Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Trochu OFF, ale Fabia 1.2HTP kolísani otaček.

Recommended Posts

Odesláno

Kluci kamarád má problém u Fabie 1.2 HTP mu při nastartovaní kolísají ve větším rozmezí teda podle toho co řikal.. Otáčky po sešlapnutí plynu spadnou a jsou v normě a motor ma jiný zvuk u auta budu až v sobotu dnes nebyl čas.. Dřív mu to nedělalo.

Takže mě napadá jen:

Přicpany vstřik.

Výměna oleje, ale to asi jen trochu pomuže to nema s otačkami nic společného.... Jen se to kapanek ztiší

Nasavaní falešneho vzduchu přes těsnění. (Ale to kdyby zase sešlapl tak by to neodeznělo)

Něco v Palivové soustavě (Filtr ucpanej?)

Svíčky zasviněné jedna třeba trochu přechlastaná...

A vyčistit škrticí klapku?

Je to starej motor (konstrukčně) a navíc 3 válec s kteryho se snažily vyždímat normu EURO 3. takže neni moc o co stát, ale jestli jste se s tim nesetkali.

Přispěvky typu shoď to ze skály mi nepomohou. :)

[upravil dne 6/2/13 19:33 od Feelly]

Odesláno

No ne, ja som to myslel vazne... :D

Ono vsetko co si,popisal okrem oleja a vsteku moze sposobovat kolisanie otaciek...

Skuste vycistit skrtiacu klapku, nasledne urobte jej zakladne nastavenie,

A hlavne skontrolujte falosny vzduch ci niekde nenasava. :papa

Odesláno

A jak posledni moznost ,zvednete baterku a vyhodte cely plastovy drzak baterky.

Pod tim drzakem je hlavni svazek.

Stava se ze se osoupou kabely a jdou do zkratu nebo se prerusi.

Odesláno

To dělá jen po nastartování nebo to dělá na volnoběh pořád?

Může to být tou klapkou.

Taky jsem už zažil podpálený ventily při najetých pouze 40tis km :D

Odesláno

To netuším... Rozvody asi měnil.. ja si myslim že to bude ta klapka děla mu to jen po nastartovaní při jizdě pak je to prej v pohodě..

Osobně si myslim taky že to bude dělat ta klapka je to asi tak nejvíc pravděpodobné, ostatně...

Najeto kolik má netuším... Kdyby to bylo okolo 150tkm? Fakt nevim byla to jen takova rychla řeč, řikal pravě že to dal do servisu a tam hned lambda a vstříky a to nejdražší prostě a prd z toho tak jsem mu řekl at se na servis vysere ... tak se v sobotu staví no uvidím v sobotu budu moudřejší... kouknu na ten svazek ..

Taky si myslim že rozvody na to nemají vubec vliv ..

Děkuju .)

[upravil dne 6/2/13 20:22 od Feelly]

[upravil dne 6/2/13 20:23 od Feelly]

Odesláno

jestli to je 1.2 6ventil tak se hodně podpalovali ventily a důvod špatně navrženej kat kterej se rozpadl a přez egr to nasávalo bordel zpět pod ventily pak ještě odcházeli cívky a hlavně u tohoto motoru vadí i když netěsní víčko oleje když ho za běhu povolíš a motor už neco pamatuje tak chcípne no a u 12ventilu zas odcházeli vstřikovače

Odesláno

a ještě na závěr u 12ventilu se vytahovaly rozvody rádi se ty motory potkávali může bejt taky už volnější rozvod a ráno než namaže tak to blbne to se napsal asi vše co se kazilo hi

Odesláno

nejlepsi opravou tehlech motoru je se toho rychle zvavit v Ačkách...

sam jsem daval jednu 1.4MPi dokupy.... vymenilo se na tom skoro vse a stejne to nechodilo, jak melo... Taky, kolisani otacek, spatny emise... Zkouselo s emozne i nemozne, jezdilo do vsemoznych servisu, vsem moznym vyhlasenym skodovkarum, diagnostikum.... nikdo si s tim neporadil....

nastesti v Ackach to vzali bez problemu :D...

Odesláno

Michal.x takže když to chcipne po tom co trochu uvolním víčko oleje tak je špatné víčko oleje? To jsem nějak nepochopil..

Jinak dobře zkontroluju to a řeknu mu at si zajde na diag zeptam se před jakou dobou měnil rozvody a uvidíme ja si myslim, že to bude škrticí protože majitelovi tohle nějak moc neřika a tak podle mě ještě ani nebyla čištěná za dobu co jí má (cca 2 roky?) ...

A pak juknu na to ostatní, zatím díky moc chlapi a kdyby vas ještě něco napadlo, klidně pište budu rád :)

[upravil dne 7/2/13 14:08 od Feelly]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...