Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,někdo se ptal na střešní nosiče,ale nemůžu si vzpomenout,v kterém téma to bylo.Tak to dám sem:otevře se kufr a vyloupnou se takové záslepky,lišta se potom sundá tahem nahoru.Objeví se asi pět závitů,navařených do střechy.Na ně se namontuje sada střešních kolejnic - oficielně 9616H8 sada kol.střešních 806 a jsou k tomu vpředu i vzadu krycí lišty (á2000BEZd.) a říkají tomu redukce.Potom se z druhé krabice vyndají střešní nosiče (příčné)-941602 JEU PORTE-TOUT (á2700BEZd.) a upevní se do kolejniček.Návod je strohý,ve všech jiných řečech -česky ne.Proto z vlastní zkušenosti dodávám - nehromujte a tu pilku na železo dejte na chvíli zpět.Malinká cedulka na jednom příčniku ukazuje,který je přední a zadní (rozdíl 4 cm!) a krycí lišta od koleničky směrem dopředu je zase levá a pravá a né že ta kastla je bouraná.No a pak se nasadí kryty,které schovají šroubky a klíčkem se to zamkne.Rozmontované a původní lištu jsem měl zpátky za 15 minut.Ono když tam nic nevezete,tak si to určitě vezme nějakou š?ávu navíc.Mnoho úspěchů přeje P806.

Odesláno

No já právě řeším opačný problém:

Chtěl jsem nosič sundat, protože ho běžně nepotřebuju. Po sundání příčníků mi v kolejnicích zbyly čtyři cca deseticentimetrové pásky se závity, které z kolejnice nejdou vyndat bez jejího odšroubování (resp. vyšroubování 4 z 5 šroubů)... To je normální postup, nebo jsem nepřišel na nějaký fígl?

Jak vypadá střecha bez nosiče - mají tam zůstat ty kolejnice nebo místo nich patří nějaké krycí lišty, které nemám?

Díky,

Honza

Odesláno

Ahoj,mě po demontáži zůstaly jen navařené závity v té prohlubni .A to celé jsem opět zakryl původní lištou,která je jednolitá odpředu dozadu.Pokusím se to vyfotit,ale nebude to hned.(pojmy=kolejnice jsem myslel kus profilu,ve kterém se posunuje kus železa se dvěma závity pro příčníky,a tomu co je od předu dozadu budem říkat drážka ve střeše-prohlubeň)P806

Odesláno

Tak potom je to jasny, diky. Kvuli mne to fotit nemusis...

Zadny puvodni listy nemam, tak tam asi necham tu kolejnici a jeste promyslim, co s temi deseticentimetrovymi kousky zeleza.

Odesláno

Ahoj,tak dobře ,fotit nebudu.Já jen že se neumím výstižně vyjadřovat (popsat).Ale vidím pod čarou P806 2.Oi a to mě zajímá.Nemám totiž k vozu žádnou dokumentaci,ani čárku!Hlavně by mě zajímalo elektrické schéma (i jednoduché) a popis pojistek.Chtěl bych ale i cokoliv jiného - popis TTD(pro nevojáky-TaktickoTechnickáData),manuál,blokové schéma,náplně,ale ne banality typu výměna kola nebo svíček.Zapůjčit - ofotím,nebo finančně přispěji plně na ofocení (+poštovné,čas a práci),nebo meilem.Nejsem polyglot,ale i z angličtiny nebo němčiny se dá také studovat.Na feldu 1.6 (1.3)jsem zakoupil od KOOPu Jak na to,ale pro 806 to nevydali.Jo,Jak na to pro feldu mám doma,už k ničemu.Třeba by někde za poštovné ještě posloužila....P806

Odesláno

Včera mně poštou z autobazaru přišel manuál v němčině, který dodatečně našli. Když to stihnu, tak ještě dnes naskenuju pojistky a dám to sem (udělám nové téma, protože k nosičům to má už dost daleko ;) ...)

Můžu klidně naskenovat celý manuál, ale napřed ho zkusím sehnat v angličtině nebo češtině...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

k tomu stresnimu nosici, listy tam mam, kryci listy nemam, nemam tam tak dlouhy zelizka se zavity ale kratsi. Zatim jsem si nelamal hlavu s tim jak je vyndat a asi je tam necham, jen nekda za jizdy to cinka

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj, mohli byste mi prosím změřit výšku vašeho P806 se střešním nosičem? Uvažuji o nosiči na střechu, ale nevím, jestli se vlezu na výšku vrat (190cm). Předem díky.

Odesláno

Pavlista: tak ty 3 cm navíc teda naštvou,co?

Asi máme stejně velkou garáž. Na šířku musím sklápět zrcátka a na výšku mám anténu položenou na střeše. Jinak při výjezdu bych jí asi pěkně pocuchal. Holt garáž byla dělaná v 80 letech a nikdo nepočítal,že by vyráběli domácí autobusy:D.

A nebo zajíždět s vypuštěnejma kolama:D. To už by vyšlo né?:D

[upravil dne 15/7/08 adraj]

Odesláno

Ahoj, nemáte někdo náhodou tyhle nosiče: http://www.piccolam.cz/shop/stresni-nosice/CITROEN/stresni-nosic-pro-vuz-EVASION-kod-580 ?

Dají se totiž připevnit přímo do těch závitů bez nutnosti mít kolejnici. Podle údajů výrobce jsou jen 8,5cm vysoké. Naše auto je podle TP vysoké 171,4cm. Celkem by i s výše uvedeným nosičem mělo mít 179,9mm.

P.S.: Taky musím při zajíždění sklápět zrcátka (šířka vrat 219cm). Naštěstí jsou v elektrice, takže to tolik nebolí. I manželka už suverénně z garáže vyjíždí sama. Akorát na to couvání dovnitř si ještě moc netroufá ...). Zdraví Pavlišta

Odesláno
Původně zaslal: novoták

Mi sme garáž dělaly před deseti lety a vše mi vycházi krásně

Tak to bud rád.

Mám v garáži ještě ponk a na autě kouli,takže musím ještě zajíždět na milimetry k ponku,abych zavřel vrata:D. Mám o něj opřený karton papíru a jakmile se hne tak musím zastavit.:D

Odesláno

dobrá vychytávka,manželka ma na konci garáže skříňoní opřenou mtraci když uslyší řachu tak zastaví!!:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...