ondra.vony Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 Zdravím, měl bych dotaz zda se u někoho také projevuje vrzání z přední pravé nápravy. Stává se to hlavně když je mráz, ale nemůžu to posoudit, neboť od jisté doby teplo nebylo. Byl jsem v servisu a řekli mi že manžety jsou z materiálu, který je v mrazu ztvrdlý a proto to klepe a vrže. Navíc pravé kolo je prý od motoru dále a proto je to náchylnější. No nevím co si o tom myslet, asi počkám na jaro a uvidíme Citovat
skuci Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 myslíš když dáš třeba plnej rejd a rozjedeš se nebo prostě ostré zahnutí v minimální rychlosti...? Citovat
ondra.vony Odesláno 20. únor 2013 Autor Odesláno 20. únor 2013 Není to závislé na natočení kola. Dělá to při přejetí nerovnosti, zpomalovacího pásu apod. Ne vždy. Citovat
skuci Odesláno 23. únor 2013 Odesláno 23. únor 2013 aha... no taťkovi teďko taky něco vrže na nápravě... tak uvidíme co mu řeknou až pojede do servisu... [upravil dne 23/2/13 19:15 od skuci] Citovat
xbalu Odesláno 15. březen 2013 Odesláno 15. březen 2013 Ahoj, mně to vrže a bouchá taky a docela dost a podle mně ze všech stran... V servisu řekli, že to jsou tyčky stabilizátoru, ale moc s emi tomu věřit nechce po 34k.... Citovat
ondra.vony Odesláno 15. březen 2013 Autor Odesláno 15. březen 2013 No něco na tom mrazu asi bude, protože když bylo minulý týden teplo, tak byl klid.... a teď co mrzne opět vrzání a klepání. Citovat
HonzaZ Odesláno 15. březen 2013 Odesláno 15. březen 2013 Také jsem si všiml, že teď když jsou po ránu mrazy, tak to zprava zepředu a zezadu klepe. Jakmile je tepleji, nebo po delší jízdě, tak je klid a nic neklepe. Citovat
Multiplex406 Odesláno 23. březen 2013 Odesláno 23. březen 2013 Není to závislé na natočení kola. Dělá to při přejetí nerovnosti, zpomalovacího pásu apod. Ne vždy. Také jsem to dnes pozoroval měl jsem auto v noci venku a ráno jsem jel pře několik zpomalovacích práhů a také jsem slyšel takové vrzání ve předu když se to zhouplo. Znělo to jako plasto-gumové, ale řekl bych (doma jsem to zkoumal na rampě) že to budou buď plastový manžety na tlumičích uvnitř pružiny nebo silembloky co drží příčný stabilizátor. Citovat
skuci Odesláno 24. březen 2013 Odesláno 24. březen 2013 Také jsem si všiml, že teď když jsou po ránu mrazy, tak to zprava zepředu a zezadu klepe. Jakmile je tepleji, nebo po delší jízdě, tak je klid a nic neklepe. jj přesně tak... tohle taky pozoruji... jinak ještě jeden zvukový jev... taťka pozoroval bouchání od zadní nápravy a tak byl v servise a prý v rámci úspor a váhy dali frantíci do podběhu takový jakoby koberečky a ty když zmrznou tak protože nejsou na pevno přidělaný tak bouchaj o nárazník Citovat
Multiplex406 Odesláno 24. březen 2013 Odesláno 24. březen 2013 Jakoby koberečky jsou prý z důvodu hluku když stříká voda od kol. Já jsem si dodělal origo zástěrky a ty mají jeden nýt v tom podběhu a druhý v nárazníku taj je to fixovaný a ze zadu nic neslysím. Úspory úspory ale pro koho ?? Citovat
hawkey Odesláno 24. březen 2013 Odesláno 24. březen 2013 jj přesně tak... tohle taky pozoruji... jinak ještě jeden zvukový jev... taťka pozoroval bouchání od zadní nápravy a tak byl v servise a prý v rámci úspor a váhy dali frantíci do podběhu takový jakoby koberečky a ty když zmrznou tak protože nejsou na pevno přidělaný tak bouchaj o nárazník To si ze mě děláš prdel že jo Citovat
skuci Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 No fakt, něco v tom smyslu mu fakt řekli... Že prý nepočítali, že auto bude jezdit v mrazech a takovejch podminkach jako jsou tady v čr v zimě... Citovat
HonzaZ Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Koukal jsem do SB a nic jako nějakou tlumící vložku jsem nenašel. Citovat
stefano Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Myslím si, že v tomto prípade sa jedná o plast. ochranu vnútor. blatníkov, len mi to už máme kvôli odhlučneniu akoby koberček. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 Presne to iste som pocul vcera ked sa auto \"zhouplo\" a pocul som taky zvlasty zvuk... Ke d pojdem na servis na vymenu oleja nahlasim zavadu nech premazu vsetky gumovo-ocelove spoje (silentbloky, drziaky..atd) [upravil dne 3/12/13 19:22 od Radek Hurvajz] Citovat
skuci Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 no tak sem dneska vezl auto a garančku a taky aby opravili to vyhřívání sedačky a rovnou jsem jim tam zase nahlásil do vrzání sem dneska docela lítal po Praze a hodně v okolí Pitkovic a Průhonic a tam jsou ty velké retardéry a byl to děs, co to dělalo za zvuky jako bylo -3 Citovat
skuci Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 tak auto po opravě... prý všechno promazali a nevědí, čím by to mohlo být... a rovnou mi vyměnili jednu žhavičku, prý se objevila chyba v počítači... mám tam ještě jet před koncem záruky aby se na to podívali znova, ale v počítači mají záznam ohledně vrzání způsobené uložením tlumiče... taťka tam jede 7.4. na rozebrání a zkontrolování a já chvíli po něm tak dám vědět... [upravil dne 28/3/13 16:44 od skuci] Citovat
skuci Odesláno 7. duben 2013 Odesláno 7. duben 2013 tak by to prý mělo být uložení tlumičů, ten zvláštní zvuk od nápravy, je na to už i svolávačka, respektive maj to napsáno v těch jejich počítačových \"análech\" tak snad to pomůže Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.