Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jakou orientaci bytu? Aneb byt s předzahrádkou stejně nemá smysl, my do něj ale jdeme

Recommended Posts

Odesláno
podesate a dokola, developer je od toho aby vydelal, ne od toho, aby lidem zajistil skvele bydleni za minimalni cenu....

je zajimavy, ze tohle se deje jen v cechach, takhel vosuleny stavby, jinde sit o proste nedovolej......

A kto tu neni od toho, aby nezarobil ? Tá banda murárov, ktorý by ti stavala dom ? Či to sú samaritáni čo by to robili zdarma ?

Napriek tomu si stojím za názorom, že všetci developeri sú rovnaký neni ... Každý chce zarobiť, to je samozrejmé ...

V Trnave je napr. novostavba, Arboria Park ... Developer skúpil veľký pozemok, kde dobudováva prvú novostavbu. Stavba bola k nahliadnutiu počas celej doby výstavby ... Kedykoľvek ste si mohli ísť pozrieť, Váš rozrobený byt ... Od štádia hrubej stavby, až po ukončenie ... S developerom som jednal obchodne = pre dodávku telekomunikačných služieb. Developer bol z môjho pohľadu, veľmi ochotný a poctivý človek ...

Nebavil sa, ako iný, čo dostane za to, keď tá exkluzivitu tomu a tomu operátorovi v jeho novostavbe, ale reálne ho zaujímalo, kto mu tam čo vie ponúknuť, a snažil sa tam dostať všetkých, minimálne jedného s optikou ... Úplatky si nepýtal, ani cenu, bol ochotnú spolupracovať ...

Trocha som sa s ním rozprával. Povedali, že si chcú urobiť v TT dobré meno, a že budujú dobré bytové domy. Keďže ich majú v pláne postaviť behom cca 10-12 rokov ešte cca minimálne 5 kúskov, alebo aj viac v danej lokalite.

Spravili by si nekvalitnou stavbou, zlé meno, a tak stavajú, kvalitne, s porovnatelnými resp. o málo väčšímy cenami, ako iné novostavby.

Milanovho developera nepoznám, ale keďže tam už pár jeho stavieb stojí, a sú vypredané, a stavá ďalšie 2, tak asi sú nejaké zásadné sťažnosti neni. Ak pozná Milan niekoho, kto tam býva 3 roky, (3 roky) tak hádam by za ten čas prišiel na neduhy s úzkymi stenami, tj hlukom od susedov alebo inými vecami, či ?

Sám som obehol X novostavieb. Niektoré boli horšie, niektoré lepšie ... Každý developer mal iný prístup, a staval inak. Boli proste kvalitnejší, a boli proste nekvalitnejší.

Preto mi príde pritiahnuté za vlasy, hodnotit novostavbu, ktorá je tá istá ako susedné (ktoré stoja 3-4 roky, a sú teda \"po záruke\" ) v dobe, keď ešte neni ani postavená ..

To mi príde ako rovnaký názor = všetky francuzske autá sú špatné ... Atď ...

Odesláno

Lubk0, poslední dobou se projevila více než v kdy jindy tvoje mánie vysvětlovat základní věci, které normálně inteligentní člověk zná. Obzvláště v tomto tématu. Daný problém popisuješ jak Emil Zola v Naně nebo Bedřich Kraus von Zillergut ze Švejka. :aut Pánové víte co je to ulice? Ulice je místo mezi dvěma řadami domů ohraničená chodníky. Víte co je to chodník? Chodník je vyvýšené místo ohraničené obrubníkem..... Atak dále.... Nedělej z nás pitomce, ju ;)

Odesláno

Ja som si zase všimol, že zase kopa ľudí vlastní \"vešteckú\" gulu, a vedia, že novostavba, ktorá ešte ani nestojí, bude uplne nahovno ... Alebo už teraz vedia, akých susedov bude mať nad sebou, a čo mu budú hádzať do záhradky ...

Nechcete mi povedať aj aké čísla budú zajtra vytiahnuté v Lotte ?

Odesláno

Tomu se říká zkušenost....

Hlavně si všimni, kolik lidí je na tvé straně a kolik na té druhé.... Není to zamyšlení?

Odesláno

Ale jo, pausalizovat nejde. Zvlast, pokud to nestavi nejaky kolos, tak je vetsi sance, ze to nebude tak odflakly.

Ale praxe je hold takova, ze dost lidi to svadi k tomu, ze je haze do jednoho pytle.

Taky nejde rict, ze vsichni co servisuji auta jsou zlodeji a fuseri. ;)

Odesláno

Ono každý nově založený vlákno s dotazem jestli je lepší to nebo tamto makový má tak možná smysl na 1 nebo druhý stránce...pak je to už jen o tom kdo je lepší, kdo toho víc zná,umí...neumí, ojebává.....

Odesláno
Tomu se říká zkušenost....

Hlavně si všimni, kolik lidí je na tvé straně a kolik na té druhé.... Není to zamyšlení?

Tomu sa hovorí naozaj všeliako, len nie skúsenosť ...

