KoldasT16 Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 máte někdo originál šrouby na raptorech???vyfot te je prosím někdo i více lidí at to nějak rozlouskneme co je originál,mě se zdá že já tam originál neměl Citovat
Ondra_S16 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Já mám origo a vypadají takto http://www.106parts.com/websiteimages/highres/540543.jpg Mimochodem jsou na prodej, včetně Raptorů Citovat
FiFa_cze Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Nevím jestli ti to pomůže, ale já mám origo šrouby na origo kolech tyhle http://www.tuningshop.cz/obrazky/272906/kolovy-sroub-peugeot-m12x1-25x36mm-rovna-dos-plocha-original.jpg je to ale na těchto kolech http://bimg1.mlstatic.com/peugeot-106-xsi-oportunidad_MLU-F-3367039578_112012.jpg Citovat
loki Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 ano mám na sportovi taky Raptory a šrouby jsou stejné jako Ondra S16 Citovat
PAJA106 Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 Ty šroubxy, co dával FiFa_cze se jsou tvarem stejné, jako originály na 206. Citovat
loki Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 těch originál šroubů se dělá pár druhů,stačí se kouknout do service boxu. šrouby na které odkazuje Fifa_CZ,jsem měl orig. na 206gti+16ouragan,ale i ne 106ce Xs s 13kama Citovat
go.play Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 šrouby na raptorech jsou ty co sem dával ondra S16, mám je taky Citovat
loki Odesláno 27. leden 2013 Odesláno 27. leden 2013 oprava na 206 a oraganech jsem něl srouby č.2a jdou i na Speedline Sl201 na P 205 Citovat
KoldasT16 Odesláno 27. leden 2013 Autor Odesláno 27. leden 2013 1: klasika jdou na všechny 205,saxo atd 2: to samé akorát mají delší hlavu např. 306 3: nejdelší hlava jsou na raptorech i na 405 T16 asi na kolech které mají nejvíc zapuštěný střed 4: šrouby na novější kola pač mají širší kužel před podložkou a na staré kola nejdou,pač nedosednou přes šířku kužele na podlažku šroubu Citovat
odee Odesláno 28. leden 2013 Odesláno 28. leden 2013 Jojo, šrouby na raptorech sou sranda, v pneuservisu to nechápali:D Citovat
J.R. Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Mám také dotaz ohledně šroubů k originálním alu Peugeot. Dnes jsem si dovezl tato orig. 15\" alu kola Peugeot a mám k nim i orig. šrouby s rovnou dosedací plochou, viz zde obr. č.1. Když ale zasunu šroub do díry v kole, tak je tam vůle, není to jako u plechu, kdy šroub vymezí kuželovou dosedací plochou tuto vůli mezi šíří šroubu a díry v kole. Na fotce je červeně vyznačeno rozšíření šroubu, které jestli dobře myslím, by mělo šroub vystředit v díře v kole, ale tomu tak není a šroub se v díře kvrdlá (vůle tak 1-2mm bych řekl). Jak tam ta kola tedy drží, mám vůbec správné šrouby? [upravil dne 3/2/13 20:18 od J.R.] Citovat
PAJA106 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Nn, takhle to nefunguje. Kolo je vystředěné osazením na nabojí/bubnu a ty šrouby ho jen přimáčknou. Ten kužel na tom šroubu je pro případ nasazení rezervy, tak aby šlo použít 1 šroub na ALU i rezervu. Citovat
J.R. Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Aha, díky, to mi nenapadlo, ale to aby se pak to kolo sakra utáhlo, protže ta malinká vůle co tam je by mohla dělat neplechu. Nepřijde mi to jako zrovna ideální řešení, ale kola se mi zamlovala, tak sem je vzal a teď jsem se zhrozil jak mi to tam vlastně bude držet... [upravil dne 4/2/13 16:09 od J.R.] Citovat
J.R. Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Ještě mám dotaz, jak je ta rovná dosedací plocha, tak tam asi někdo stejně rval kuželovej šroub, protože je tam na každém kole trochu kónus tak 0,5cm délky díry a pak už je rovná až na konec kde dosedá k náboji, pokud to tak nebylo z výroby což pochybuju. Pokud tam měl někdo podložky, tak určitě nedosáhly origo šrouby a musel tam dát obyč. kužel. Bude to nějak vadit? Ta podložka na šroubu dosedá ještě dost velkou plochou. Díra je u šroubu na té dosedací rovné ploše díky kónusu asi o 2-3mm na každé straně širší. Já použiji ty origo šrouby s rovnou plochou a podložkou samozřejmě. Holt jsem to nevěděl a kola jsem prohlédl jen venku narychlo jestli nejsou někde prasklé apod, ale tohle mě nenapadlo :-( Díky za názory :-) Citovat
go.play Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 měl jsem ty samý kola i s těma šroubama co k nim máš, takže neměj strach Citovat
J.R. Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 To je fajn, mě šlo jen o to, že jak může byýt někdo s prominutím takové \"pr*se\" a dát na rovnou plochu kuželovej šroub, který je poměrně dost namáhán a pak je jasný, že ten kalený šroub, do té oproti jemu měkké slitině kola, udělá kónus, do kterého zapadne, ale samozřejmě ten rádoby kónus není nikterak rovný a kolo se v něm tak leda povolí, nebo bude tlačit dál... Pro ilustraci přidávám foto toho mého vytlačence: [upravil dne 4/2/13 20:03 od J.R.] Citovat
KoldasT16 Odesláno 7. únor 2013 Autor Odesláno 7. únor 2013 no že je někdo prase a narve tam ten kuželovej šroub tak to je jeho problem,že se mu to vymačká a bude mu to házet nebo v nejhorším případě povolí a upadne ale originál kola mají sice rovnou dosedací plochu ale na každých origo kolech je vždy kužel pro lepší manipulaci se šroubem,vem si kdyby tam ta hrana sražená nebyla,tak by jsi s tím trochu zápasil...ale jinak střed ti vymezí osazení těhlice a šroubem to přitáhneš...a podložka je trochu prohlá aby pružila a to zamezuje povolení... Na originál kola patří originál podložky Citovat
Mirlly Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 zdrávím chalani, kde se dá sehnat ten šroub co je na obrázku pod číslem 1? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.