Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte prosím Vás někdo zkušenosti s přestavbou motoru (309, 405...) na LPG? Mám 309 GTI a slyel jsem, že to likviduje motor. Ten můj bude po generálce a tak ho nechci zničit. Taky mi říkal automechanik, že mi tam zbyde ze 130 koní tak 90. Je to pravda a jak je to se spotřebou a kolik přestavba stojí?Díky Dave:D

Odesláno

Tieto motory to nenici, to tak na starych favoritoch bol problem s ventilmy, inac vobec nic. Vykonu to trosku strati ale nie az tak brutalne akopises. ten kto si dava LPG tak si ho dava len pre lacnejsiu prevadzku a nie aby trhal asfalt. Spotreba vychadza v priemere tak o 7 az 12 percent viac oproti benzinu. S prestavbou nie je problem ale u nas sa to neda oficialne prihlasit na tieto auta, lepsie povedane je to dost drahe. Kamarat si to daval na 405 1.6 karburator a oficialne ho to vyslu aj so skusobnou na 37 000. Udajne sa to da aj na striekacky dat oficialne ale musi dany tryp aplynovacu schvalit vyrobca auta a potom namontovat u akreditovaneho predajcu a montera LPG, a potom cele na tyzden do skusobne ktora je bud v Prahe alebo v Budapesti. Cena cca so splynovacom BRC 110000. A to nehovorim ze musis s tym kazdy rok na STK, odoberu ti jedno miesto na sedenie. Ja to mam na svojom P605 uz 5 rokov a nieje najmensi problem. Akurat ma nesmu chytit policajti ked tankujem ako minule. Ked idem cez STK tak ma to stoji o 500 koruniek viac.

Odesláno

Este som zabudol neoficialna montaz za pracu od 3000 do 5000 a jeden den auto mimo. Cena splynovaca zalezi od typu a ci je novy alebo starsi ale pohybuje sa to prevazne od 6000 do 11000 za komplet aj s nadrzou a elektronikou.

Odesláno

Nemá to smysl, přestavovat takovéhle pixly, pokud to chceš mít legálně - zdaleka s tím nenajezdíš tolik, aby se to náklady aspoň srovnalo. Ta přestavba plus vyvolané náklady (tzn. to co brzo odejde :) ) bude aspoň 25 tis - a to to raděj projezdi... Jinak samo o sobě to zas tak extra motoru neškodí - podpálej se sice ventily, ale až za hooodně dlouho, a ten pokles výkonu není zas až tak dramatickej - do 10%. Spíš, co hrozí, je střílení do sání, které toho u GTI dost spolehlivě zničí - takže je třeba mít velmi úzkostlivě v pucu kabely, svíčky atd, aby se ty zášlehy minimalizovaly.

Odesláno

Oddie ma pravdu. Je treba mat v poriatku zapalovanie{ale to treba mat aj u benzinu}. Ak to streli tak na to by mala byt taka klapka aspon u nas sa to vola protizaslahova klapka ktora sa montuje tesne pred sanie. ked to buchne tak ta klapka sa zavrie a vsetko vyfukne cez taku tesniacu klapku. Takze akurat sa nastartuje motor a ide sa dalej. Ak to tam nemas a buchne to tak je v prdely kryt vzduchoveho filtra, vaha vzduchu a vyhadzane vsetky vzsduchove hadice.Viem o com hovorim , mne to uz buchlo na zaciatku nejeden krat. Chyba bola v zlych kabloch. Po vymene to ide ako vino a ziaden vybuch. U niektorych auticok moze robyt problem zly nastaveny predzapal. Inac pokial moc nenajazdis tak by som do toho nesiel ani na cierno. Ja som to zohnal za dobru cenu tak som neodolal a namontoval som to tam. Vtedy aj ten plyn stal podstatne menj. Pred 5 rokmy benzin 31 za liter a plyn od 10 do 13.50 za liter. TAkze to bolo super. Teraz je to horsie ale ked to tam mam tak nech to tam je.

Odesláno

Mám 405 GRI 1,9 jednobod jezdím na LPG už rok a celkem spokojenost- není to letadlo ale za ty prachy... Oficiálně mě to stálo 17.910,- včetně výměny svíček a plné (60L. ) nádrže plynu. Ale je to samozřejmě věc názoru a naježďěných km.... I formana jsem měl na LPG a též spokojenost... Takže - :myslim a :papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

Záleží jaký zařízení se montuje. Jestli klasika (starý typ) tak to má neduhy vyšší spotřeba v porovnání s benzinem a nižší výkon (do 10%) ale pokud se namontuje zařízení moderní, se sekvenčním vstřikováním plynu, tak garantují shodný výkon i spotřebu. Ta montáž je dražší a do 3 dnů zrealizovaná, ale jezdí to tak, že ten rozdíl není vůbec poznat. Jinak pro detaily volej fy AGW Brno tel. 544 234 694 :super:papa

[upravil dne 2/8/05 Autoškolič Dodo]

Odesláno

U AG - DGi to je tak, že dokud nema vyparnik cca 50st. C, tak jede na benzin, cili v lete je to chvilka, v zime o neco dele. Samozrejme pokud auto je v tahu - stojis na plynu, jednotka neprepne na LPG, ale pocka az sundas nohu z plynu a v tom okamziku prepina - je to asi kvuli tomu, že kdyz bys byl napr. v nejake kriticke situaci, kdy potrebujes mit auto pod kontrolou, aby pri prepnuti nedoslo k nahlemu poklesu vykonu nebo dokonce vynechani motoru.

Mám P406 1.8 16V se vstřikováním plynu (AG-LPG) a spotřeby mám takové:

Při jízdách do práce (za celý měsíc) cca 14 km jedna cesta je spotřeba 9,2 litru na 100 km.

Při jízdě na dovolenou cca 3000 km mi spotřeba slezla těsně pod 7,9 litru na 100 km (a to jsem cca polovinu cesty jel po dálnici rychlostí 120 až 140 km). Ve spotřebách je započítán i benzín potřebný pro starování a nahřátí motorového oleje a plynového směšovače. :myslim

Ještě jsem zapoměl uvést, že moje celková spotřeba (Ba + LPG) za rok je cca 8,6 litru za rok. :roker

Nesmí se ale divočit, musí se jezdit poklidnou (netočit moc nad 3tisíce ot) a plynulou jízdou.

Taky jsem pospíchal (přesněji kamarád do Brna), takže jsem to honil (až 5tis. ot) a spotřeba vylezla nad 11,5 litru na 100km. :xvul

[upravil dne 3/8/05 Pinďa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...