Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vrzání v topení

Recommended Posts

Guest Jirka12
Odesláno

Mám takový nepříjemný problém, čas od času se mi odkudsi z palubní desky ozve zavrzání, jak když někdo otvírá dveře od hajzlu na starý rybářský lodi...většinou to dělá při změně směru foukání vzduchu....je nějaký fígl jak to minimalizovat anichž bych musel rozebrat celou palubku?? díky

Guest Jirka12
Odesláno

a co s tim? :( čekat až se to úplně po....nebo to jde nějak poladit atd.????

Odesláno

Ted s klapkama neudelas nic, k mistu, kde to praska, se stejne bez rozdelani pristrojovky a klimatizeru nedostanes. Ale nebud hned pesimista, muze byt spousta prcinin vrzani, obzvlat ted v zime, kdy se plasty smrskavaji.

Odesláno

Zdá sa my že tie klapky na ktoré je vydno cez mriežky sú na ovládanie prúdenia vzduchu, tie čo ľúbia praskať sú zmiešavacie a sú nižšie.

Odesláno

No vidieť to bude trochu ťažsie,ale bude lebo tie vrchne sú na minime nastavenia postavené priečne.Na mazanie zvrchu môže zabudnúť.Rozoberané už 2x.

Odesláno

tak presne toto vŕzganie nastalo túto zimu aj u mňa. Je to zvuk, pripomínajúci trenie plastu o plast. O polámaných klapkách som tu prečítal všetko a vystrašilo ma to teda kvalitne,.. to uznávam. Každopádne, u mňa sa klapky ešte hýbu. Odskúšal som všetky kombinácie zima, teplo, + smerovanie vzduchu. Všetko je OK. Len ten vrzgot pôsobí strašidelne. Napadlo ma presne to, čo tu spomínal už niekto predo mnou, streknúť na tie klapky, teda na miesta v ktorých sa otáčajú, dajaké mazivo :nevim Na to tu niekto reagoval, že tie klapky sú hlboko a nedá sa k nim dostať. Ani keď na sprej namontujem dlhú tenkú hadičku? Príde mi blbé, jazdiť s tým pocitom, že to každú chvíľku môže rupnúť a palubovka pojde von.. Myslím si, že práve v tomto období, keď je ráno celé auto, včetne klimatizéra a jeho klapiek zmruznuté na kosť, a tie klapky sa ešte sami odierajú zrejme o steny klimatizéra a ešte k tomu \"nasucho\", je to na najlepšej ceste smer \"servis\".

Skúšali ste to niekto dajako namazať? Alebo je to utópia?

PS: v posledných dňoch si na mojom aute doslova vážim, že má funkčné kúrenie..

Odesláno

Mne to sem tam vŕzgalo už keď som auto kupoval v 2009-tom a musím zaklopať že s klapkami zatial nebol problém. To vŕzganie bolo očuť hlavne vtedy keď sa stopol motor a zosta som sedieť v aute a cca. o 30 sec. to bolo počuť a tak predpokladám že to mohli byť klapky uzatvárania vzduchu do kabíny.

Niekde sa tu na fóre písalo že tie klapky sa lámu, keď je na klíme navoleným komfortným stupeň tuším 24 a zostane navolený pri stopnutí motora. Osobne mám nastavený komfortný stupeň na 21,5 cez zimu.

Odesláno

Je to tak.Keď sa nechá nastavené na 21,5 komfort tak riadiaca jednotka nemusí premapovať polohu klapiek.Je to takzvaný neutrál,alebo nulová poloha.Odpojte baterku na 5-10min a potom zapoj a pozrite sa na nastavenie klimy v PP.Bude tam 21,5.

To je moje zistenie.Druhá klapka mi odišla pri nastavenom 23 a vypnutí motora.To viem celkom presne.Tá prvá myslím obdobne.

Judesovi sa to dobre píše mať nastavené v zime na 21,5 keď byvá v teplých krajnách.:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...