Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zahlédl jsem v časopise A-M-S zprávu, že japonci vyvinuli nový 2,2l naftový motor (starý dvoulitr je modifikace od koncernu PSA). Nic zvláštního, jen zmínka, že motor vadne již při 4 tisících otáčkách. Připadá mi to málo. Mám ve své 406ce 2,2 HDi a schválně jsem si včera (na dálnici Brno-Praha, od kraje ke kraji za hodinu pět – někdy jsem ale nebyl nejrychleší, jezdí tam větší blázni; já jen testoval, průměr 7,5l !) znovu ověřil následující charakteristiky (rychl. stupeň/max rychlost/otáčky cca): 1-40-5000; 2-90-5000; 3-130-4900; 4-185-4800; 5-225-4500. Ty otáčky jsou max, než motor přestal zabírat.

Co vaše HDi motory (bohužel jsem si vloni neudělal podobnou statistiku u nové 407ky s dvoulitrem), jak je vytočíte, než začnout vadnout? Nejsou ti japonci pořád nějak pozadu?

Igor, ID 278:myslim

Odesláno
Původně zaslal: m2

Já mám své auto rád a tohle bych neudělal ani na služebním:bojim

Sorry, ale, je vidět, že nevíš, co motor občas (ale jen občas, třeba 1x za měsíc a jen jednou, ne pořád po sobě) potřebuje, když ho necháš jen dole, budeš z něj mít lenocha....Což platí nejvíce u nového motoru (včetně HDi), který musíš po ochranné lhůtě cca 2-3 tisíc km pořádně prohnat, jinak je navždy lenoch a nedostaneš z něj tolik, na kolik je stavěný (vyzkoušeno a ujel jsem s jedním motorem přes 250tiskm).:roker

• O 4 měsíce později...
Odesláno

No nevím jestli vytáčením HDička na 5000 na jedničku dosáhneš toho, že motor nebude lenoch.:myslim

Spíš ti rupne rozvoďák a budeš mít místo motoru hromadu šrotu!:D

Odesláno
Původně zaslal: lubber

No nevím jestli vytáčením HDička na 5000 na jedničku dosáhneš toho, že motor nebude lenoch.:myslim

Spíš ti rupne rozvoďák a budeš mít místo motoru hromadu šrotu!:D

2,2 HDi má výše položené max.otáčky, papírově do 5.150 (podle testu při STK), takže rychlý výlet do 5tis motor nerozhodí.... (většina z vás soudí - maje starší HDI 2,0 nebo nový HDi 2,0 a tam jsou max.otáčky níže) ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Asi moc znalostí o moderních zážehovych i vznětových motorech nemáte, vytačení motoru do vysokýho otáček neni nic co by motoru škodilo pokud je zahřatý na provozní teplotu a má dostatek předepsaného oleje a měněného v dané intervaly.

tohle ví každé malé dítě co se pohybuje kolem aut

a pokud je mi známo tak přiliš nizké otačky motoru také škodí docházi k většímu namáhaní kl.hřídele a mazací soustava nedodáva dostatek tlaku k mazání motoru

Odesláno

Tak mi to pripada jako debata o mleko, chvilku je zdravi prospesne, pak zase skodi:mrkvysoke otacky nekdy skodi, nizke taky,\\jestli proste nebude rozumnejsi jezdit nekde \"fprostredku\" od max. kroutaku ke trem tisicum. Motorum nerozumim a z toho co se v diskuzich pise se pro ruznost nazoru asi nic nenaucim:papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Myslím,že sem tam se auto musí protáhnout, ale určitě bych nezačínal na jedničce kterou bych točil do 5000( to je my proti srsti) jak tu někdo psal .Motor protáhnout ano ale zdravě! :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...