Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chtěl bych se zeptat ohledně spotřeby u Peugeotu 406 2.0 16V 99Kw ročník výroby 2000.

Minulý týden jsem si pořídil toto auto v provedení sedan s nájezdem 210 tisíc kilometrů.

Co se spotřeby týče jsem věděl že bude větší ale o víkendu jsem se jel s autem projet a trochu ho zkusit,a spotřeba mě až celkem zarazila.Tak bych se chtěl zeptat jestli je to běžné nebo je někde chyba.

Než jsem vyrazil měl jsem v nádrži něco přes půlku po ujetí celkem 120Km při celkem plynulé klidné jízdě s max rychlostí kolem 110Km jsem se na konci zpáteční cesty potkal s tím že už mě svítila rezerva:/ a to jsem motor za celou dobu nevytočil více jako ani nad 4000 otáček a ani nějak zbytečně nevytáčel prostě taková výletní plynulá jízda.

Kde může být chyba to přece na plnou nádrž nelze ujet snad jen kolem 250Km ne? :) Díky za nějaké rady či informace.

Odesláno

Dobrý den, no to je tedy slušná šílenost. To Vám vychází spotřeba asi 22litrů/100km a to se mi nezdá. Podle mě Vám to někde musí protékat, jinak to nevidím. :(

Guest servisman
Odesláno

kde je chyba? Nejlepší je vzít plnou nádrž ujet vzdálenost a pak zase vzít plnou.Ono podle ručičky palivoměru to nelze jen tak měřit,ještě se dá podle palubního počítače. Mne kdysy začala svítit rezerva při nějakých 10-12 l paliva . Až nabereš plnou tak se podívej zda a kolik ti to ukáže zda přesně či i více nebo i méně.

Odesláno

Tak možná mě špatně ukazuje palivoměr.

Natankoval jsem plnou z půlky nádrže ale rafička ukázala plnou asi až po 30 kilometrech jinak byla pořád na půlce.

Pravda že po natankování plné rafika padá pomalejiale stejně mě spotřeba vychází dle toho na takových 13-15 litrů.

Jinak při volnoběhu mám celkem vysoké otáčky je sice zima ale po nastartování mám 1500 ot po sešlápnutí lehce plynu otáčky okamžitě klesají navíc mě auto samo po přidání plynu nebo při rychlosti kolem 20-30 Km/h při sešlápnutí spojky a brzdění samo zhasne://A to skoro vždy po ujetí stejné vzdálenosti a na stejných místech.

[upravil dne 1/4/13 11:36 od Mara66]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...