Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hele, toto mam zmaknute...;)

Vlhkost v byte je permanentne 45-50%... Odmerane viacerymi vlhkomermi, dokonca i laboratornym, aby

som vylucil chybovost merani...

Rosia sa aj vtedy z coho jasne vyplyva ze izolacna vlastnost je uz davno v prdeli.

Okna som meral infraviziou zvonka a pri teplote -10 mali okna z vonka +12... :blicismajlik.

Ked susime pradlo, pouzivame dehumidifier...:papa

Odesláno

To Marceloo: Vždy jsem si myslel, že chlapi mají jakýsi cit pro technické záležitosti, chápou věci v souvislostech a mají schopnost svá tvrzení podpořit patřičnými údaji. Proto zde na autoforu nepíšeme, že ten náš motor má objem jak sviňa a jede jak z praku, ale udáváme objem např. 2,7 l a výkon 94 kW.

To že nejsi schopen cokoliv z tvého tvrzení patřičně doložit, první odkaz co ti najde google ani pořádně nepřečteš (viz poslední věta v odkazu) a výsledkem tvého bádání je, že \"izolacna vlastnost je uz davno v prdeli\", tě zrovna neřadí do technicky zaměřené kategorie mužů. No hlavně že to máš zmáknuté.;)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Takže mi chcete říct, že je úplně jedno jestli Aluplast nebo Vekru, mám jít po ceně? Barák je zateplenej, okna mám Hoco, jedno z těch oken bude do baráku do chodby v 1 patře, takže tam trojsklo? Předžaluzie mám ve všech oknech mimo záchoda, koupelny a nyní nebudou ani v tom novém okně.

[upravil dne 7.3.2013 06:39 od Francouz_407]

Odesláno

Zateplený dům nic neřekne. Trojsklo za cenu dvojskla, je blbost, nikdo nedává v dnešní době nic zadarmo. Slevy 30-50% jsou ... :D .

Začal bych takhle. Jaké tepelné ztráty jsou přes jednotlivé konstrukce. Pak vypočítat poměr ztrát přes jednotlivé konstrukce a zjistím, zda se to vyplatí mít trojsklo. Co tepelné mosty kolem rámu -překlady ,ostění ... jak jsou zaizolovány?.Pokud mizerně tak je to v ... .Z technického hlediska bude mít lepší parametry od dvojskla, ale to třetí sklo např. taky omezuje prostup světla do interiéru. Taky je těžší tak pozor na kvalitu rámu....

Při určité vlhkosti a teplotě se ti projeví kondenzace na spodní části skla i u trojskla .

• O 10 měsíců později...
Odesláno

dneska bych koukal hlavne fakt na ten ram....

mame 5ti komorove s dvojsklem - hloubku popravde nevim, ale pred par dny jsme merili dum infrakamerou a skla uplne nadherne studeny, ale ramy uplne cerveny, coz znamena velky prestup tepla...

Odesláno

Profil můžeš vybírat sebelepší,ale pokud ti to namontuje nějaký prase,tak je ti to k ničemu.Bohužel vlastní zkušenost..

Dával jsem před 5 lety do novostavby trojskla od Oknothermu.Okna a dveře standartních rozměrů,žádný extrém.

Bohužel ta parta co to montovala to dělala asi po druhé,takže výsledek stál za to.

dvoukřídlé dveře na terasu o rozměr 140 x 230 namontovali nakřivo,takže jsem měl pořád problém se zavírání,křížili se.Měl jsem tam asi 5 x v záruce jejich techniky,vždy to nějak poladili a za půl roku to bylo stejné.

Byl už jsme tak nasranej,že jsem je chtěl vzáruce nechat vybourat a udělat nové.

Nakonec mi to dali dohromady montéři od konkurence od PKS okna.Předělali něco na kování a vyrovnali to.Je to už rok a zatím OK.

Odesláno

Nevím jestli pouze výztuha v profilu je to hlavní, čemu se na okně věnovat, jak doporučuješ. Osobně bych se víc zaměřil na 3-sklo s teplými rámečky a na 6- a vícekomorový profil.