Poznám veľa ľudí, bývajúcich v novostavbách, nejaká časť je nespokojná, iná si to nevie vynachváliť. Názory sú preto rôzne, a mám za to, že developer od developera bude mať iný prístup, a bude inak chamtivý ... Ten čo sa tým chce živiť, a nechce to robiť zakaždým zakladaním novej SRO, chce mať nejaké meno ...

Napríklad \"novosedlík\" je znamy, na vystavbu bytových domov na SK, SROčky nemení, a stavá jednu novostavbu za druhou. V jednej mám rodiny, ktorá je \"nadmieru\" spokojná ... Teraz v septembri, tam budú 5 rokov (viem to len preto, lebo končí im štatny prispevok a fixacia uroku hypoteky) ...

Ďalší bývajú v 10 ročnej novostavbe, takisto bez problémov ...

To koľko ľudí je na mojej strane, mi je celkom fuk ... Lebo na druhej strane je na zamyslenie, že či tý ľudia vôbec v novostavbe aj bývali, čo tak odhadujem ty, oddie, scratch a podobne, ste nikdy žiadnu nevlastnili, ani tam nebývali (možno sa mýlim) ... To máš presne ako s autami, na VW foru sa hania Francuzske či Talianske značky, a hania to ludia, čo v tom nikdy nesedeli, alebo čo nevedia, ani o čo ide. Na tomto fore je to presne rovnake, haní sa tu škodovka, a VW, len preto, lebo ju tunajší užívatelia nevlastnia. Samozrejme to vždy podporia dobrou dávkou argumentou, ako že sa v octavii II previezli 50 km, a odpálili s chrbát, a mali ešte mesiac ťažkosti :roll

Takisto ja poznám veľa ľudí, ktorý nadávajú na staré paneláky, plačú za náklady na vysoké energie, plačú že musie splácať X rokov zateplenie, ktoré sa schválilo na bytovej schôdzi a to, že len fond opráv kde je aj spomínane zateplenie vyjde pri 1 izbovom byte viac, ako cele moje mesacne naklady na 2 izbak, ich tiez pekne sere ... Komunisticke chodby, stare vytahy, hnusne vyzerajuce prostredie, schodiska, kopa starych ludi atd ... A teraz čo ?

Všetko má svoje pre a proti, a takisto existujú lepšie riešené paneláky, a horšie riešené. Takisto existujú poctivejší developeri, a takisto existujú tý, čo chcú naozaj len rýchlo zarobiť, zavrieť SROčku, a utiec do zahraničia. Ale preto nechapem, ako to tu moze niekto jednoznacne pausalizovat od PC ...

Inak Mysak_Bob = presne !

Odesláno

a furt a dokola jako kolotoc.... stuj si za svym, ja jsem sice v zadne trvale a dlouhodobe nebydlel, ale byl jsem pri tom, kdyz se stavely, byl jsem pri tom, kdy se hledaly uspory v rozpoctech, na cem se kde setrilo apod., ty si to fakt klidne obhajuj, ja vim sve.... a oddie a dalsi myslim taky....

Odesláno

ale jo, se furt hadate za svou pravdu, kazdy si hajite svuj \"extrem\". I kdyz bych spis souhlasil s vetsinou, ze je vic developeru tech \"hajzliku\" - bud to dostavi a utecou od toho, nebo jsou tak velci, ze se neboji.

Setri se vsude, ale zalezi na tom, jestli se jde do extremu a hleda se jeste levnejsi nez to nejlevnejsi reseni.

Odesláno
a furt a dokola jako kolotoc.... stuj si za svym, ja jsem sice v zadne trvale a dlouhodobe nebydlel, ale byl jsem pri tom, kdyz se stavely, byl jsem pri tom, kdy se hledaly uspory v rozpoctech, na cem se kde setrilo apod., ty si to fakt klidne obhajuj, ja vim sve.... a oddie a dalsi myslim taky....

Gratulujem že si stihol za svoj život byť pri stavbe všetkých novostavieb v ČR, a že poznáš každého developera, ich rozpočty, uspori postavené stavby, a že dokonca poznaš aj to, kde sa šetri na stavbe, ktora ešte nestojí :D

Fakt nechapem, na čo si ešte hladáš prácu, mať tieto vedomosti, tak to mám zlatú baňu ;)

V tom prípade ch

Odesláno

no to jsem nebyl, a ver, ze to je skoda. Sve zkusenosti jsem vypsal a troufam si rict, ze to je polovina trhu v cechach.... a poznal jsem to jak ze strany developera, tak ze strany zakaznika, ktere jsem zastupoval treba pri reklamacich...

tohle se proste deje vsude, kazdy hleda dnes a kor dnes uspory... treba ti to jednou dojde.....

ano uspory jsou driv nez se zacne stavet, nez se treba postavila obchodni galerie fenix s hotelem, tak se oproti puvodnimu rozpoctu usetrila necela 1 miliarda na ruznych vecech, od cidla pro fontanu, az po upravy najezdu do garazi a dalsich veci...... Taky ta stavba podle toho vypada a je verejnym tajemstvim, ze kdyz byly udelany zaklady a dve patra parkovacich stani, tak se to cely propadlo.... a po jednom roce se ta stavba uhla o 12 cm do jedne strany a pridelavala se zamkova dlazba, aby to nebylo tak videt, nicmene statika je v poradku....

