Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Milan+:

Dal jsem to tam jen jako příklad realističtějšího nájezdu a mladšího ročníku než ty kousky na začátku vkákna a netvrdím že není stočený - od toho je VIN, autotracer a kontakt na servis, bez ověření v něm bych si nekoupil už ani koloběžku.

Svoje jsem právě rozhodně nevybíral podle tlačítek ovládání oken, hlavice šaltru nebo nášlapů pedálů, který můžou za pár stovek vypadat jako nový i na krámu co nebude mít hodnotu ani pade ... Jsou to indicie toho kdo, případně jak s autem zacházel, ale ne celkovýho stavu z hlediska výhodnosti koupě - kdybych na TO měl dát, tak svou Phedru nemám - tlačítka mám zrasovaný právě od nehtů nějaký ženský a hlavice šaltpáky mi zůstala v ruce ve vratech bazaru, i když se někdo silikonem snažil hodně. Jenže tlačítka nejezděj a hlavici mám za tři kila novou v modrý kůži sladěnou s interiérem .....

Sedadlo řidiče ano .... pokud v tom nejezdí někdo jako já, 2 in 1, kterej ho bude mít po 50 tkm ve stavu jako ty po trojnásobku .... ale to je výjimka potvrzující pravidlo.

Jenže právě tyhle výjimky bývají zajímavá koupě.

Odesláno

Platit za cebii tracer jsou vyhozený peníze,to co zjistí oni za poplatek si dokážu zjistit sám taky.

A serviska jako taková dnes nic neřeší,podívej se po netu,nechají se koupit nové nevyplněné.

Odesláno

Milan+:

.... nevěř serviskám - vždy alespoň mailuj nebo volej do servisu, kam to údajně jezdilo (google přeloží dostatečně slušně).

Myslel jsem žes to čet celý, co jsem psal výš ..... a bez servisky jako zdroje kontaktu na servis nemáš kde ověřit, jestli to tam jezdilo nebo ne.

A tracer? Možná tu máte dobrej zdroj na ověření historie pažoutů podle VIN, ale třeba zrovna u Lancie zjistíš sám velký kulový, pokud nemáš nějakej hodně nestandardní přístup k nějaký bázi. Samozřejmě za tracer zaplatím až potom, co mi Cebie v grátis předkole vyplivne, že jsou nejmíň tři záznamy o stavu nájezdu a že mi můj mechanik nebo jinej věci znalej na mý půlce hřiště řekne, že má smysl prověřovat.

Když je auto zajímavý, tak můžou prokázaný stočený kilometry srazit cenu.

Odesláno

:super:potlesk :papa;)

Ono to bude platit o italech obecně ... :myslim

i když .... možná u Ferrrrrrr nebo lamba nějaký údaje k ojetině dostaneš :roker

[upravil dne 10.6.2013 20:07 od Sawoy]

Odesláno

Tak Lančka spadá pod Fiat a dle Vinu v jakemkoli zastoupeni Fiatu Ti vyjedou,kde to auto bylo prodaný,alespon vždy mi bylo vyhověno,možná i proto,že jsem tam jednu funglovku kupoval.A vyhověno bylo i v případě jiných značek. Pokud je to venku,tak ve velkém procentu pravděpodobnosti je tam i servisováno. A pokud to někdo nezanese do databáze Fiatu nebo jakekoliv jiné značky v které to pak ověřuje i ta Cebia ,tak nemají co ověřovat a tahaj prachy z lidí.

Jináč taliani na ty data moc nejsou a moc tam krom záručních oprav nepíšou.

[upravil dne 10/6/13 20:15 od Milan+]

Odesláno

Vidíš, to mně nenapadlo, lustrovat ji u Fiatů ... to jsem docela zvědavej jak pochodím ...

Pravdu máš s tím, že tracer nemůže mít žádný extra zdroje, otázka je, jak budou dostupný pro běžnýho smrtelníka, a to se podle mně bude lišit značka od značky, ne-li servis od servisu a technik od technika.

Asi to nebude univerzálně k zatracení ani k vychválení a nejlepším zdrojem bude přímo servis, kam auto (údajně(?)) jezdilo ...

Odesláno
Samozrejme,ze som skusal Fiat a opakujem,velky prd :bojim Iba info o kupe auta ako noveho som sa dozvedel.

[upravil dne 10/6/13 21:30 od xpetrix]

Nevěděli/neměli nebo nechtěli vědět/mít (myšleno data)?

To teda pak bude na dvě věci i ten tracer, jak píše Milan+ ....

[upravil dne 10.6.2013 21:39 od Sawoy]

Odesláno
Samozrejme,ze som skusal Fiat a opakujem,velky prd :bojim Iba info o kupe auta ako noveho som sa dozvedel.

[upravil dne 10/6/13 21:30 od xpetrix]

A auto je dovezené odkud?

Jináč ten velký prd je proto,že to tam nikdo nedal a nebo to auto do ofic servisu v zastoupení nejezdilo a tak je to s tou cebii,zaplatíš a nemají kde čerpat data:myslim

[upravil dne 10/6/13 22:11 od Milan+]

Odesláno

Ja som to uz kupil od Slovaka,ale ten to kupil ako dovoz z IT.Vo Fiate bud nevedeli alebo nechceli dat udaje.Mam aj original IT servisku,ktora vsak vela nehovori.

Odesláno

Jen pro pořádek: zaplatíš až poté, co se zdarma dozvíš kolik a jakých záznamů je k dispozici.

