Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Předem Vás tady všechny zdravím. Jsem tady úplně nový. Mám se svým Peugeotkem 206 r.v. 99, motor 1.4 benzín, vskutku divný problém. Asi tak před 14 dny jsem jako obvykle ráno nastartoval a začal škrábat námrazu. Po cca 6 min provozu motoru na volnoběh začly zničeho nic skákat otáčky motoru, nejprve se samy zvedly na cca 2000-2500 ot/min, pak se propadly na chvíli na cca 600-700 ot/min a tak skákaly od teploty 50 stupňů až do nějakých 80 stupňů a současně vyšel z výfuku obrovský mrak čistě bílého dýmu. Jakmile to přeskočí teplotu 50-80 stupňů teploty motoru, tak se chod opět vrátí do normálu. dělá to tak pokaždé když použiju auto. Za jízdy mi zvýšené otáčky nevadí, ale propad výkonu je znatelný i když jen na chvíli, pak zase jako by to chytlo znovu dech a zase jede v poho. Nevíte prosím co s tím může být? Jsem z toho dost zoufalý, jsem totiž invalida a v případě dražší opravy jsem namydlený. Jinak do té doby se ten můj žabožrout neprojevoval žádnými chybami celé roky, až bohužel nyní když je pro invalidy tak těžká doba. Moc díky za návrhy a nápady pro opětovný kultivovaný chod mého koblížka. Rommart

Odesláno

MAP je tady, cidlo teploty je pak na te fotce uplne vpravo dole, u te stribrne trubky, tady na te fotce neni tolik videt, ale je tam zeleny konektor

MAPLocation.png

Odesláno

Hrozně moc děkuji za pomoc. A pokud bych mohl poprosit ještě o jednu radu, jak mohu zkontrolovat nebo ověřit které z těch dvou čidel je vadné? Moc díky. Rommart

Odesláno

no idealne napichnutim na diagnostiku a zobrazenim zivych provoznich dat, tomu MAP senzoru by mozna pomohlo jen vycisteni (byvaji na nem vysrazene olejove pary), nove stoji pres 1000kc a menit to jen na zkousku je asi blbost, no a to teplotni cidlo je levnejsi, kolem 450Kc, tak vymenit kus za kus

Odesláno

Hrozně moc děkuji, a jdu pátrat kde lze v mém okolí nechat provést Diagnostiku, já si sice koupil na Aukru kabel i s tzv. ELM327 jenže mi to nekomunikuje, protože ten inzerát zněl že je to na všechny značky, a když jsem pracně tento software nainstaloval tak se mi objevilo, že daný software je pouze pro Fiat a Alfa Romeo. Tak jsem to ze vzteku opět odinstaloval a o prodejci napsal roztomilou zpravu do jeho účtu. Protože komplikovat si život kvůli 250 kačkám nemá cenu. Ještě jednou moc díky za pomoc.Rommart

Odesláno

Těm kabelům vůbec nevěř :) Na tohle jedině diag přímo pro peuegot/citroen ;)

Jinak pokud se staneš řádným členem klubu, tak ty čidla tě výjdou o cca 33% levnějí ;) A nejen ty :)

Odesláno

Vyčisti MAP sensor nějakým sprejem na např.čištění škrtících klapek ale opatrně.Drží jen na jednom šroubku a je těsněnej okroužkem.To máš Za 5 min.hotovo a skoronic to nestojí.Jinak diag.

Odesláno

Hrozně moc díky za radu a pomoc, opravdu postačilo vyčištění MAP senzoru.Moc díky za to že existuje toto fórum a slošní a ochotní lidé kteří rádi pomohou.

Odesláno
... já si sice koupil na Aukru kabel i s tzv. ELM327 jenže mi to nekomunikuje, protože ten inzerát zněl že je to na všechny značky, a když jsem pracně tento software nainstaloval tak se mi objevilo, že daný software je pouze pro Fiat a Alfa Romeo. Tak jsem to ze vzteku opět odinstaloval a o prodejci napsal roztomilou zpravu do jeho účtu. Protože komplikovat si život kvůli 250 kačkám nemá cenu. Ještě jednou moc díky za pomoc.Rommart

hod mi pls do mailu neco o tom kabelu (link na aukro): hattori.hanzoat_symbol.jpgauone.jp

diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...