ozzy1 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Píši to proto, jelikož zde někdo měl problém s exekutorem.Ale listina základních práv a svobod , která je nedílnou součástí Ústavy ČR mluví jasně: Článek 12 (1) Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí. (2) Domovní prohlídka je přípustná jen pro účely trestního řízení, a to na písemný odůvodněný příkaz soudce. Způsob provedení domovní prohlídky stanoví zákon. (3) Jiné zásahy do nedotknutelnosti obydlí mohou být zákonem dovoleny, jen je-li to v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob, pro ochranu práv a svobod druhých anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejné bezpečnosti a pořádku. Pokud je obydlí užíváno také pro podnikání nebo provozování jiné hospodářské činnosti, mohou být takové zásahy zákonem dovoleny, též je-li to nezbytné pro plnění úkolů veřejné správy. Jde o to, že exekutoři se zákony, dle mého laického rozumu , vůbec neřídí. http://www.exilovenoviny.cz/articles/2013/01/22/soukromi-exekutori-konci-milionum-cechu-se-konecne-ulevi /ten nadpis článku berte s rezervou/ ale obsah již o něčem vypovídá. Co vy na to? Citovat
Návštěvník Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Já bych na oprávněnou exekuci aplikoval bod 3 asi. Věřitel má právo na svoje peníze. Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 To mi pripomelo : jsem v domecku ,nikdo na mne nemuze :-D Citovat
jandy2 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 ....pro ochranu práv a svobod druhých.... myslim, že je to napsáno celkem jasně. Exekuce je poslední pokus, jak někomu vrátit jeho peníze. To, že se z toho stal byznys je věc druhá, ale to tady neřešíme.... Citovat
ozzy1 Odesláno 27. leden 2013 Autor Odesláno 27. leden 2013 Jde mi o postup. Plně souhlasím kirkizem. Spíš jsem chtěl vědět, jaký máte názor na postup. Jestli by skutečně před zásahem exekutora toto neměl posvětit soud, který je oprávněn vydat povolení k domovní prohlídce. Příklad za života, Naše známá má dodinný barák.Žije s přítelem na kterého je exekuce na plat.Právník ji poradil, aby si před barák dala uzamykatelnou branku.Proč? Protože exekutor může prý vstoupit za první uzamykatelné dveře!!! A světe div se. Ono to zafungovalo. Prostě pan exekutor si musel opatřit povolení k domovní prohlídce. Jde mi spíš o to, že by právo mělo být dodržováno na obou stranách. NEHÁJÍM tím v žádném případě dlužníky před věřiteli.Sami dobře víme, jaké svinstvo se v exekucích děje! Citovat
Veverka Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 By mě zajímalo, kdo tu exekuční normu, jaxe píše v tom článku, ruší... Protiústavnost bych v tom tak přímočaře nehledal. Je to de facto zákon, který (svým způsobem) má chránit práva věřitelů. Což by bylo jistě legitimní i legální, kdyby se z toho, jako ostatně z valné většiny věcí v této zemí, nedělal tzv. business s cílem napakovat se na úkor druhých... A to, že k excesům v této oblasti dochází až podezřele příliš často, přestože řada slušných věřitelů se na vyčůr___ch dlužnících kolikrát taky ničeho nedomůže, je bohužel taky pravda Citovat
Veverka Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 To mi pripomelo : jsem v domecku ,nikdo na mne nemuze :-D Máš za komínem střelce a kádě s vroucí smůlou? Nebo vostrýho psa? Citovat
ozzy1 Odesláno 27. leden 2013 Autor Odesláno 27. leden 2013 Veverka, souhlas.Pouze jsem psal, že nadpis toho článku je třeba brát s rezervou. Nikdo zákon o exekutorech neruší.Ten článek píše něco jako exilová vláda. Proto ten nadhled. Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Příklad za života, Naše známá má dodinný barák.