Jestli nemají kde brát data, dozvíš se zdarma že data nejsou k dispozici a pak si samozřejmě placený přístup neobjednáš.

Na druhou stranu když se dozvíš, že data jsou, je zbytečný platit tracer, dá-li ti údaje servis, to máš recht.

Odesláno
Ja som to uz kupil od Slovaka,ale ten to kupil ako dovoz z IT.Vo Fiate bud nevedeli alebo nechceli dat udaje.Mam aj original IT servisku,ktora vsak vela nehovori.

A do toho servisu podle servisky jsi napsat zkoušel?

Odesláno

Ked ma ignoruju slovenski znackovi predajcovia a servisy bude IT servis so mnou komunikovat?:myslim Narazil som pri patrani na zaujimavu a nevysvetlitelnu skutocnost.Hodil som VIN do systemu KO,su tam aj foto,kde na nasej Phedre su nejake ECV,ktore nikdy nemala a ked som tie ECV hodil do systemu kancelarie poistovatelov,tak som nasiel podla PZP,ze tie ECV patria nejakemu Fordu Mondeo.:roll

Odesláno

Schválně jsem to ještě ted zkusil,píše mi to 5 záznamů o stavu km,pěkná blbost,jelikož to auto známý nechal přivezt v 6/2009,nechal udělat v 2/2010 kompet velký servis u kamaráda co mu to vezl a v 6/2010 jsem to kupoval ,jelikož se rozváděl a auto v značkovém servisu nebylo,tak proč si to vymýšlí těch 5 záznamů km? A tomuhle věříš? Zbytek co vyjedou je k ničemu.

Sawoy

Ty jsi si to ověřoval kde,ty km?

[upravil dne 10/6/13 23:13 od Milan+]

Odesláno

Telefonicky (ne já osobně) a pak i mailem v servisu podle servisky.

Menší servis - dealer u Bologne asi 15 km od bydliště původního majitele auta, otec a syn, komunikovali.

Odesláno
Schválně jsem to ještě ted zkusil,píše mi to 5 záznamů o stavu km,pěkná blbost,jelikož to auto známý nechal přivezt v 6/2009,nechal udělat v 2/2010 kompet velký servis u kamaráda co mu to vezl a v 6/2010 jsem to kupoval ,jelikož se rozváděl a auto v značkovém servisu nebylo,tak proč si to vymýšlí těch 5 záznamů km?

No minimálně dva poslední záznamy jsou při dovozu, resp. vystavení českých papírů, a pak při prodeji a/nebo evidenčce, přihlášení apod. - když si zadám svý auto, vykazuje to dva záznamy - v měsíci kdy to šlo přes hranice a v měsíci evidenčky a přihlášení.

U tebe ty předchozí tři nemůžou být před 6/2009 než se to přivezlo sem?

Odesláno
Dá se sehnat.

Nelez do úplně velkých a úplně malých bazarů, věnuj tomu čas (i 3 - 4 měsíce) a buď trpělivej. Nikdy nedej na řeči bazaristy a nevěř serviskám - vždy alespoň mailuj nebo volej do servisu, kam to údajně jezdilo (google přeloží dostatečně slušně).

Podívej se na zahraniční servery kvůli srovnání cen a možná zjistíš, že se ti vyplatí nechat si auto na objednávku dovézt, jsou na to specializovaný firmy nebo občas i bazary. Mluvím o individuálním dovozu auta vrácenýho prvním majitelem dealerovi apod., ne o vyplaveninách z pokoutních turecko arabských bazarů, , kterýma se to tady teď bude hemžit.

Osobně bych si nechal dovézt nebo tady prověřit už sem dovezenou ojetinu z Beneluxu nebo z Francie - sice vyšší nájezdy, ale po super silnicích, čili bych se nebál nějakých 180 tkm, bude-li odpovídat stav a cena, přinejhorším z Itálie, ale ta už je trochu loterie (já třeba mám IT, ale po řidiči kolem 50 kterej to nehuntoval nebo s tím pani vozila děti do školy).

Individuální dovoz včetně českýho TP by měl být do desítky, odborná pomoc při lustraci tak tří až pěti aut tady kolem pěti litrů. Ve srovnání s tím o kolik můžeš přijít když naletíš se to vyplatí a myslím že ročník 03 - 04 se 150 - 180 tkm ve stavu, kdy do toho prvních pět let nedáš víc než desítku, by se měl dát sehnat někde kolem 110 litrů plus mínus komplet.

Jo ... a zdravej rozum mi říká, že kdo tahá slušný auta za slušný ceny, nebude to dělat přes půl republiky.

Tím chci říct, že slušný auto z Itálie a Rakouska nebude v Liberci, ale v Brně, Znojmě, Budějovicích .... a tam zase nebudou tahat z Belgie a tak, ty budou v Chebu, Ústí, Teplicích. V Hradci, Turnově či Jičíně asi spíš Polsko ... no a nebo i ta Itálie, jenže ta, kterou tam ti z Brna a Znojma nechali a věděli proč

Prahu a okolí asi tak po Tábor, Kolín, Boleslav, Kladno ..... no nevim, nechci nikoho očerňovat, ale bude tu asi nejvyšší procento šíbrů ....

[upravil dne 10.6.2013 17:06 od Sawoy]

Podle tvých výpočtů budou Slováci dovážet auta z Maďarska a Ruska:D

Odesláno

No nevím, odveze řekněme auto z Holandska do Čech a pak už to nedoveze třeba na jih Čech a zůstane to v Liberci? Není to trochu nesmysl, těch 180 km už dojede, spíš to bude o zdrojích a poptávce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...