Je videt, ze tady meles jen blbosti, protoze na stavbe se setri hlavne pred tim, nez se zacne stavet. Ale to tobe, ktery o tom evidentne nemas ani paru, nema smysl vysvetlovat...... Mas zkusenosti od deseti kamaradu a jednu svoji, a myslim, ze bys z fleku mohl jit mluvciho developerskych skupin....

a k moji praci: mam v CV firmu, ktera proste v dnesni dobe diky politicke minulosti a pritomnosti meho posledniho zivitele, neni z hlediska umisteni osoby do jine firmy moc dobra. Kazdy ma strach, ze bezpecnostni manazer z VB je napojen na tu mafii :D. Dokonce uz mi par firem i sdelilo, ze moje minulost neni vhodna, ze maji strach.... :D

[upravil dne 21/3/2013 14:47 od Scratch]

Odesláno

Ja sa nevystatujem do polohy, ze mozem byt \"mluvci\" vsetkych developerov, to tu robi niekto iny ...

PS: Očividne ale nemáš skúsenosti s týmto, čo konkretne ma robiť dom, ktory si vybral Milan F1 ?

PS: Nezdá sa ti trocha mimo porovnavať obchodne centrum s 3 podlaznou bytovkou bez suterenu a vytahu ?

Odesláno

Princip stavby a holeni nakladu se zas tak moc nelisi podle typu stavby.

Mam kolegy co jsou s novostavbou spokojeni, a pak dost takovych co nadavaji (a maji pro to padne duvody).

Duvody jsou ruzne a dost jich tu uz bylo zmineno. Neco je chybou skladby obyvatel (nefunkcni SVJ, hlucni a neprizpusobivi sousede v bytech koupenych jako investice, vykradani aut v parkovacich stanich, ...), neco developera (zadne zvukove izolace, odflaknute zatepleni, okna, krive podlahy, praskajici zdi...).

[upravil dne 21.3.13 16:56 od Vvitty]

Odesláno

Řada lidí je \"spokojená\" jen proto, protože jim prostě nic jiného nezbývá. Takže je prostě lepší být spokojený s tím, co je, že není hůř. Akorát když se s nimi člověk pak baví déle, na povrch vyplynou různé nuance... a někdy hodně zajímavé.

Mám třeba kolegu, který je takhle \"spokojený\" v satelitu. Nacpal se tam do klasické hypotéční pasti, z které po poklesu cen není úniku, tak je \"spokojený\", že ten baráček, u kterého stihl zešedivět, má. Pro někoho třeba inspirace, jak být taky \"spokojený\", pro někoho ideální příležitost, jak se poučit z cizích velkých chyb a ty nejprofláklejší a nejhloupější zbytečně neopakovat (a najít si svoje, protože stejně vždycky nějaké budou). Každý ať si vybere to své...

Odesláno

Oddie, presne asi tolko ludi je rovnako \"spokojnych\" z byvania v starych panelakoch (ktore maju tiez na hypoteku) ... Takze asi tak ...

Odesláno

Bydlím ve \"starém\" paneláku a opravdu si nestěžuji. Nové dveře, zateplení, nová okna, měřáky na teplo i vodu, 50 megovej net (up i down), nová výmalba, nové balkóny, klidná čtvrť s parkem a lesem za humny (i krematorium máme :) ) hřiště pro děti. Jen výtah je stará Transporta a jsem rád že jí máme, zmáčknu volič a výtah hned jede, nemusím čekat než se rozjede, až se pozavírají všechny dveře a frekvenčák se uráčí :D V baráku je čisto a klid. Byt mám v OSOV a fond je 2000 kč + 1000 kč elektrika za 1+1 (nemám plyn, na elektrický desce mi to pravda trochu trvalo, než jsem se s tím sžil, ale bude indukce) - bydlení za pusu

Odesláno
Oddie, presne asi tolko ludi je rovnako \"spokojnych\" z byvania v starych panelakoch (ktore maju tiez na hypoteku) ... Takze asi tak ...

A? Píšu snad někde, že to tak není?

Odesláno

ach jo, na tohle nemam naladu a ani nervy, po 150 mozna uz i vickrat, dum, co si vybral MilanF1 je predrazeny.

Nazdar, ja timhle koncim diskuzi

davam prostor slovenskemu teoretikovi........................

Odesláno

No, jakožto projektant se pohybuji občas po stavbách a jednám z investorem a dodavatelem, tak musím dát zapravdu Scratchovi.

Lubk0 jak se tady již psalo, přijdeš mi opravdu jenom jako teoretik a nebo plácáš jenom to co ti někdo od někoho pro jiného řek. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...