malacan Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Zdravím vás pani peugeotáci mám na vás malu prozbu predvcerom som vymenil na mojej 406 1.8 16 v 81 kw tlmice vpredu i v zadu auto drzi na ceste ako prikovane všetko je super len pri prejazde nerovnosti nieco klepne na prednej náprave posobý to ako stabilizacky alebo silenbloky na stabilizatore ale cca pred pol rokom asi 15 000 km boli menene pluc cca pred mesiacom som menil vrchne i spodne čapi co tam moze buchat zeby tie stabilizacky po 15 000 km boli vymlatene to sa mi nechce verit jedine co nemam na predku menene su silentbloky na naprave ?? a este podotýkam pri starých tlmicoh nebolo pocut to klepanie ,vymenené veci na predu : tlmiče bilstein predne i zadne ,potom ulozenie tlmicou ,capi vrchne i spodne ,stabilizačky a silengloky stabilizatoru ,,, vopred dakujem za radu Citovat
MilanF1 Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Máš všechno pořádně utažené, včetně kosti stabilizátoru? Nelítá ti neutažená miska uložení tlumiče? Je zvláštní, že to při starých nedělalo ... Citovat
malacan Odesláno 8. únor 2013 Autor Odesláno 8. únor 2013 ved prave ze pri starich nic a pri nových musim skontrolovat vsetko ale vcera som skontroloval capi tie su nafest aj stabilizacky skusim este to horne ulozenie ale neviem nemozu to robit silembloky na ramenach ??? Citovat
Guest servisman Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 koukni na tlumiče nahoře zda jsou dotažený ,mne tak bouchal pravý po dotažení ok Citovat
malacan Odesláno 8. únor 2013 Autor Odesláno 8. únor 2013 teraz som v práci no hned ako dojdem domou sa nato pozriem ako to vyzera uz som z toho aj zufali popravde povedane Citovat
malacan Odesláno 9. únor 2013 Autor Odesláno 9. únor 2013 tak páni skusal som dotianhut tlmiče i ulozenie tlmicou nic setko je dotiahnute a bucha to stale prosim poraddte co to moze robit uz som zufaly z toho Citovat
MilanF1 Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 V podstatě může bouchat cokoliv ... nejlepší řešení bude zvednout auto a kouknout se, zahýbat dílama. Citovat
Qcko Odesláno 10. únor 2013 Odesláno 10. únor 2013 Vymen tycky stabilizatora. Mohlo sa stat pri ich demontazi z tlmica ze sa niektora trocha kusla alebo nejako pohla a teraz ti bucha. Ale ber to ako taky napad Citovat
Guest servisman Odesláno 10. únor 2013 Odesláno 10. únor 2013 Zajeď si na STK,kde na třasadlech ti zjistí odkud to je .Práce na pár minut a není to drahý.OK406 byl tam s 205,taky nevěděl co a jak a tam mu to zjistili za 70Kč. Citovat
malacan Odesláno 10. únor 2013 Autor Odesláno 10. únor 2013 ale jedno mi nejde o hlavy ze by buchali tycky stabilizatora ked boli menene cca pred 15-20tis km je to mozne ci nie lebo nedaval som tam nic lacne a za tu radu ohladom stk asi tak urobim je to good napad dakujem Citovat
malacan Odesláno 13. únor 2013 Autor Odesláno 13. únor 2013 nazdar páni kolegovia po vcerajsom bádani je zistenie buchania scela jasne len chcem počut váš nazor zistili sme s mechanikom ze buchot teda klepanie pri pomalej jazde na nerovnostiach vychadza z domčeku riadenia snad som sa spravne vyadril ale buchanie ide len ked lavým predným kolom nabehnem na nejaku nerovnost pri pravom kolese to nerobý a posobý to ako zla stabilizacka tie som vymenil a robí to dalej tak isto cize uz len v tom domceku riadenia mal som dvyhnute auto na dvyhaku a uchopil som koleso predne do polohy 2:45 a pohiboval som dostrán klepanie sa prejavilo a tak som zistil ze to je az z domceku riadenia otazka znie existuje nejaka repasačna sada na domček riadenia alebo mi poradte co stym ci popripade z ktorých tipou to pasuje ci aj z dieselových alebo tak 2l,3l cupe ?? popripade asi z anglicaka nie ? Citovat
Ferry Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 jeste je moznost, ze je to v kloubu te tycky, ktera je nasroubovana do rizeni (na jednom konci je kulovy cep rizeni a na druhem je taky kloubek a pak zavit, tim je to nasroubovane do pistnice) jednoznacna odpoved na to neni, pac tech rizeni je nekolik typu, bud s vnejsi pistnici nebo s vnitrni a pak jeste bez variabilniho ucinku a s variabilnim, kazdej typ ma pak jiny provedeni. Z anglicana ma pak opacny ozubeni, takze to nejde pouzit vubec nejlepe je porovnavat podle VIN kodu obou aut, zda se jedna o stejne typy, bez toho srovnani riskujes, ze koupis neco, co nebude pasovat je to ta tyc pod cislem 16 http://www.numcat.ru/peugeot/6/1PD8/D8F440D01A/ (tady v tom odkazu je zrovna verze s vnejsim valcem a bez variabilniho posilovace, to se davalo tusim nekdy do 98 roku na 1.8 16V, na novejsi pak bylo to s tim integrovanim valcem) [upravil dne 13/2/13 09:46 od Ferry] Citovat
malacan Odesláno 5. březen 2013 Autor Odesláno 5. březen 2013 zdravím vas pani kolegovaia po zisteni klepanie by malo vychadzat s domku riadenia ide oto ze som mal dane dolu tyčky riadenia klby pri riadeni su ok ale zistil som ze ma ozubena tyč v riadení volu otazka znie moze ci nesmie mat volu ???? a ked tak aku velku lebo mne sa to nejako nezda zeby z domku riadenia mohly ist take zvuky bo pri rychlej jazde po dialnici ci inych cestach kde idem nad 90km/h nic neklepe je vsetko ticho a ani len volant mi netrasie proste nic ale akonahle idem pomalsie to jest pomeste tak klepanie sa prejavuje po prejazde len lavým kolom po i malých nerovnostiach som z toho jelen ...a dalšia vec včera ked som dosiel z prace domou som skušal jednu vec pri naštartovanom aute som točil zostrany na stranu volantom sem a tam a vtedy sa mi ozývalo podobne klepanie prosim skuste niekto kto ma 406 ci to tak ma byt ale mne sa zda ze mi to nerobilo vopred vám dakujem mam 1.8 81kw 2000rok Citovat
Ferry Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 no na rizeni vule byt nesmi, to kontroluji i na technicke kontrole, to rizeni je nejspis po smrti a vymlacene, nejjednodussi sehnat jine a prehodit kus za kus Citovat
malacan Odesláno 5. březen 2013 Autor Odesláno 5. březen 2013 Ferry ty nikdy neskalmes ako vidim dakujem to som potreboval vedet uz sa natom pracuje v zhanani snad bude to iste co mam aj ja mam tu jedneho co rozpredava ten isty typ auta i rok i motor proste setko rovnake a dakujem ti Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.