Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím čím může být způsobené, že ukazatel paliva neukazuje kolik paliva je v nádrži, 2 problém je, že když jedu tak rafička otáčkoměru se silně chvěje nahoru a dolu? Jinak je něco na co dát pozor při sundavání budíků? nebo vše v pohodě

Odesláno

ale mě se třese poměrně hodně, kde hledat chybu? mám tam výkyv že když jedu 50 ručička se nebojí skákat nahoru a dolu cca 5mm, bráno nadsazeně:myslim

Odesláno

chveni rucicky je nejspis spatnym moturkem v budicich, praskne tam osicka ozubeneho kolecka a pak to blbne

u palivomeru muze byt rucicka napr. posunuta (mozna uz nekdo predtim budiky rozebiral a opravoval ? )

Odesláno

dobrá tak pokud budu brát že seženu jiné budíky kolik do nich investovat? za kolik se zhruba pohybují? přeci jen mám tuhle značku chvíli a z feldy a seauta tam jsem dával za budíky 100 tak jak je to u 306?

A ještě doplním budíky jsou u 306 shodné? je jedno jestli tam dám z 1,9 nebo 16 jako mám já nebo 1,4? jak to tam je? dík

[upravil dne 26/2/13 07:45 od kubiq]

Odesláno

Z dieslů by ti nejspíše neměl sedět otáčkoměr. Přece jen ty motory mají jiný použitelný rozsah otáček. Mezi 1.4 a 1.6 by nejspíše rozdíl být neměl, ale ruku do ohně za to nedám.

Odesláno

Obávám se, že to nebude tak jednoduché. Laboroval jsem se dvěma budíkama v 306, tak v prvé řadě každý měl \"své \" najeté kilometry. Mám obavu, že i osazení kontrolkami bude různé, tedy benzin kontra diesel určitě. Doporučoval bych spíš jen výměnu motorku , tedy komplet elektromechanické části měřiče paliva.

Sundavání budíků je v pohodě, pár šroubků, není nutné ani sundavat volant ( alespoň já jsem jej sundavat nemusel ) pouze kryty u volantu, a trochu zalomená ruka - odpojení konektorů.

Rozebrání vlastní přístrojové desky je bez problémové.

Jen je asi lepší definovat si polohu ruček měřičů ( jde to snad i pak zkalibrovat ) ale je to jednodušší.

Ještě podotýkám, že se jednalo o 306 1,4 benzin z roku 2001 s elektronickým tachometrem, jak je to u mechanického nebo starších typů - nevím.

Jo mimochodem, na aukru je nějaká přístrojovka za 150 kč ( kup teď ) z 1,6, ale stále netuším, co přesně vlastně máš za auto.

[Edited on 26/2/13 11:39 by sauromalus]

Odesláno

mám 5dveřovou verzi z roku 1993, klasickou krátkou s tím kulatým kufrem ne kombíka ani sedana

Jinak budíky za tech 150 jsem taky našel ale nevím jak by to bylo s jejich zapojení, momentálně mám ty mechanický odpočítávadla na budíky, tyhle mají ty digitální, tam to bude asi jinak připojený, ikdyž tenkrá u feldy byl stejnej konektor na hodiny i otáčky prohodil jsem budíky z novější a místo analog hodin jsem měl otáčkoměr, jak to funguje tady nevím.

[upravil dne 26/2/13 16:47 od kubiq]

Odesláno

tech budiku je samozrejme nekolik typu, od tech s mechanickym nahonem az po elektronicke a nejsou mezi sebou zamenitelne, hod sem VIN kod, pokusim se podivat, co tam mas za typ budiku

Odesláno

Tak to tam ty budíky rozhodně nepůjdou. Pokud se pamatuju a že už je to dlouho, tak v 306 z roku 1993 byl palivoměr jako klasický měřák který snímal napětí z potenciometru na plováku ( jako u feldy ), ale můžu se plést , opravte mne, jestli kecám a prostě je to dávno. Otázka je stav plošného spoje budíků, kabelů a odporového snímače v nádrži a jeho ukostření.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

zdravim všechny, na cabriu mi od začátku nefunguje palivoměr (chyba by udajně měla být v budíkách) moc mi to teda uplně nevadilo ale postupem času bych chtěl i toto pořešit, zajímá mě tedy jestli mi budou pasovat tyto budíky http://auto.bazos.cz/inzerat/23971412/budiky-Peugeot-306-S16GTi-20-16V.php

popř. je možnost tam dát z new modelu?

a ještě malej dotaz kterej do tohohle vlákna nepatří chci si objednat žárovky na new model čiže h1 h7, ktera je potkavacka? :D

diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...