Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

bez jakýchkoliv problémů a už jsem absolvoval několik velmi studených jízd... jinak ještě jedna věc... zkus prostříknout pořádně wapkou podběhy... jejich uchycení je do podběhu velmi malé a tak se občas pod to dostane nečistoty a ty přimrznou k tomu látkovému podběhu a bouchá to do kastle takže ještě toto

Odesláno

Multiplex406: Dik za radu, ale kedze predpokladam ze tie manzety su aj na lavej strane a tam to nevrzga tak to asi nebude tym...ale vyskusam to na pravej aj na lavej strane.

Vrzganie sa prejavuje len pri vyraznejsej cinnosti tlmica, cize ked sa auto viac zhupne. No idem na buduci tyzden do peugeotu zas tak im to poviem, a asi objednaju novy tlmic... Uvidime, ak zistim nieco nove napisem.

Odesláno

hmm, cesta do Blavy a spat v zime -5, mensie nerovnosti v pohode, vacsie zhupnutia alebo diery dost hlasite narazy a vrzganie. Dufam len, ze v servise pochopia o co mi ide a ze tlmice vymenia bez reptania.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zkusil bych ještě vyloučit jako zdroj pazvuku uložení příčného stabilizátoru v gumě a to demontáží tyček stabilizátoru a následné zkoušce jízdou přes nějakou nerovnost kde se to projevuje.

Prostě to musí být něco co je ovlivněné teplotou - plast , guma ???

Odesláno

hele já bych se s nima nesral! prostě bych jim to tam odvezl a řekl, vrže to? VRŽE! Dělá to nový auto? NEDĚLÁ! tak to opravte!!! hotovo ať se snaží

Odesláno
Viem ze je to mimo temy, ale mne dost vrzga otvaranie kufra, ci je leto alebo zima. Robilo vam to, staci to niecim nastriekat alebo namazat ? Dik :)

Ak mas sedan, tak staci zobrat nejaky olej v sprayi s trubickou a nastriekat na tie pruziny co su za tapacirom... Ja som tam strekol silikonovy olej a je klud.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahojte,

tak ako som si myslel že po výmene tyčiek stabilizátoru bude náprava ok

- po cca 10tkm zase pri prejazde nerovností klepe... :(

okrem toho idem na výmenu ložiska tak uvidím ako sa to bude potom správať

menili ste už niekto ložisko na prednej náprave?

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, mně to vrže a bouchá taky a docela dost a podle mně ze všech stran... V servisu řekli, že to jsou tyčky stabilizátoru, ale moc s emi tomu věřit nechce po 34k....

Zdravím jsem zde jako úplný nováček, já mám také problém u mého p508sw s boucháním od zadní nápravy, vždy když přejedu nějakou nerovnost tak se ze zadu ozývají zvuky jako by mi v kufru poskakakovali nějaké prkna. Myslel jsem, že mám něco v kufru neupevněného, ale i když jsem vše vyndal tyto zvuky se ozývají stále. Začínám z toho být nervozní, nevíte někdo čím by to mohlo být?

Odesláno

Zdravím jsem zde jako úplný nováček, já mám také problém u mého p508sw s boucháním od zadní nápravy, vždy když přejedu nějakou nerovnost tak se ze zadu ozývají zvuky jako by mi v kufru poskakakovali nějaké prkna. Myslel jsem, že mám něco v kufru neupevněného, ale i když jsem vše vyndal tyto zvuky se ozývají stále. Začínám z toho být nervozní, nevíte někdo čím by to mohlo být?

Něco podobného jsem také registroval nakonec to bylo upevnění spodních plasových krytů , které nejsou upevněny šrouby ale jen nacvaknuté , byla tam vůle a klepalo to. Použil jsem mezy podlahu a ochraný plast v místě přichycení gumové podložky cca 3-4mm tloušky a bylo po bouchání.

post-22281-0-89636600-1413032621_thumb.j

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Něco podobného jsem také registroval nakonec to bylo upevnění spodních plasových krytů , které nejsou upevněny šrouby ale jen nacvaknuté , byla tam vůle a klepalo to. Použil jsem mezy podlahu a ochraný plast v místě přichycení gumové podložky cca 3-4mm tloušky a bylo po bouchání.

Tak jsem včera odvezl naší 508 do servisu na druhou výměnu oleje a přitom jim řekl o mých problémech s podivnými zvuky od zadní nápravy. Odpoledne mi volali, že budou měnit tlumiče zadní nápravy (po 39000km ?). Ty plasty na spodku drželi dobře, alespoň si to myslím, zkoušel jsem je jen kam jsem došáhnul (nemám možnost jak se pod auto dostat). K tomu se ještě objevilo podivné cukání do volantu při vracení volantu po zatočení do polohy pro směr jízdy rovně (volali, že je něco z posilovačem řízení). Původní nadšení mě pomalu opouští, auto máme nové cca rok a sedm měsíců :-(

Odesláno

Na tyhle problémy je potřeba si zvyknout. Dělají to krytky tlumiče. Když je očistí a prostříknou, tak to chvilku vydrží, ale opravdu jen chvilku. Dělá to při mrazu. Nejprve začne přední, druhu zimu se přidá i zadní náprava.

Odesláno

Na tyhle problémy je potřeba si zvyknout. Dělají to krytky tlumiče. Když je očistí a prostříknou, tak to chvilku vydrží, ale opravdu jen chvilku. Dělá to při mrazu. Nejprve začne přední, druhu zimu se přidá i zadní náprava.

Přesně jak říkáš, v záruce tlumiče ještě vyměnili (podle mě se na mě mohli i klidně vybodnout, protože v servisní knížce je napsáno, že se jedná o součást, která podlehá standardnímu opotřebení) a mohu říci, že se auto i zklidnilo co se hluku týká. Ne že by bylo hlučné to nikoliv, ale mám takový etalon - magistrála v Praze cca 250m před Hlávkovým mostem levý pruh směr z centra je roleta, která mi při přejezdu cca 70km vždy rozdrnčela cosi na panoramatické střeše (asi vodítka toho látkového krytu) a dělalo to i když bylo auto zcela nové. Nyní po výměně je klid. Asi tam museli i něco poladit na zadní nápravě jelikož auto mělo v některých momentech i tendenci na zadní nápravě při průjezdu zatáčkou uskakovat když jsem chytil nějakou nerovnost (díru, hrb...). Je to hrozné jak ty naše silnice vypadají, hodně jezdím v Praze. Tak nekvalitní silnice nemají ani u tchána ve vesnici na Slovensku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...