Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Střešní nosiče-informace.


Kubis

Recommended Posts

Ahoj,někdo se ptal na střešní nosiče,ale nemůžu si vzpomenout,v kterém téma to bylo.Tak to dám sem:otevře se kufr a vyloupnou se takové záslepky,lišta se potom sundá tahem nahoru.Objeví se asi pět závitů,navařených do střechy.Na ně se namontuje sada střešních kolejnic - oficielně 9616H8 sada kol.střešních 806 a jsou k tomu vpředu i vzadu krycí lišty (á2000BEZd.) a říkají tomu redukce.Potom se z druhé krabice vyndají střešní nosiče (příčné)-941602 JEU PORTE-TOUT (á2700BEZd.) a upevní se do kolejniček.Návod je strohý,ve všech jiných řečech -česky ne.Proto z vlastní zkušenosti dodávám - nehromujte a tu pilku na železo dejte na chvíli zpět.Malinká cedulka na jednom příčniku ukazuje,který je přední a zadní (rozdíl 4 cm!) a krycí lišta od koleničky směrem dopředu je zase levá a pravá a né že ta kastla je bouraná.No a pak se nasadí kryty,které schovají šroubky a klíčkem se to zamkne.Rozmontované a původní lištu jsem měl zpátky za 15 minut.Ono když tam nic nevezete,tak si to určitě vezme nějakou š?ávu navíc.Mnoho úspěchů přeje P806.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já právě řeším opačný problém:

Chtěl jsem nosič sundat, protože ho běžně nepotřebuju. Po sundání příčníků mi v kolejnicích zbyly čtyři cca deseticentimetrové pásky se závity, které z kolejnice nejdou vyndat bez jejího odšroubování (resp. vyšroubování 4 z 5 šroubů)... To je normální postup, nebo jsem nepřišel na nějaký fígl?

Jak vypadá střecha bez nosiče - mají tam zůstat ty kolejnice nebo místo nich patří nějaké krycí lišty, které nemám?

Díky,

Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,mě po demontáži zůstaly jen navařené závity v té prohlubni .A to celé jsem opět zakryl původní lištou,která je jednolitá odpředu dozadu.Pokusím se to vyfotit,ale nebude to hned.(pojmy=kolejnice jsem myslel kus profilu,ve kterém se posunuje kus železa se dvěma závity pro příčníky,a tomu co je od předu dozadu budem říkat drážka ve střeše-prohlubeň)P806

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,tak dobře ,fotit nebudu.Já jen že se neumím výstižně vyjadřovat (popsat).Ale vidím pod čarou P806 2.Oi a to mě zajímá.Nemám totiž k vozu žádnou dokumentaci,ani čárku!Hlavně by mě zajímalo elektrické schéma (i jednoduché) a popis pojistek.Chtěl bych ale i cokoliv jiného - popis TTD(pro nevojáky-TaktickoTechnickáData),manuál,blokové schéma,náplně,ale ne banality typu výměna kola nebo svíček.Zapůjčit - ofotím,nebo finančně přispěji plně na ofocení (+poštovné,čas a práci),nebo meilem.Nejsem polyglot,ale i z angličtiny nebo němčiny se dá také studovat.Na feldu 1.6 (1.3)jsem zakoupil od KOOPu Jak na to,ale pro 806 to nevydali.Jo,Jak na to pro feldu mám doma,už k ničemu.Třeba by někde za poštovné ještě posloužila....P806

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera mně poštou z autobazaru přišel manuál v němčině, který dodatečně našli. Když to stihnu, tak ještě dnes naskenuju pojistky a dám to sem (udělám nové téma, protože k nosičům to má už dost daleko ;) ...)

Můžu klidně naskenovat celý manuál, ale napřed ho zkusím sehnat v angličtině nebo češtině...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 roky později...

Pavlista: tak ty 3 cm navíc teda naštvou,co?

Asi máme stejně velkou garáž. Na šířku musím sklápět zrcátka a na výšku mám anténu položenou na střeše. Jinak při výjezdu bych jí asi pěkně pocuchal. Holt garáž byla dělaná v 80 letech a nikdo nepočítal,že by vyráběli domácí autobusy:D.

A nebo zajíždět s vypuštěnejma kolama:D. To už by vyšlo né?:D

[upravil dne 15/7/08 adraj]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nemáte někdo náhodou tyhle nosiče: http://www.piccolam.cz/shop/stresni-nosice/CITROEN/stresni-nosic-pro-vuz-EVASION-kod-580 ?

Dají se totiž připevnit přímo do těch závitů bez nutnosti mít kolejnici. Podle údajů výrobce jsou jen 8,5cm vysoké. Naše auto je podle TP vysoké 171,4cm. Celkem by i s výše uvedeným nosičem mělo mít 179,9mm.

P.S.: Taky musím při zajíždění sklápět zrcátka (šířka vrat 219cm). Naštěstí jsou v elektrice, takže to tolik nebolí. I manželka už suverénně z garáže vyjíždí sama. Akorát na to couvání dovnitř si ještě moc netroufá ...). Zdraví Pavlišta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: novoták

Mi sme garáž dělaly před deseti lety a vše mi vycházi krásně

Tak to bud rád.

Mám v garáži ještě ponk a na autě kouli,takže musím ještě zajíždět na milimetry k ponku,abych zavřel vrata:D. Mám o něj opřený karton papíru a jakmile se hne tak musím zastavit.:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...