Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám dotaz ohledně spojky. Mám na svoji 207 1.4 8v nalítáno 68000km. Když na 3. nebo 4. převodový stupeň motor vytočím na přibližně 3200ot/min začne na chvíli prokluzovat spojka cca na 5 sekund. U 1. 2. a 5. převodového stupně se neděje nic. Celé se to děje náhodně, jednou ano, jednou ne. Při prudším rozjezdu z křižovatky - zařazení, puštění rychle spojky a hned plyn, tak auto sebou neškubne, ale spojka lehce proklouzne a pak drží.

Chci se zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti. Nehcou se mi vyhazovat peníze za novou spojku. :fnuk Jezdím normálně, takže styl jízdy nepřipadá v úvahu. Motor na spojku nevytačím max. 1500 ot/mm a při parkování používám volnobě. Předem díky za rady

Odesláno
Zítra to vyzkouším. Vzpomněl jsem si, že se mi to stalo i minulou zimu. Musel jsem spojku odvzdušňovat dvakrát. Díky za radu

Odvzdušnění probíhá v následujících pracovních krocích

a musí být cca 20 až 25x opakováno:

• Sešlápnout spojkový pedál

• Otevřít odvzdušňovací ventil

• Spojkový pedál držet sešlápnutý

• Zavřít odvzdušňovací ventil

• Spojkový pedál pomalu uvolnit

Mezi opakováním uvedeného postupu musí být doplněna

hydraulická kapalina v nádobce – během postupu

odvzdušnění nesmí hladina hydraulické kapaliny klesnout

pod minimální rysku měrky. Odvzdušnění ložiska vyžaduje

přesné a pečlivé dodržení uvedeného pracovního postupu.

Postup lze použít i v případě, že nemáte k dispozici

odvzdušňovací přístroj.

Odesláno

Už jsem to odvzdušnil. Ale jiným způsobem než je napsán návod výše. Myslím si, že by mi ta trubička od spojkového válce vystřelila.

Dělal jsem to následují cím způsobem:

1, Dolil jsem bzrdovku po okraj

2, nasadil hadičku na ventilek, povolil sponky u ventilku a povytáhnul trubičku. To způsobilo pozvolné vytékání brzdovky

3, Mačkal jsem pedál spojky dokud mi nepřestali vytékat bublinky cca asi 10x. Během mačkání penálu spojka povolila a už to nebylo tak težké. Během toho jsem kontroloval a dolíval brzdovku.

4, Při posledním zmáčknutí jsem pedál zmáčknul na doraz. Pedál zůstal dole. Zasunul jsem trubičku a zajistil sponky. Pak jsem pedál pomalu vrátil do výchozí pozice.

Zatím je to OK. Bude fungovat asi 2 měsíce. Spojka se mi zavzdušňuje vždycky v zimě. Od jara do podzimu je to bez problému. Asi bude něco na hlavním spojkovém válci.

• O 3 měsíce později...
Odesláno
nevim kde si nabral ze et3j4 ma 95 koni :myslim ak tammas ET3J4 tak to ma 90 koni a spojka 2052Q6 a nove cislo 2052X2 najpresnejsie to mas podla vin

no to vyhodil na ebayi ten vyhladavac po zadani. Skusal si kliknut na odkaz? pisu ze pasuja na obidva typy 1.4 65 aj 70 kw

• O 12 let později...
Odesláno

Má stejné ovládání spojky i 207 1.4 s výkonem 54 kW rok výroby 2010? Přesně stejný problém s prokluzem mám taky, ale netuším ten způsob ovládání...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...