Jen tak pro zajímavost, tebou preferovaný profil je standardně dodáván bez výztuhy. Výztuhu tam zřejmě lze přiobjednat, ale zarazilo mě tvé sebevědomé tvrzení o tloušťce výztuhy 3mm. Jako že to není běžné, obvykle jde o 1,5mm, zcela vyjímečně 2mm. A levné šmejdy mají klidně i 1,25mm.

Odesláno

Standardně ano. Já si nechal přiobjednat k tomu výztuhy 244536, což je 2,5 mm výztuha (kde zobáček konce výztuhy je zesílený na 3) která se do toho profilů dává při rozměrech s šířkou nad 2 M a výškou nad 1,8 M.

Ano, je třeba se zaměřit i na skla,atd...já jen s těma výztuhama reagoval na příspěvek - \"proč jsou někdy ty křídla tak svěšený\" - po montáži :)

[upravil dne 6/2/14 06:51 od hardhouse.trip]

Odesláno

Tak strýček gůgl hlásí, že ona tvá výztuha má tl. 2.0 mm , neboť tím kódem je daný tvar i tloušťka. Což je v pořádku, to je nadstandardní tloušťka, to máš vylepšené. Jinak ty výztuhy vyrábí z jednoho plechu, takže když to zohneš z dvojky plechu, tak výztuha bude vždy pouze 2mm i když se někde dvě části překrývají přes sebe. Ale znovu opakuji, že vše máš správně, tohle je jen taková technická.

Jinak to svěšování křídel je souběh klidně i více faktorů, nejvíc to ovlivní správné vypodložkování skla, což je taky hlavní způsob nápravy při velkém svěšení.

• O 3 měsíce později...
Odesláno
To georgegg: ten plyn z tama nevyprchá nikdy. Plyn (argon, krypton, či jiné kombinace) tam není natlakován, ale pouze je napuštěn při standardním tlaku jako všude kolem nás. Postupem času se z tama bude uvolňovat a místo něj dostávat obyč. vzduch. Ale pořád tam jakási větší koncentrace toho plynu zůstane (pokud se neporuší těsnost po obvodu skel). Zhruba odhadem 85 % tepelné hodnoty vytváří pokovené vrstvy a sklo, ten plyn je tam řekněme vylepšující věc, takže i při postupném uvolňování plynu to sklo bude mít pořád přijatelné parametry.

Některé firmy se snaží ty nařízení minimalizovat, tak třeba z recyklátu vyrábí hlavně podružné profily, parapety a jen něco naperou i do hlavních profilů (ale to se většinou nikde nedozvíš). Jiné firmy se s tím nemažou, vyrobí celý profil z recyklátu a jen po obvodu nechají slupku ze standardního materiálu.

Tak mi teda řekni, na co si lidi připlácej za TGI rámečky nebo za Swisspacery? :blicismajlik

Důležitější než značku profilu bych vybíral výrobce, aby to byla aspoň nějaká firma střední velikosti, byla z tvého okolí a je na ně nějaká věrohodná reference

Jedině od Rehau, to je snad jasné :cool: Lepší firmu neznám. :)

Boxer:někdy mě přijde že tam snad ani výztuhy nejsou když člověk balkonovky odnese sam bez problemu do panelaku :D

Co máš za profil?

.

.

.

.

Mimochodem, je tu z klubu někdo kdo má okna ze Sulka?

[upravil dne 25/5/14 19:13 od hardhouse.trip]

• O 2 roky později...
Odesláno

Nechci zakládat nový příspěvěk a tak píši zde. Budu měnit stará okna a chci dát plastová okna (rozměr otvoru š-110cm, v-170cm). Přečetl jsem si články a i různé téma na plastová okna. Je toho tolik a každý píše něco jiného. Někdo uvádí, že je lepší dvojsklo z důvodu lepší propustnosti světla, někde se doporučuje více komor a pod. Jaké máte prosím Vy zkušenosti s platovými okny a na co se zaměřit. Děkuji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...