VojtouNerCZ Odesláno 23. září 2023 Odesláno 23. září 2023 Já mám benzín takže mám jiný egr Jinak tam mám 1628 JF. Můžu ti poslat program kdr si vybereš auto, napíšeš chybu a provede tě to co kde naměřit... Citovat
Esperkac Odesláno 23. září 2023 Odesláno 23. září 2023 (upraveno) Presne to potrebujem. Hodnoty co kde ako merať a koľko sa tam na merať ma A ešte poprosím ake číslo dielu ma tém egr od vyroby pre moje auto 307sw 1.6Hdi 80kw 9HZ DV6TED4 2005 cca Existujú čísla ako OE 1618NR 1618.NR 1618 NR Rovnaké číslo len s botkou s medzerou OEM 161859 1618.59 1682737 34925 62 93 4925 6NU 010 171-101 700414 7518086 88086 88219 9660276280 9685640480 9649358780 No a na tých nálepka na ventiloch zase iné čísla. Preto chcem vedieť firmu co dávala pôvodne egr do môjho auta ci Valeo alebo Johnson controls a aké číslo. Upraveno 24. září 2023 uživatelem Esperkac Detailné informacie Citovat
Esperkac Odesláno 3. květen 2025 Odesláno 3. květen 2025 Pani a damy stale neviem vyriesit ten EGR. Robil som teraz rozvody a zhavice a uz ked som to mal v plane rozoberat tak ze sa opat pozriem na ten ventil co s nim je Momentalne tam mam Valeo 700474 V29006980A asi rok. Diagbox nepomohol adaptacia neprebehla chyby sa nedaju vymazat respektive naskocia hned po otoceny klucika v zapalovani. po Vymazani chyb P0490 a P1162 po dalsom otoceny klucika naskoci aj P0409 a objavuje sa aj nejaka chyba CAN komunikacie P1728 P0405 UZ som sa nato pital aj ChatGPT ci nahodou nieco nenajde na intrernete a jedine co bolo ze povodny EGR by mohol mat cislo 700414 tak som skusil kupit ten no ten no poslali mi opat 700474. Cize mam teraz 2 na skusku ale prejavuje sa to rovnako ani jedna chyba nezmizla cize moj aj ten novy EGR asi budu fungovat. Podla stranok Valeo boli povodne EGR ventili 700414 a 700444 no tie uz vykazuju ako nedostupne a sami oficialne pisu 700474 ako nahradu tych dvoch a oni hadam vedia ci je alebo nieje kompatibilny. Cize neviem preco ale diel co by mal fungovat a mal by sa dat zadaptovat proste nejde. Chyby su v pamati zavat ale kontrolka motora ani upozornenie na DPF filter nemam. A podivne mi ukazuje neplatne hodnoti ako na EGR tak aj na zmiesavaciu klapku ktora sa nemenila a tiez nejde zadaptovat no v diagnostike rozne informacie mam onej hlasku ze je spravna. Precital som cely internet niektory spominaly ze im pomohla vymena MAF no nepisu uz co to ma spolocne s egrom iba ze podla maf sa nastavuje egr..dobre ale kalibrovat by sa mal sam odseba naco k tomu potrebuje MAF.. Prosim ak mate k tomuto hocijake informacie budem vdacny.. SKusal som nejake merani podla hodnou Stakis technik . Napojit napatie natvrdo na ventil ten sa hybe ...aj ku elektromagnetu jednotka obcas posle nizke napatie tak 0,1V pri otoceny kluca tak 0,2V ked tam test akcnych clenov tak raz tam posle 12V ale potom zahadne uz na dalsi test tam napatie nevidim. alebo vobec tam nic neposle Ja uz som zufali netusim ako tento system riadenia spalin funguje Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 Moc možností není. Buď máš problém v kabelech nebo v samotné ECU. Citovat
Esperkac Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 Je to možne nehovorím. Ze nie. Ale Keď som auto kupoval bol tam EGR ventil SNR ktorý sa zadrhaval ale fungoval sporadicky. Potom som ho dorazil tým ze som ho rozobral. Potom som skúšal rôzne EGR a tím to posledným Valeo som to vzdal. Vedenie od ECU som prepípal 2 káble a už som nato nemal nervy. Je ich tam 5. ECU mohla vyhoriet napríklad ôk rôznych EGR co som skúšal no nedávam tomu veľkú šancu. Poznamenám že aj keď sa EGR egr vymieňali tak jednotka sa s ním snažila hýbať ale nebol dobrý. A fungoval aj ten mixér tie škrtiaca klapky. Potom som teda dával adaptácie keď sa menili EGR a odvtedy to nejde. Stále chyby 409 490 a nie a nie sa ich zbaviť. Inak EGR ma ani tak netrápi že nevracia spaliny do sa ie. Ale ten mixér je dôvod prečo to riešim. Zdá sa mi ze pri vypínanie motora nezatvara a zhasinam tvrdo. A ešte ma dopomahat zvyšovať teplotu na regeneráciu a preto chcem aby fungovala aspoň tie zmiesavacie klapky no zdá sa mi ze sú