merlin99 Odesláno 2. květen 2015 Odesláno 2. květen 2015 No zimní gumy s novým vzorkem rozhodně budou víc "pohlcovat" (spíš "plavat"). Guma ale nemá pohlcovat, má co nejlépe držet stopu a kopírovat terén. Na "pohlcování" jsou jiné komponenty. Žádný takový parametr se u gum neudává, protože je to nesmysl. Právě hluk je tím parametrem, který udává komfort. Guma nema pohlcovat??? Tak to si pekne na omyle... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 2. květen 2015 Odesláno 2. květen 2015 Záleží na boku pneu jestli je měkký-se v zatáčce naklání víc než tvrdá bočnice pneu Citovat
merlin99 Odesláno 2. květen 2015 Odesláno 2. květen 2015 Záleží na boku pneu jestli je měkký-se v zatáčce naklání víc než tvrdá bočnice pneu Na celej konstrukcii, ale stale je tvoje tvrdenie lepsie ako toho pana bez pohlcovania:) Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. květen 2015 Odesláno 2. květen 2015 A jestli merlin99 nepřestaneš citovat přímo předcházející příspěvky, pohltí tě minimálně varování od admina Citovat
merlin99 Odesláno 2. květen 2015 Odesláno 2. květen 2015 Tjo, kedze ich ten clovek moze mazat, tak citujem kde to povazujem za vhodne, ked sa daju kratit tak ich rad kratim...admin mi ale kludne moze napisat:) pokecame. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 2. květen 2015 Odesláno 2. květen 2015 Pravidla fóra, konkrétně: 5. Citovat s rozvahouZcela nepřípustné je citovat předešlý příspěvek. Citovat
merlin99 Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 @minimaxa: ked uz tak odporucas pravidla: 4. Odpovídat jedním příspěvkem a k věci Pokud odpovídáte na dotaz, odpovídejte jedním příspěvkem, pokud na něco ve své odpovědi zapomenete, použijte funkci Editovat příspěvek. Snažte se psát opravdu jen to, co může pomoci při řešení problému. Pro zábavu máme POKEC. Citovat
Pacho69 Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 merlin: Doufám, že ti guma dobře pohlcuje. Nejlépe Durex. Howgh. Citovat
maraaa Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 (upraveno) Ale chlapci, na diskuzi o citacích si založte svoje téma Pacho69 promine, ale moje zkušenost je, že různé gumy stejného rozměru se při "filtrování" nerovností chovají jinak. Ne nadarmo asi mají výrobci často v nabídce několik modelů letních gum různých vlastností (standart, sportovní, ECO, apod.) a nabízejí je ve stejných rozměrech. A mě by právě zajímalo, který konkrétní (výrobce, typ) letní gumy 215/55/R17 filtrují spíše lépe, ať se vrátíme zpět k tématu... Upraveno 4. květen 2015 uživatelem maraaa Citovat
Pacho69 Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 Ale já se nehádám. Pokud bude guma určená pro vyšší hmotnostní třídu, případně pokud bude runflat, pak jistě rozdíl v konstrukci bočnice bude. Celou tuhle srandu ale můžeš smáznout tím, že nahustíš na spodní nebo naopak horní limit, případně tím, jestli hustíš tepelně stálejším dusíkem nebo jen vzduchem. Citovat
merlin99 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 (upraveno) @Pacho69: ale ano, tie co mam teraz nahodene pohlcuju / tlmia nerovnosti omnoho lepsie ako napr. Pirelli, alebo Continental. Aby sme boli konkretny, GoodYear EfficientGrip Performance. x-rokov som pracoval pre Continental (v centrale), par pneu som si rucne strucne sam vyrobil (aj nakreslil nieco), so spolocnostou som dalej zviazany ale ich produktove rady ma uz neoslovuju k aktualnym potrebam - komfort. Upraveno 11. květen 2015 uživatelem merlin99 Citovat
