Marcel00 Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Hele, toto mam zmaknute... Vlhkost v byte je permanentne 45-50%... Odmerane viacerymi vlhkomermi, dokonca i laboratornym, aby som vylucil chybovost merani... Rosia sa aj vtedy z coho jasne vyplyva ze izolacna vlastnost je uz davno v prdeli. Okna som meral infraviziou zvonka a pri teplote -10 mali okna z vonka +12... . Ked susime pradlo, pouzivame dehumidifier... Citovat
GhostBoxer Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 To Marceloo: Vždy jsem si myslel, že chlapi mají jakýsi cit pro technické záležitosti, chápou věci v souvislostech a mají schopnost svá tvrzení podpořit patřičnými údaji. Proto zde na autoforu nepíšeme, že ten náš motor má objem jak sviňa a jede jak z praku, ale udáváme objem např. 2,7 l a výkon 94 kW. To že nejsi schopen cokoliv z tvého tvrzení patřičně doložit, první odkaz co ti najde google ani pořádně nepřečteš (viz poslední věta v odkazu) a výsledkem tvého bádání je, že \"izolacna vlastnost je uz davno v prdeli\", tě zrovna neřadí do technicky zaměřené kategorie mužů. No hlavně že to máš zmáknuté. Citovat
Francouz_407 Odesláno 7. březen 2013 Autor Odesláno 7. březen 2013 Takže mi chcete říct, že je úplně jedno jestli Aluplast nebo Vekru, mám jít po ceně? Barák je zateplenej, okna mám Hoco, jedno z těch oken bude do baráku do chodby v 1 patře, takže tam trojsklo? Předžaluzie mám ve všech oknech mimo záchoda, koupelny a nyní nebudou ani v tom novém okně. [upravil dne 7.3.2013 06:39 od Francouz_407] Citovat
Agrafik Odesláno 7. březen 2013 Odesláno 7. březen 2013 Zateplený dům nic neřekne. Trojsklo za cenu dvojskla, je blbost, nikdo nedává v dnešní době nic zadarmo. Slevy 30-50% jsou ... . Začal bych takhle. Jaké tepelné ztráty jsou přes jednotlivé konstrukce. Pak vypočítat poměr ztrát přes jednotlivé konstrukce a zjistím, zda se to vyplatí mít trojsklo. Co tepelné mosty kolem rámu -překlady ,ostění ... jak jsou zaizolovány?.Pokud mizerně tak je to v ... .Z technického hlediska bude mít lepší parametry od dvojskla, ale to třetí sklo např. taky omezuje prostup světla do interiéru. Taky je těžší tak pozor na kvalitu rámu.... Při určité vlhkosti a teplotě se ti projeví kondenzace na spodní části skla i u trojskla . Citovat
hardhouse.trip Odesláno 2. únor 2014 Odesláno 2. únor 2014 Taky je těžší tak pozor na kvalitu rámu.... Nejde ani tak o kvalitu, ale o to, jak silná výztuha je v něm použita... Citovat
h4wk3y Odesláno 2. únor 2014 Odesláno 2. únor 2014 dneska bych koukal hlavne fakt na ten ram.... mame 5ti komorove s dvojsklem - hloubku popravde nevim, ale pred par dny jsme merili dum infrakamerou a skla uplne nadherne studeny, ale ramy uplne cerveny, coz znamena velky prestup tepla... Citovat
hardhouse.trip Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 záleží co máš. Já mám Sulko - profiline s s výztuhama 3 mm a plus polystyren jak v rámu tak křídlech a nemůžu si stěžovat na nic Citovat
sloters Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 Profil můžeš vybírat sebelepší,ale pokud ti to namontuje nějaký prase,tak je ti to k ničemu.Bohužel vlastní zkušenost.. Dával jsem před 5 lety do novostavby trojskla od Oknothermu.Okna a dveře standartních rozměrů,žádný extrém. Bohužel ta parta co to montovala to dělala asi po druhé,takže výsledek stál za to. dvoukřídlé dveře na terasu o rozměr 140 x 230 namontovali nakřivo,takže jsem měl pořád problém se zavírání,křížili se.Měl jsem tam asi 5 x v záruce jejich techniky,vždy to nějak poladili a za půl roku to bylo stejné. Byl už jsme tak nasranej,že jsem je chtěl vzáruce nechat vybourat a udělat nové. Nakonec mi to dali dohromady montéři od konkurence od PKS okna.Předělali něco na kování a vyrovnali to.Je to už rok a zatím OK. Citovat
Agrafik Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 Proč se to vlákno skoro po roce otevřelo ??? Citovat
hardhouse.trip Odesláno 3. únor 2014 Odesláno 3. únor 2014 tady je oknařů Jj. To je Záleží jestli dělaj ve výrobě nebo jsou to montážnici Každej to vojebává jinak Citovat