Žije s přítelem na kterého je exekuce na plat.Právník ji poradil, aby si před barák dala uzamykatelnou branku.Proč? Protože exekutor může prý vstoupit za první uzamykatelné dveře!!! A světe div se. Ono to zafungovalo. Prostě pan exekutor si musel opatřit povolení k domovní prohlídce. Jde mi spíš o to, že by právo mělo být dodržováno na obou stranách. NEHÁJÍM tím v žádném případě dlužníky před věřiteli.Sami dobře víme, jaké svinstvo se v exekucích děje![/rquote] Proč by musel mít povolení k domovní prohlídce?Dělá výkon exekučního rozhodnutí,na základě rozsudku který nabyl právní moci a ná základě tohoto rozsudku exekutor koná....S těma dveřma to je blbost,exekutor zavolá zámečníka k otevření dveří a jde to na vrub dlužníka.... soukromý exekuce jsou svinstvo ty co zas dělají exekutoři soudu,je zas na dlužníky moc měkký a oni to zneužívají,než začnou svážet věci má dlužník 3mesíce až rok čas aby začal splácet...pak teprve přijde na řadu svoz věcí a za měsíc nejdřív dražba,do měsíce,když dluh zaplatí věci se mu vrátí.... [upravil dne 27/1/13 10:42 od Charlie 1] Citovat
ozzy1 Odesláno 27. leden 2013 Autor Odesláno 27. leden 2013 Charlie 1- vidíš, a přeci tomu tak bylo. Nechci tímto vyvolávat polemiku jestli to či ono. Jsem rád, že jsi to napsal-soukromé exekuce jsou svinstvo. Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 no jo chtějí mít co největší zisk tak přijedou odvezou a v dražbě vydraží a jdou jim z toho %.... ten exekutor co byl u tvojí známý byl amater,jinej by ji už půlku baráku odvezl.... Citovat
Veverka Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 ...Ten článek píše něco jako exilová vláda... By mě zajímalo, kde ta tzv. exilová vláda bere svou legitimitu, kdo v ní je a PROČ Citovat
OK406 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Ano, Ústava ČR základním kamenem soudnictví. Co se týká excekutara, tak bohužel, naši zákonodárcischválili zákon, ve kterém může excekutor vniknout do obydlí, aniž by kohokoliv vyrozuměl. V praxi to znamená, že excekutor si vezme zámečníka, který byl v minulost trestán pro majetkovou činnost a ted má živnost. Ten mu ,,odemkne\" byt a může si vzít bez jakékoliv dokumentace co chce. Pak je majiteli bytu, aby dokázal, že jsou věci jeho a né nikoho jiného. Má na to 3 týdny!!! A perlička nakonec. Je na schválení zákon, kdy může magistrát vám do bytu napsat příbuzného, aniž by jste ho znali a nebo chtěli mít doma ( zapsané trvalé bydliště v OP!!!!) !!! To už je opravdu vrchol. Pokud by se prokázalo excekutorovi pochybení, tak mu nadřízení udělá tytytytytyty a je to !!! Takto bohužel chodí v ČR !!! Lupové mají výhody! Co se týká otázky na začátku příspěvku, tak Ústavou ČR by se měli zýkony řídit!! Měli!!! Ale praxe a život je jiný.:blicismajlik Citovat
ozzy1 Odesláno 27. leden 2013 Autor Odesláno 27. leden 2013 OK 406, chápu to naprosto stejně jako ty. K tomu psaní lidí městem k příbuzným. Oni prý chtějí tímto krokem rapidně snížit počet lidí přihlášených na adrese třeba MÚ. Ale opět se jedná o protiústavní krok.Parlament ale radši vyhodí milion za vytištění Sbírky zákonů a až potom bude řešit legálnost tohoto zákona. A tak je to v tomto kocourkově se vším. Tím původním článkem jsem chtěl pouze říci, že by měl mít exekutor/soukromý i soudní/ povolení od soudu k domovní prohlídce.Nic víc, nic míň. Citovat
OK406 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Pokud mohu říci ze zkušenosti, tak excekutor je jediná osoba, co nepotřebuje ( kromě zloděje) povolení k násilnému vniknutí do soukroumí = obydlí! I složky IZS potřebují povolení ke vniknutí. Pokud se jedná o záchranu života a nebo aby nevznikla škoda většího rozsahu, tak mohou, ale i to se musí konzultovat a nebo uvědomit například operační důstojník a pod. Bohužel, je to tak, že radnice chtějí se zbavit lidí, co mají v OP uvedenou radnici (magistrát(. Ale toto nedopadne dobře! Je třeba se proti takovím to pazákonům a nesmyslům velmi silně bránit! A hlavně, stavět excekutory před řádní soud a velmi tvrdě trestat i odnětím svobody na 5 a víle let za to, že neoprávněně vnilki a nebo vzali věci, u kterých si nebyl 100% jistý, že patří dlužníkovi. Nakonec to dopadne v ČR tak, že nikdo nebude nikoho navštěvovat v obavě, aby návštěvník nebyl v excekuci a ak neřekl, že byl u vás a excekutor je behem dvou dní u vás! To samé vymahacké firmy!! Bohužel, ani u jednoho či druhého případu moc zákony či PČR nepomůže! Je to velmi smutné!!! Je třeba vyměnit celé vedení min. spravedlnosti i vnitra! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.