Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jste pro setrvání v EU ?  

1. 1. Jste pro setrvání v EU ?

• Věřím naší vládě, že to mírně zlepší.
      6
    • Současný stav mi vyhovuje.
      7
    • Naše budoucí vláda to hodně zlepší.
      0
    • Vystoupit, tohle už dál nemá cenu.
      17
    • Jiný názor.
      8

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
To Medvěd: \"sporťák je určen převážně k ukojení zbytnělého ega prachatého majitele\" - nelichotivá slova bys měl spíš směřovat jinam než na mě. ......

Tobě byl věnován údiv nad tím, že by někdo chtěl úlevy z hlukových limitů konkrétně pro sporťáky a auta logicky mnohem hlučnější, ale prospěšná, by chtěl limity svazovat. To mi přijde silně nelogické. Zbytek byl zveřejnění mého názoru na prospěšnost sporťáků - jo, možná se na ně hezky dívá, ale protože nemám zbytečnou mičudu ve štrozoku nikdy se majitelem sportwagenu nestanu (ono taky proč, když každou chvilku dojedu i se svým zcela civilním a praktickým kombajnem pomalejší auto a i 406ka umí jezdit nad povolené limity). Prostě řečeno - přitažení hlukových limitů mi nevadí a pro všechny bez vyjímek. Pokud vyjímky ano tak v opodstatněných případech typu náklaďáku, kamionu nebo autobusu - prostě u vozidel, které mají vyšší užitnou hodnotu než převoz jednoho zadku z bodu A do bodu B.

Odesláno

poldiss. http://ekonomika.idnes.cz/dotace-z-eu-misto-navysuji-statni-...

taky to je vtom článku

Vyplatí se Česku členství v EU?

V roce 2011 Česko zaplatilo do rozpočtu EU 41,74 miliardy Kč a dostalo 72,48 miliardy korun, čistá pozice tak byla 30,73 miliardy Kč.

Nejvyšších čistých příjmů od svého vstupu do EU získalo Česko v roce 2010, bylo to 47,29 miliardy korun.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/dotace-z-eu-misto-navysuji-statni-dluh-ceska-fml-/eko_euro.aspx?c=A120426_102044_eko_euro_neh

problém je spíše, že neumíme dotace dost dobře čerpat

Odesláno

poldiss, s tím Islandem s tebou plně souhlasím. Největší vítr z toho, aby Island nebyl následován nějakou další členskou zemí má ta baba Merklová.

Pro ty, co neví o co go:

http://www.exilovenoviny.cz/articles/2013/01/27/islandska-revoluce-model-kterym-se-zvolna-inspiruje-cela-evropa

celé to je holá pravda.

Nebo zde pro nevěřící:

http://search.seznam.cz/?q=islandsk%C3%A1+revoluce&aq=1&oq=islandsk%C3%A1&sourceid=szn-HP&thru=sug

[upravil dne 14/2/13 21:17 od ozzy1]

Odesláno

To Medvěd: Ale oni chtějí hlukový limit u sporťáků zmenšit na takovou úroveň, jako mají stávající obyč osobáky. A to výrazně degraduje jednu z vlastností. Už tak dost trpí zvuk motorů kvůli emisím. Dyť to bude všechno znít jako vysavač. Nejen že se rád podívám na cestách na sporťák, ale navíc ještě ocením nějaký solidní odjezd od semaforu i se zvukovou kulisou. To prostě k tomu patří.

Zatímco u náklaďáku se přidá něco izolace, trošku vylepší výfuk a na vlastnost náklaďáku to bude mít minimální vliv. Podívej se, kolik se u nás prodá supersportů, kdo s ním denně jezdí a myslíš že to bude mít nějaký vliv na celkový hluk? Uvidíš až to budou chtít zmenšovat u motorkářů, to bude výživná diskuze.

Odesláno

Jste pro setrvání v EU?

A máme jinou možnost? Bude všelidové hlasování (referendum)? Ve východních spolcích jsem už byli a nic moc, co pamatuju ;)

Odesláno

Haryk - Ano, ale je to číslo za jeden rok. V celkovém měřítku je to bohužel obrovská ztráta.

ozzy1 - Bohužel, o takovýchto událostech, jaká proběhla na Islandu se nemluví a nikdy mluvit nebude. Radši se v novinách a zpravodajských serverech bude řešit, jestli měl Zeman ráno stolici. :myslim

Guest Scratch
Odesláno

ghostboxer: no to teda bude vyzivna diskuze, ale nejdriv nas musi chytit a zmerit, a na to ceska policie dlouho mit nebude, kdyz vidim, jak se resi vahy a pretizene kamiony na ceskych silnicich.............

snizeni rychlosti = snizeni hluku podle nasich politiku, ale kdyz pojedu 100 na magistrale na petku, tak je to lepsi, nez jet s myma schvalenyma ladakama na trojku padesatkou, to pak ti osadnici neslysi gumy, ale pekne hutny zvuk :D

Odesláno
To Medvěd: \"sporťák je určen převážně k ukojení zbytnělého ega prachatého majitele\" - nelichotivá slova bys měl spíš směřovat jinam než na mě. ......