hardhouse.trip Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Každopádně \"Jaká plastová okna doporučíte\" - tak za mně jedině SULKO - největší firma, nejkvalitnější výrobky... Citovat
GhostBoxer Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Nevím jestli pouze výztuha v profilu je to hlavní, čemu se na okně věnovat, jak doporučuješ. Osobně bych se víc zaměřil na 3-sklo s teplými rámečky a na 6- a vícekomorový profil. Jen tak pro zajímavost, tebou preferovaný profil je standardně dodáván bez výztuhy. Výztuhu tam zřejmě lze přiobjednat, ale zarazilo mě tvé sebevědomé tvrzení o tloušťce výztuhy 3mm. Jako že to není běžné, obvykle jde o 1,5mm, zcela vyjímečně 2mm. A levné šmejdy mají klidně i 1,25mm. Citovat
K3nny Odesláno 5. únor 2014 Odesláno 5. únor 2014 Boxer:někdy mě přijde že tam snad ani výztuhy nejsou když člověk balkonovky odnese sam bez problemu do panelaku Citovat
hardhouse.trip Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Standardně ano. Já si nechal přiobjednat k tomu výztuhy 244536, což je 2,5 mm výztuha (kde zobáček konce výztuhy je zesílený na 3) která se do toho profilů dává při rozměrech s šířkou nad 2 M a výškou nad 1,8 M. Ano, je třeba se zaměřit i na skla,atd...já jen s těma výztuhama reagoval na příspěvek - \"proč jsou někdy ty křídla tak svěšený\" - po montáži [upravil dne 6/2/14 06:51 od hardhouse.trip] Citovat
GhostBoxer Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 Tak strýček gůgl hlásí, že ona tvá výztuha má tl. 2.0 mm , neboť tím kódem je daný tvar i tloušťka. Což je v pořádku, to je nadstandardní tloušťka, to máš vylepšené. Jinak ty výztuhy vyrábí z jednoho plechu, takže když to zohneš z dvojky plechu, tak výztuha bude vždy pouze 2mm i když se někde dvě části překrývají přes sebe. Ale znovu opakuji, že vše máš správně, tohle je jen taková technická. Jinak to svěšování křídel je souběh klidně i více faktorů, nejvíc to ovlivní správné vypodložkování skla, což je taky hlavní způsob nápravy při velkém svěšení. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 6. únor 2014 Odesláno 6. únor 2014 jj. To je fakt. Třeba u našich to byla taková blbost, že nějakej dělník málo dotáhl panty na rámu a hned posunutý jak kráva... Citovat
hardhouse.trip Odesláno 25. květen 2014 Odesláno 25. květen 2014 To georgegg: ten plyn z tama nevyprchá nikdy. Plyn (argon, krypton, či jiné kombinace) tam není natlakován, ale pouze je napuštěn při standardním tlaku jako všude kolem nás. Postupem času se z tama bude uvolňovat a místo něj dostávat obyč. vzduch. Ale pořád tam jakási větší koncentrace toho plynu zůstane (pokud se neporuší těsnost po obvodu skel). Zhruba odhadem 85 % tepelné hodnoty vytváří pokovené vrstvy a sklo, ten plyn je tam řekněme vylepšující věc, takže i při postupném uvolňování plynu to sklo bude mít pořád přijatelné parametry. Některé firmy se snaží ty nařízení minimalizovat, tak třeba z recyklátu vyrábí hlavně podružné profily, parapety a jen něco naperou i do hlavních profilů (ale to se většinou nikde nedozvíš). Jiné firmy se s tím nemažou, vyrobí celý profil z recyklátu a jen po obvodu nechají slupku ze standardního materiálu. Tak mi teda řekni, na co si lidi připlácej za TGI rámečky nebo za Swisspacery? Důležitější než značku profilu bych vybíral výrobce, aby to byla aspoň nějaká firma střední velikosti, byla z tvého okolí a je na ně nějaká věrohodná reference Jedině od Rehau, to je snad jasné Lepší firmu neznám. Boxer:někdy mě přijde že tam snad ani výztuhy nejsou když člověk balkonovky odnese sam bez problemu do panelaku Co máš za profil? . . . . Mimochodem, je tu z klubu někdo kdo má okna ze Sulka? [upravil dne 25/5/14 19:13 od hardhouse.trip] Citovat
OK406 Odesláno 16. únor 2017 Odesláno 16. únor 2017 Nechci zakládat nový příspěvěk a tak píši zde. Budu měnit stará okna a chci dát plastová okna (rozměr otvoru š-110cm, v-170cm). Přečetl jsem si články a i různé téma na plastová okna. Je toho tolik a každý píše něco jiného. Někdo uvádí, že je lepší dvojsklo z důvodu lepší propustnosti světla, někde se doporučuje více komor a pod. Jaké máte prosím Vy zkušenosti s platovými okny a na co se zaměřit. Děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.