odpisane kôli tomu EGR ventilu. Proste aj keď ich dám nakalibrovat ten mixér tak sa nepodarí ani to. Nepoznám. Dôvod. Iba sa domnievam že kôli chýbal ktoré nejdu vymazať je to zablokované. Alebo nefunguje EGR nefunguje aj mixe. Nemám znalosti ako EDC16C34 funguje. No a ešte pikoska. Včera som dokoncoval dekle na rozvodoch a dotkol som sa káblového zväzku co vedie k MAP senzoru a tiez konektory tých 2 klapiek a keď som ich zatlačili tak motor mal nekludny chod. A začal dymit. Všimol som si ze ten mixér trieska keď som mal problém so vstrekovač o. Ako tu je jedno naviazané na druhé nechápem.... No ale keby tam boli zalomene káble tak hádam by to ukazovalo prerušený obvod toho mixéra a nie EGR a aj keď som tím pomykal tak žiadne nové chyby v ECU sa neobjavili.. Sú tam 2 klapky. Pracujú ako jedna? Keď som dával test akčných členov tak počujem ako pracujú z interiéru. Ale nebude to náhodou tak ze jedna je na niečo iné aj sa adaptuje sama a jedna s EGrom? Už neviem čo s tým. Akože auto ani nejazdí zle no mam také obdobia kedy mu slabne výkon a také trhnutia. Rady nápady postupy ako diagnostikovať závadu? Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 Nedávno jsem řešil neco podobného, ztratil jsem na tom spoustu času a ve výsledku byl vadný - zánovní egr... Diagnostiku jsem dělal proměřenim všech drátů mezi egr a ecu, pak připojením vyndaného egr na konektor a testem akčního členu z konektoru řj a bylo jasno. Ještě by sel udělat test s připojenou ecu a vyndanym připojeným egr, kdyby to nestačilo. Citovat
Esperkac Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 (upraveno) No to som skúšal aj ja dával som tam lacné čínske. Použite origináli jeden ma úplne iný konektor druhý bol zatuhnuty ako kameň. Daj som potom dal úplne nový originál Valeo 700474. Ten tam je teraz ale nešiel nikdy. Hľadal som info na internete aké sú pôvodné čísla a aj tu no nikto mi neodpovedal. Na Allegre predával 700414 ale zase mi prišla krabička 700474 čiže mam dva plne funkčné ale to sú náhrady za pôvodne čísla ale tie sa už asi nevyrábajú. Možno je práve chyba tom ze auto si pýta iba pôvodný originál. Nektory užívatelia vraveli ze keď vymenili Maf tak to pomohlo ale už som dotoho nasypal dosť peňazí a je to staršie auto už nechcem. Keď to jazdy. A možno by som aj vymenil ale musím vedieť co mam vymeniť lebo takto môžem skúšať vymieňať diely a zistím ze som 500€ dal zbytočne a nemusím to opraviť ani tak. Ja musím najprv zistiť co tomu je. Alebo aspoň vedieť ako to funguje a pozerať diagnostikovať. Chcelo by to oficiálny postup opravy od Peugotu https://www.tlemcen-electronic.com/forum/fichiers-d-origine-carto-dump-fullbackup/20126-cherche-backup-bdm-edc16c34-psa-avec-fauts-p0409-p0490-p0489-p1162-3.html Upraveno 4. květen 2025 uživatelem Esperkac Doplnujem Citovat
Ferybee Odesláno 13. leden Odesláno 13. leden (upraveno) Ahoj, já se přesně s tímto trápím teď. Mohl bys mi říct, jak to všechno dopadlo? Díky. Upraveno 13. leden uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
Esperkac Odesláno 14. leden Odesláno 14. leden Jazdím s Egrom Valeo za 140€ ale auto ho nechce. V pamäti závad sú 2 alebo 3 chyby týkajúce sa Egra ale kontrolka motora nesvieti. Chyby vidieť iba cez diagnostiku. Ani antipolutionfault nenaskakuje. Adaptovať sa nedá. Bud je to originál fejk a treba originál z Peugotu alebo neviem. Písal som technickéj podpore Valeo boli z toho blbý. Neporadil mi nič. Jediná šanca je ešte skúsiť ozaj že Originál ventil kúpený v Peugote ale ten stoji viacej ako som ja kúpil celé auto. Dobre už som doňho dal 3 krát toľko ale otom potom No a ešte som niekde čítal ze ECU EDC16C mala softvérovú chybu ze keď sa párkrát nepodarí adaptácia proste sa zaplní nejaká pamäť a si v piči. Prehrať softvér nepomôže to treba ešte špeci nejaký program a flasnut to vyberať jednotku a to môžem jebat. Jedine co ti viem poradiť. Ak ti ešte hýbe zmiesavaciu klapku tak je nechaj tak ako je. Ja som vyskúšal aj jej adaptáciu a už je odstavenaaj aj tá aj keď fungovala dokonale. Teraz mi motor zhasa tvrdo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.