Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdae chlapi.Ako sa klíma zapíná na 407-me mne to nejak neide,dal som dole teplotu na 16 stupnov,a nic.Mozno hlúpa otázka,ale auto mám cca pol roka.

Odesláno

Ne ale je to jednoduché, koukni na kompresor klimatizace. Pokud se točí jen vnejší prstenec řemenice tak kompresor stojí. Jesltiže se točí i střed pak je kompresor v chodu.

Odesláno

alebo inak... remenica sa toci stale, kukni ten tanier so srobami co je pritlaceny na remenicu klimakompresoru...

ak sa toci mas pozadovany tlak, ak sa netoci ten pritlacny tanier so srobami tak pozadovany tlak nemas...

dnes sem vlozim foto jedneho chladica ktory som dnes na 1.6hdi menil... :blicismajlik

[upravil dne 30/4/13 20:34 od Marcel00]

Odesláno

Ok.Pozriem sa na ten kompresor,ale az o 3 tyzdne som totiz v nemecku a zena volala,ze klima nefunguje.Dajme tomu,ze doplním chladivo(keby som ho tam nemal) a klíma by nechladila,cez dia viem zistit nieco?

Odesláno

ano zjistis jestli tam je tlak v okruhu chladiva pokud tam bude kolem 6 baru tak je tam chladiva dost a nemusi se ti tocit vrtule pred chladicem, pokud jezdis po meste je potreba aby vrtule dochlazovala klimu pokud pojedes po dalnici tak to vetsinou uchladi. V dia zjistis i testem jestli bezi vrtule test na velke otacky ventilatoru test na pomale nereaguje.

Odesláno

PROBLEM mam aj ja:(, uz par tyzdnov pocuvam take divne kovove akoby trenie - pripisoval som to nacitaniu CD mechaniky, ale dnes som skusil ventilaciu uplne ztlnit a zrazu zvuk prestal. Dam AUTO a opat akoby kovove trenie vychadza to z priestorov ofukov na stredovej konzole. Klimu idem dat doplnit no neviem co s tym zvukom (citlive povahy by to vytacalo do nepricetna) - stretol sa s tym niekto?

A ked tak teraz rozmyslam tak ten zvuk zvonku pocut aj pri vypnutom motore v motorovej casti. Zrejme je niekde unik, nic ine my nenapada.:myslim

[upravil dne 1.5.2013 17:51 od tomike]

Odesláno

Nech odsát chladivo, bude tam míň než 20% Dál už je to tu popsaný XY krát - buď naplnit s barvivem a za měsíc znovu... a nebo dusíkem odhalit netěsnost rovnou, opravit a pak teprve naplnit.

Odesláno

To syčení je slyšet když je tlak v systému na hranici toho, že už ochrana nedovolí sepnout kompresor. Prostě takhle se to porjevuje při takovém úniku kdy už brzy přestane jít klima úplně.

Odesláno

Tak netesnost sa nenasla, mal som von aj chladic, natlakovali sme ho + sprej na netesnosti a nic. Klima naplnena, chladi paradne, ale.... zacalo sa prejavovat take divne hucanie - nepravidelny chod motora, ked vypnem klimu a zastavi sa kompresor tak si motor znovu krasne pradie. Cize vyzera to na vadny kompresor. Buduci tyzden to skusi mechanik este raz odsat a naplnit a ked to nepomoze tak neviem, 500,-€ za novy kompresor,.... letna dovolenka asi v haji :( , alebo bez klimy:myslim

Odesláno

Kup starší, buď na inzerát a nebo tu na foru někdo prodával díly z auta. Když budeš hledat tak si myslim že do 200 E seženeš a případně nebudeš tolik litovat když závada nebude v kompresoru :).

Odesláno

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...