Guest Džůny Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Po denním stání se mi ozývají při brždění prvních pár km zvuky od zadních brzd. Jako když něco dře. Párkrát zabrzdím a dobrý, dělá to od výměny paken a pružinek pod bubny. Hádám že jde jen o vrstvu rzi na paknách, která se po chvíli obrousí. Brzdit brzdí dobře. Řešit to, nebo neřešit? A hlavně, proč by nové po výměně rezly? Citovat
Guest servisman Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 nevím já po výměně nic neřešil,měnil jsi jen pakny buben ne.Dej tomu drobet času at si to sedne.I brzdy se musí zajet. Citovat
Ferry Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 taky mam novy pakny a i bubny jsem daval po 450tis km a obcas si taky trochu po ranu zadrhnou, trosku pomuze, kdyz pred zaparkovanim parkrat za jizdy zatahnes rucni brzdu a tim teplem ty pakny vysusis tesne pred odstavenim auta Citovat
Guest Džůny Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Jo, jenom pakny. Ale snad už půl roku zpátky. Citovat
enikybeniky Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Dělá mi to taky, dělalo to i u starých paken i u nových a že je to ze začátku jó slyšet. Brzdit to brzdí, tak to neřeším. Jenom to jednou za čas musím spolucestujícím vysvětlit Citovat
Guest Džůny Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Oks, nebudu to řešit. Zkusím Ferryho radu, vysušit to před odstavením by mohlo zabrat. Citovat
Guest servisman Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 nevím jak Vy ale po příjezdu zabrzdím ručkou ,tak asi ten problém asi nemám .Ručku mám zabrzděnou vždy v každém období. Citovat
enikybeniky Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 To já taky, ale stejně se tomu nevyhnu. Teď jsem zase zapomněl jí párkrát zatáhnout po příjezdu, takže pořád nevím, zda to pomůže. Zkusím dneska. Snad. Citovat
Guest Džůny Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Taky jsem na to dneska úspěšně zapomněl. Zítra 406 povezu do garáže, tak snad. Citovat
Guest Džůny Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 Úspěch. Zatažení ručky a vysušení zadních brzd pomohlo. Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 Ještě poznatek; dnes jsem byl v servisu v Zábřehu a měl jsem prý špatně seštelované zadní brzdy. Pakny by se prý sjížděly nerovnoměrně, kdyby se to nedoladilo. Takže je možné, že to dělalo i proto(?). Citovat
Guest servisman Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 jsem zvědav jak by měly býti seštelovány neřekli něco k tomu ?? Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 Jen to, že prý zadní \"nevypínaly\" úplně a odíraly se kraje. Citovat
Ferry Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 tak to mohlo byt jen zatuhlyma lanovodama nebo samostavem Citovat
P607Olda Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 Takova odpoved byla mozna proto, ze servis v Zabrehu se zivi provadenim oprav a nikoli poradenstvim. A tezko se posuzuje, kdyz se to projevuje od opravy, kterou jsi provedl ty, kde jsi udelal chybu. Kdybys je byl pozadal o provedeni opravy brzd, tak za dve hodiny (plus material) mas brzdy opravene se zarukou. Podobne to zrejme bude i s ostatnimi problemy, tedy rizeni, lanko spojky i tlaky ve valcich. Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. březen 2013 Odesláno 22. březen 2013 Oldo, přední i zadní brzdy jsou prakticky nové. A nedělal jsem je já. Nicméně pana Nečase jsem o seřízení požádal a patřičně všechno zaplatil. Řízení je dle všeho způsobeno špatnou geometrií (kterou jsem taky pochopitelně nedělal já, ale dva různé servisy natřikrát, než jsem se dozvěděl o stahování do určité výšky), lanko spojky v pořádku (můj špatný odhad) a tlaky ve válcích i přetěsňování jsme spolu řešili. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.