Tobě byl věnován údiv nad tím, že by někdo chtěl úlevy z hlukových limitů konkrétně pro sporťáky a auta logicky mnohem hlučnější, ale prospěšná, by chtěl limity svazovat. To mi přijde silně nelogické. Zbytek byl zveřejnění mého názoru na prospěšnost sporťáků - jo, možná se na ně hezky dívá, ale protože nemám zbytečnou mičudu ve štrozoku nikdy se majitelem sportwagenu nestanu (ono taky proč, když každou chvilku dojedu i se svým zcela civilním a praktickým kombajnem pomalejší auto a i 406ka umí jezdit nad povolené limity). Prostě řečeno - přitažení hlukových limitů mi nevadí a pro všechny bez vyjímek. Pokud vyjímky ano tak v opodstatněných případech typu náklaďáku, kamionu nebo autobusu - prostě u vozidel, které mají vyšší užitnou hodnotu než převoz jednoho zadku z bodu A do bodu B.

S těma kamionama s tebou souhlasím, stěma sporťákama hrubě ne...

Odesláno

GhostBoxer - sporťák = osobák, tedy jednoznačně stejné podmínky. Holt jsem nikdy nebyl ani tuner, ani tuzer a tak mi nějaký laďáky a podobný blbiny jednoduše nic neříkají.

Odesláno
A jinak k EU nebyl jsem 100% nakloněn pro vstup, ale když už jsme tam, tak vystoupit, by nás asi pěkně položilo na záda...takže jsem pro setrvání

Bohuzial musim suhlasit...

Guest Scratch
Odesláno

Medo: casto se neshodneme, obcas i jo, ale vysvetli mi, proc ja se schvalenou 406 sedanem nemam problem u rodicu na cernem moste projet zpomalovaci pas a s coupe, ktere je stejne schvalene pro provoz, ten problem mam... a nikomu se nedovolam, jediny co muzu, je nadavat na idioty na magistratu, ale to tem ridicum, kteri stoji za mnou, kdyz se tam tocim jako idiot na petniku, moc nepomuze............

Odesláno

Pro ty, kteří si myslí že vystoupením z EU budeme izolovaní. Tak ať mi ukáží, jaký je rozdíl mezi námi (členem EU) a Švýcarskem (nečlen). Obě země jsou obklopeny ostatními státy. Nevím o tom, že by ve Švýcarsku byl nějaký výrazný problém s cestováním, turistikou, s pohybem osob, s prací, s rozvojem atd.? Máte nějaké zprávy o tom, že švýcarský průmysl trpí díky nečlenství v EU. A přitom je to země jen o trochu menší jako my. Já netvrdím, že bychom měli zítra vystoupit, ale u mě už ta číše trpělivosti je naplněná po okraj.

Odesláno

GB - porovnávat nás se Švýcary je přibližně totéž jako srovnávat Žigula s Meďákem (oba mají motor, čtyři kola, volant a přesto každý ví, že se srovnávat nedají).

Odesláno

ked si niekto naivne mysli ze vystupenim z eu nic nehrozi a ze ste aj tak tranzitna krajina tak sa velmi myli. dnes si tranzit a zajtra ta obidu dvoma smermi, ako nas s plynom. v com ste asi tak vyhodny tranzit? akonahle ztazis podmienky tak sa na teba vyseru.

porovnavat cesko a svajciarsko moze len uboziak co si nevie spocitat 2+2

ze neviete cerpat ponukane zdroje z unie je vas problem, my sme natom podobne. porovnaj si pred par rokmi irov kolko dokazali vyuzit zdrojov z eu. cislo bolo cez 90%.

vo firme kde pracujem tvori polovicu zamestnancov cechov, asi im je tu za eura zle ked sa tu drzia z celej sily, naivne si myslite ze len slovaci robia v cz, pridem do mekaca v bb za pokladnou cech, pridem do tesca cech.... kazdy pracuje tam kde dostane vyhodnejsie podmienky, tak sa netvarte ze ste in.

k anglicku sa kludne pridajte, oni preziju ale vas nezachrania.

chvala bohu za euro, mna zase serie ze ked idem do vedlajsich krajin tak si pripadam ako keby tam boli 100 rokov za opicami, vsetko je problem. ked robim platbu v krajine ktora ma euro tak ma aspon nikto neodrbava o vlastne peniaze.

sk do roku tusim okolo 2020 ma dat do eu rozpoctu okolo 10 miliard euro, moze dostat okolo 20 miliard co je kolko %? kto vam to je ochotny dat ak odidete?

Odesláno
Pro ty, kteří si myslí že vystoupením z EU budeme izolovaní. Tak ať mi ukáží, jaký je rozdíl mezi námi (členem EU) a Švýcarskem (nečlen). Obě země jsou obklopeny ostatními státy. Nevím o tom, že by ve Švýcarsku byl nějaký výrazný problém s cestováním, turistikou, s pohybem osob, s prací, s rozvojem atd.? Máte nějaké zprávy o tom, že švýcarský průmysl trpí díky nečlenství v EU. A přitom je to země jen o trochu menší jako my. Já netvrdím, že bychom měli zítra vystoupit, ale u mě už ta číše trpělivosti je naplněná po okraj.
Této problematice nerozumím, jen ti písnu, že když jsem před 7 lety začal dělat v tý naší trubkárně, hlavní sídlo bylo ve Švýcarsku. Dnes je fabrika kompletně přestěhovaná do Ústí a ty lidi, co tam dělali, dodnes hledají práci a nadávaj na nás, že jsme jim sebrali práci. Ta fabrika tam byla od roku 1962. (jinak tomu našemu kolotoči v roce 2015 skončí daňové prázdniny, tak očekávám, že si udělám výlet do Ruska a po zaškolení rusáků budu na dlažbě stejně jako před lety Švýcaři)
Guest Scratch
Odesláno

tvl, porovnavat ceskou ekonomiku se svycarskou, no tak to uz je sila, jak psal medved srovnani s auty, asi tak, i ty povozy sedi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...