koblih69 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Kam jsi to dávala? [upravil dne 30/4/13 08:45 od koblih69] Citovat
bondy Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 Tentokrát do Budějovic ke klukovi co mi doporučili že dělal leta v peugeotu. Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 Napiš mi vin. Myslím, že problém bude v ovládání turba. Výměna ventilu je oblíbená věc, ale málo kdy je to jeho vada. Nejspíš nějaká netěsnost v podtlakovém ovládání nebo zatuhlá regulace. Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 No když na to tak koukám do Service Boxu tak je potřeba projít celou cestu podtlaků od vývěvy po vajíčko na turbu. Dál rozhýbat táhlo od \"vajíčka\" k naklápění lopatek. Vyzkoušet jeslti podtlak hýbe s táhlem (stačí připojit hadičku a pusou nasát). V podtlakovém vedení může být i díra jinde - ve směru k posilovači brzd... Samotný solenoid bych nechal až na konec. Dál bych hadičky zkontroloval na průchodnost - nikdy člověk nevím so se kde s autem dělo třeba hadička spadla a nasál se bordel.... Bohužel u 307 tam moc místa není. Kouknul bych se na to, ale mám krutě málo času... Citovat
bondy Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 No teď měl mechanik turbo venku, hadičky prý kontroloval, elektriku, většinu dílů prý má k dispozici, že si je zkusil vyměnit jestli jsou ok. Je mi divný že 4 dni po výměně toho elektroventilu to to auto nedělalo. a pak zničeho nic znovu. Nepíše žádnou chybu nic nesvítí, táhne dobře jen když jedu do kopce a auto podtočim a pak zprudka sešlápnu plyn tak když jsem tak na 2800 otáčkách tak najednou spadnou pod 2 tis to je tak na sekundu pak se vše srovná a auto valí dál Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 Chtělo by to kouknout na hodnoty při jízdě - co dělá turbo ve chvíli kdy k tomu dojde. Citovat
bondy Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 To to píše menší průtok vzduchu než je požadavek Citovat
bondy Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 To to píše menší průtok vzduchu než je požadavek Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 Vyzkoušejte rozhýbat to táhlo od vajíčka - natáčí lopatky turba. Citovat
bondy Odesláno 16. červen 2013 Autor Odesláno 16. červen 2013 Tak první problém na autě jsem ještě nevyřešila a mám další. Jezdívala jsem s autem každý den, teď týden stálo zrovna jak byly ty povodně ( auto mám venku, takže na něj pršelo) no a po týdnu dojdu k autu a ani jsem ho neodemkla jak byla vytlučeníá baterka. Tak mně nastartoval mechanik přes kufřík, jela jsem celkem daleko tak říkal že se to dobije za cestu. Ale chtěla jsem jet večer domu a zas nic. No a tak tak sedim v autě a čekám než mně dojedou nastartovat přez kabely, klíček venku a najednou začaly stírat stěrače, spustil se větrák, auto rozsvítilo světla, prostě se zbláznila elektrika.... Jela jsem teda rovnou do servisu, tam koukali na tu jednotku jak jsou tam zapíchané svazky el.myslyim že se jmenuje BSI :-) Jak s ní zahejbali tak světla zhasly pak zahejbaly a světla rozsvítili. Jo a baterka hřála. Vše od shora vypadá suché, a jednotka nebo ta skříňka prý nejde rozebrat prý je zalitá. Diagnostika 3x napsala relátko spínací skříňky. Mechanik bohužel nevěděl kde je . Máte s tím někdo zkušennost ? Dá se s tím dělat něco jiného než jí měnit ? A zjistim nějak že je to opravdu tou BSI ? A kolik tak může stát ? Díky M. Citovat
OK406 Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 Vím že v Neplachově je nějak machr na PEUGEOTY ! nevím jestli je tohle zrovna on http://www.firmy.cz/detail/633520-josef-dusak-neplachov.html Ten to není. V Neplachově dělá Peugeoty Josef Kříha, tak zkusit jeho. Věřím, že pomůže. Držím palce:super. Citovat
Guest servisman Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 Ono jak co kamarád tam měl auto a na závadu nepřišel ani po půl roce .Nakonec auto má doma ,stálo to prachy a jezdí s tou závadou dál,už si na to zvykl. Citovat
bondy Odesláno 16. červen 2013 Autor Odesláno 16. červen 2013 No tak to jsem na tom podobně, mně na závadu taky nikdo nepřišel, ale dílů jsem vyměnila mraky :-))) A vždycky se auto vrátilo a ejhle závada s ním :-(. Tak jsem začala zas šetřit, že si udělám výlet ke Strakimu a zase se pos.... tohle. Teď přemýšlím jestli je fakt špatná bsi tak jestli to nemohlo způsobovat i tu původní závadu. Citovat
OK406 Odesláno 17. červen 2013 Odesláno 17. červen 2013 A co se domluvit se Straki007, že je vozidlo nepojízdné. Ke mě přijel a opravil. A to na dvakrát (díly + srovnání hlavy). Jinak zkusit Kříhu z Neplachova = zeptat se = zavolat a vysvětlit mu závadu. Má i svoji odtahovku. Držím palce, aby bylo auto plně a 100% pojízdné. Citovat
bondy Odesláno 18. červen 2013 Autor Odesláno 18. červen 2013 A umíte mi nikdo poradit podle vin jaké to bsi mám shánět? Nové prý stojí tak 10 000,- Kč :-(((((((( tak bych se chtěla podívat na bazarové, ale vůbec nevim podle čeho hledat. VIN VF33ERHRH84056830 [upravil dne 18/6/13 16:43 od bondy] Citovat
HonzaZ Odesláno 18. červen 2013 Odesláno 18. červen 2013 Není jednoduché sehnat použitou BSI, protože je potřeba znát přesně z jakého auta byla (nejlépe VIN), dále není možné použitou BSI rovnou namontovat do auty. Musí ji nejdřív dostat do rukou člověk který z ní umí udělat čistou (panenskou) a pak ji naprogramovat přímo pro auto. Jinak obj. č. origo je 6580QE a stojí 10537,- Kč. Nejhorší je, že to obj. číslo na ní není uvedeno. Ideální by bylo, jak píší kolegové výše, kontaktovat strakiho007, ten si s tím poradí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.