Pacho69 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 merlin99: Hm a pak si koupíš provedení "GREEN" a všechno je jinak. Zvláště po dvou třech letech.... Citovat
merlin99 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 (upraveno) pacho69: hm niesom si isty, ze tvoj prispevok chapem..."Hm a pak si koupíš provedení "GREEN" a všechno je jinak. Zvláště po dvou třech letech....". goodyear mam od uvedenia na trh, a nepozorujem ziadne zmeny zatial, 3tia sezona bezi aktualne. Ano niektore produktych istych vyrobcov po 3tej sezone zmenia vlastnosti, z dovodu nestability komponentov, ale casto zato moze aj nespravne skladovanie. Upraveno 11. květen 2015 uživatelem merlin99 Citovat
Pacho69 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 Myšleno tak, že např. Michelin Primacy HP dodávané v roce 2010 byly ve verzi bez "GREEN" a ve verzi "GREEN". Verze GREEN měla "EKO" štítek a ten udával nižší hlučnost, nižší valivý odpor a též (lehce) horší brzdnou dráhu na mokru. Ale "opticky" štítek vypadal jinak, místo E tam bylo B nebo C. No čím se toho asi docílilo, když dezén zůstal stejný. Změnou konstrukce pneu, změnou směsi... Takže nakonec stejná guma, koupená o půl roku později nakonec se z hlediska subjektivního posuzování "komfortu" může chovat úplně jinak. Stejně, jako pneu určená pro vyšší hmotnostní třídu (ty máš třeba povinné 88(?), takže ti stačí 91, já musím mít 93, což obvykle znamená 95 nebo 98). Ano, změnu vlastností pneu po cca 3 letech jsem sledoval téměř u všech gum. Nemyslím, že bych je zle skladoval, vždy ve tmě, od 0 do +20, vždy nafoukané dusíkem. přesně skládané na sebe. Přesto jsou po 3 sezónách hlučnější, neřekl bych nestabilní, spíš subjektivně víc náchylné uklouznout, jako by tvrdší... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 Taky záleží kolik za 3 roky mají najeto km,a ty goodyear efficient grip performace budu kupovat taky+ zimni ultra grip 9 Citovat
klakson23 Odesláno 5. červenec 2015 Odesláno 5. červenec 2015 Minulý rok v Dubnu jsem koupil nové 4ks Nokiany Letní. Najel jsem za celý rok (včetně zimní sezóny) 40.000 km. Nedokážu říct přesný nájezd na letních Nokianech, ale jedno vím, že už je nekoupím. V Červenci tohoto roku jsem kupoval nové letní gumy. Nokiany byly sjeté úplně na "sračku". A to nejezdím jako prase. Moc nevydržely, max 1 sezóna. Teď jsem koupil Pirelli Cinturato P7 Blue XL, tak uvidíme jak dlouho vydrží. Pokud i tyto zklamou, tak mě už nic nedonutí kupovat značkové pneu a klidně si koupím nějaké Nankangy za poloviční cenu. Citovat
peterslang Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 ahoj Klakson 23 a aký si mal dojem zo sériovo dodávaných Michelinov? Citovat
klakson23 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 Ty jsem tam neměl. Auto jsem kupoval 1 rok staré, ale přímo v autosalonu Peugeot. Při koupi jsem si všimnul, že Micheliny byly taky úplně sjeté, tak jsem si řekl o nové pneu a dali mi tam ty nokiany. Citovat
maraaa Odesláno 10. srpen 2015 Odesláno 10. srpen 2015 Myslel jsem, že to ještě dojezdím do zimy, ale 508-čka trošku papá gumy. Za 7 tis. km přes 1mm, na jedné nápravě už mám vzorek pod 2mm. Hlavně mě přijde, že paradoxně nějak více ubývají zadní gumy. Každopádně jsem dal na vaše rady a objednal sadu Goodyear EfficientGrip Performance 215/55 R17 94W, tak jsem zvědav. Zůstanou mi 2 kusy Micheliny Primacy HP 215/55 R17 98W s ještě relativně slušným vzorkem 4,5mm, tak kdyby někdo měl zájem, tak dejte vědět. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.