Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Řešit reznutí paken?

Recommended Posts

Guest Džůny
Odesláno

Po denním stání se mi ozývají při brždění prvních pár km zvuky od zadních brzd. Jako když něco dře. Párkrát zabrzdím a dobrý, dělá to od výměny paken a pružinek pod bubny. Hádám že jde jen o vrstvu rzi na paknách, která se po chvíli obrousí.

Brzdit brzdí dobře. Řešit to, nebo neřešit? A hlavně, proč by nové po výměně rezly? :myslim

Guest servisman
Odesláno

nevím já po výměně nic neřešil,měnil jsi jen pakny buben ne.Dej tomu drobet času at si to sedne.I brzdy se musí zajet.

Odesláno

taky mam novy pakny a i bubny jsem daval po 450tis km a obcas si taky trochu po ranu zadrhnou, trosku pomuze, kdyz pred zaparkovanim parkrat za jizdy zatahnes rucni brzdu a tim teplem ty pakny vysusis tesne pred odstavenim auta

Odesláno

Dělá mi to taky, dělalo to i u starých paken i u nových a že je to ze začátku jó slyšet. :) Brzdit to brzdí, tak to neřeším. Jenom to jednou za čas musím spolucestujícím vysvětlit :)

Guest Džůny
Odesláno

Oks, nebudu to řešit. Zkusím Ferryho radu, vysušit to před odstavením by mohlo zabrat.

Guest servisman
Odesláno

nevím jak Vy ale po příjezdu zabrzdím ručkou ,tak asi ten problém asi nemám .Ručku mám zabrzděnou vždy v každém období.

Guest Džůny
Odesláno

Taky jsem na to dneska úspěšně zapomněl. Zítra 406 povezu do garáže, tak snad. :D

Guest Džůny
Odesláno

Úspěch. :D Zatažení ručky a vysušení zadních brzd pomohlo.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ještě poznatek; dnes jsem byl v servisu v Zábřehu a měl jsem prý špatně seštelované zadní brzdy. ;) Pakny by se prý sjížděly nerovnoměrně, kdyby se to nedoladilo. Takže je možné, že to dělalo i proto(?).

Guest servisman
Odesláno

jsem zvědav jak by měly býti seštelovány neřekli něco k tomu ??

Odesláno

Jen to, že prý zadní \"nevypínaly\" úplně a odíraly se kraje.

Odesláno

Takova odpoved byla mozna proto, ze servis v Zabrehu se zivi provadenim oprav a nikoli poradenstvim. A tezko se posuzuje, kdyz se to projevuje od opravy, kterou jsi provedl ty, kde jsi udelal chybu.

Kdybys je byl pozadal o provedeni opravy brzd, tak za dve hodiny (plus material) mas brzdy opravene se zarukou.

Podobne to zrejme bude i s ostatnimi problemy, tedy rizeni, lanko spojky i tlaky ve valcich.

Odesláno

Oldo, přední i zadní brzdy jsou prakticky nové. :papa A nedělal jsem je já. ;) Nicméně pana Nečase jsem o seřízení požádal a patřičně všechno zaplatil.

Řízení je dle všeho způsobeno špatnou geometrií (kterou jsem taky pochopitelně nedělal já, ale dva různé servisy natřikrát, než jsem se dozvěděl o stahování do určité výšky), lanko spojky v pořádku (můj špatný odhad) a tlaky ve válcích i přetěsňování jsme spolu řešili.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...