Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím lidé zdejší, po dlooouhé absenci mě opět pešek trápí. Už loni na podzim jsem zjistil, že se mi nerozbíhaj vrtule při zapnutý klimě ( samo, že na mě bliká stopka ). Měli by se rozjet obě v sérii.A po zkoumání relátek a schémátek bylo zjištěno, že jeden motor je KO. A jak jsem se přesvědčil, tak je nářez sehnat jetej náhradní díl v rozumný cenovce. Vím, že tam byli 2 druhy sahar ( na HDI ) a naštěstí každej dělal jinej výrobce. Moje auto disponuje verzí Ecia. Novej motor s vrtulí je za cca 4000. Má někdo zkušenost s tím jak pasuje nově vyrobený díl ? Na obrázku v katalogu má vrtule kousek jinačí lopatky a má jich jen 6 a stávající jich má 8 . Případně, kde by se dal sehnat jetej motor s Vrtulí, či celá sahara ? Co jsem obvolával kontakty, jež jsem měl, tak zatím nikdo nic nemá :/ Popřípadě nějaký zkušenosti s replikama. Budu rád za každý ohlas ;)

Odesláno

Ono se to dá rozebrat ?? Ještě jsem to uplně nerozebral ( jezdím s tím do práce ) a v servisu mi řikali, že je to nerozebiratelný. Ty uhlíky mě napadly jako první.

Odesláno

Ak by si chcel menit len jeden motor, tak si daj pozor na elektricke parametre. Oba motory musia byt elektricky rovnake, pretoze inak by sa pri pomalej rychlosti nemusel jeden z nich vobec roztocit ...

Mal som tiez problem s motormi, podarilo sa mi uz zohnat dalsie (bolo to 5 dni pred dovoloenkou v Chorvatsku), ale nakoniec sa podarilo oravit povodny motor.

Na jednom motore som mal zoxidovany konektor (vidiet ho na obrazku nizssie), na druhom boli zahrdzavene uhliky. Motor sa da rozobrat po odnitovani na troch miestach motora. Jedeno miesto kde to treba roznitovat je teiz na fotke. No na tvojom motore to moze vyzerat trochu inak.

post-27863-14109630607275_thumb.jpg

Odesláno

Aha, dík za ilustrativní foto ;) . Asi si vyčíhnu tejden, kdy auto nebudu potřebovat a rozhodím to ( i když se mi moc nechce :) ). Ještě dotaz, stačí sundat nárazník a masku, nebo se musí rozebírat frontend ? Předpokládám, že by to mohlo jít vycvaknout z chladiče klimy. A ty uhlíky se daj sehnat normoš, nebo je třeba je upavovat ?

Odesláno

Ja som zhadzoval masku svetla, naraznik, plech nad chladicom.... Potom uz siel plast s motomi odklonit a motory odskrutkovat.

S uhlikmi ti neviem poradit, u mna bolo treba len povodne rozbybat.

EDIT: Takto to vyzeralo u mna, ked som zhodil predok. Peri rozoberani som vyuzil postup na vymenu chladica klimy, co sem daval Marko306.

post-27863-14109630681944_thumb.jpg

[Edited on 15/4/13 08:25 by miroja]

Odesláno

menší dotaz, ta vrtule samotna drzi na tom motoru pouze tim jednim sroubem uprostred? a kdyz ji sundam jde teprve sundat ten motor? chci si ji nastrikat, ale ty srouby uprostred na vrtulu sou KO :(:)

Odesláno

Ja som sa stretol s dvomi sposobmi uchytenia vrtule. Ja som mal krizovu skrutku, tu bolo treba odskrutkovat a potom sla vrtula stiahnut, na druhom motore to bolo zaistene inak, ale nespomeniem si ako. Bol tam tusim len nejaky pliesok .... :myslim

Odesláno

mam tam krizovy srouby, ale oba schnily a vyzvejkly, povolit nejdou svine :/ tak to asi jen tak nesundam co :(

Odesláno

i kdyz na obrazku vyse to vypada ze to jde sundat i s vrtuli najednou ne? jdu juknout jestli to mam stejny nebo jsou ty srouby schovany za vrtuli..

edit: tak zadny jiny srouby krom tech uprostred na vrtuli bohuzel nevidim :(

[upravil dne 18/4/13 14:41 od Slacky]

Odesláno

Motory mam prikrutene na troch skrutkach (sestrane hlavy,M6?). Mam to tak na aute aj na nahradnnych saharach,aj ked tie boli zrejme z aute zpred faceliftu. Mne slo zhodit motory aj s vrtulami.

Ja som zhodil este ten plech, na ktorom je zamok kapoty a potom mi cely plast s oboma ventilatormi siel odklopit od chladica klimy a pristup k skrutkam bol lepsi.

Odesláno

ale ty srouby sou ze strany toho chladice ze? ja to rozebral jak rikas ale ke sroubum se stejne nedostanu, musel bych vyndat celou saharu, coz taky nejde protoze vede aj pod chladic, takze bych musel vyndat i ten... a to uz je na me moc velka operace :/ :D ale diky za postrehy :)

Odesláno

Treba vykrutit tri skrutky (M6?) na kazdom motore. Hlavu som mal pod vrtulou (tu som drzal stranovym klucom) a maticu zo starny chladica (tam som si pomohol malou racnou). Mne slo vybrat oba motory, urcite som neskaldal ani chladic klimy, ani chladic vody.

HDI-cko som nerozoberal, ale myslim, ze tam nebude velky rozdiel.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ten krizovy srob, co drzi vrtulu ma opacny zavit, na to teba dat pozor... ja som taky stratil a kvoli tomu som musel kupovat cely motor s vrtulou...

Odesláno

Ano je tam levý závit...

leky: chápu, že v běžném železářství asi nepochodíš, ale kupovat kvůli tomu jinou saharu? Závitové očko je běžně k dostání, takže říznout levý závit na šroub co nemá prořízlý závit až do konce je banalita... a pokud seš línej stačí zajít někam kde servisují zahradní techniku. šrouby s levým závitem se tam používají dost často ;)

Odesláno

to bolo asi pre 6timi rokmi, teraz by som to uz riesil inak... kupoval som na vrakaci a motor sa neskor ako nahradny zisiel tiez, takze nakoniec dobre :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...