval za jízdy 4% po nastartování až po 69% cca po 7 km. Ventil odplynění taky funkční je vidět, že do nádržky z tý hadičky něco leze. musím to testnou s teploměrem po delší jízdě a uvidím.

Odesláno
Jenom poznámka - dlouhodobě je 70 stupňů docela problém, optimální teplota pro min opotřebení a spotřebu je 80.
No právě ta spotřeba mám ji myslím větší než by mohla být, ikdyž u nás to je samej kopec. Pokud jedu na dálku tak je to celkem ok. Už mě jenom napadá ta sonda teploty jestli nepodhodnocuje ale výměna je děs přitom je tam jen na perko ale nedá se tam dát skoro ruka zase tolik toho sundat. Ale když jsem viděl špatný na Partnerovi tak si dělal budík s teplotou co chtěl a diagnostika taky psala chybu ve sdruženém přístroji a to já nemam.:myslim
Odesláno

Měl jsi pravdu, ručka se mi dotýká plexi :D Ty jsi ty budíky kvuli tomu musel celý vymontovat? :myslim

Odesláno

Takze jeste jednou, budiky se musi fakt vybrat podle navodu tady na foru je to snadny. No a ja misto vypodlozeni jsem volil volbu lehkyho zatlaceni na rucku, neco v ni pak lupne a je tak cca o 0,5 mm niz.Projistotu jsem tak zatlacil i na budik teploty oleje :-)) A slape to teplota 85-90 a olej kolem 100. Díkes Majku. :papa

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...