punkac Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Tak jsem se byl project a dojmy více než pozitivní nechápu ty novinkáře, který furt cpou do světa Rapida http://www.novinky.cz/auto/testy/291211-test-citroenu-c-elysee-1-6-hdi-krizove-auto.html Ještě v titulku použijou slovo \"krizové auto\" Vím, co tím mysleli, ale evokuje to něco jiného Omlouvám se, těhlech článků tu je spousta, ale musel jsem si ulevit. Za mě má Citroen jasnej palec nahoru (líbí se mi více než brácha P301) Si někdy říkám, kdy zmizí rádoby škoda go home pisálkové z motoristických rubrik.... Citovat
Dančák Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Kdy zmizí? Až to budeme psát my:D ale tohle je už fakt moc....asi neviděli rapida:grr Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Prostě normální tendenční test pežotu--aneb, koho chleba jíš, toho píseň zpívej Citovat
Vítek1 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 no rapid se neprodava tak se pisi clanky ale ono je opracdu tezke prodavat Fabii sedan! Kdyz ja uz bych chtel neco rodinneho z koncernu. Tak jdu do Ibizi kombi a jeste usetrim [upravil dne 24/1/13 16:26 od Vítek1] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Co sa tyka vzhladu, uplne suhlasim, ze Citroen sa mi paci viacej ... Na druhej strane neviem, co je na tej \"recenzii\" tak strasne ... Strasne je mozno to, ze si pisatel malo uvedomuje cenu, v niektorých odsekoch ... Proste za tú cenu, nemôžet dostať špičkové auto bez kompromisov, a to si myslím, je jasné každému, kto auto v takej triede hladá ... I ľudia ktorý si kupovali Thaliu vedli, že to nebude špičkový sedan s perfektnými parametrami ... To že v diskusii zmienil to, že Škoda Rapid jazdí lepšie, môže byť, resp. myslím si že je, pravda. Jediné, čo je mrzuté, že nespomenul ,že za to, že jazdí lepšie si treba aj \"hodne\" priplatiť ... To že kritizuje napriklad nepresnosť prevodovky, je \"znamy\" fakt, už treba fabia radi excelentne (pevné presné a pomerne kratke drahy)... V podstate to na konci zhrnul, za tie peniaze OK, ten kto jazdi casto dlhe trasy = vela kompromisov. Mozno mohol dodať ze i ked sa mu v Rapidu jazdilo lepšie, tak je otazka, ci sa zanho oplati priplatit take peniaze ... To tam chýba ... Citovat
davidekcz Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Mě se třeba Rapid moc líbí ! :aut (joke) [upravil dne 24/1/13 16:26 od davidekcz] Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Lubk0 A v tom to právě je--že není žádné shrnutí z pohledu ,,normálního\'\' zájemce o takové auto, taky si myslím,že podvozek Rapidu bude lepší a udrží auto na cestě déle než tento Citroen--ale kolik procent řidičů jezdí na hraně možností podvozku?? Kolik lidí si radši koupí auto s poměrně měkkým podvozkem, velkým kufrem, propracovaným dieselem a za poměrně nízkou cenu?? [upravil dne 24/1/13 17:11 od ozzy56] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 To su otazky, ktore su ale neni jasne ... Napriklad z pohladu \"beznej\" rodiny, treba 301 tku kupia lacnejsie, budu ju jazdit napr 7 rokov, a potom ju predaju, a pojdu kupit nove auto ... Z tohoto pohladu Rapida kupia za drahsie, ale na druhej strane, aj ho za drahsie predaju (vieme, ako si VW group drzi ceny) ... Len sa trebars pozri, za aku cenu sa predava 306 tka z roku 2001 a Octavia z roku 2001, alebo octavia z roku 2006 a 307 cka z toho roku ... To je len detail. Ja by som si nove auto nekupil, a uz vobec nie v tejto triede, takze to ide mimo mna ... Nesedel som ani v jednom, ale sedel som napriklad v 307 r.v. 2007 a Skode octavia r.v. 2007 = mozem povedat, ze octavia sa mi pacial viac, po vsetkych strankach, na druhej strane, cena bola zase niekde inde, a keby som to mal dat z vlastneho vrecka, tiez sa postavim pred tazky \"vyber\" ... Myslim, ze sudny clovek, ktory ide kupovat auto, chape rozdiel ceny medzi tymto Citroenom ci Peugeotom, a cenou Rapidu... Pokial ten rozdiel neni schopny dedukovat aj bez toho, aby mu to napisal niekto do recenzie, tak tomu by uz podla mna nepomohlo nič ... Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 No vidíš--a jsme u toho:super, tak co by sis koupil sám?? Nevymlouvej se na těžký výběr...A hlavně uvažuj nad cenou obou aut a co za ni dostaneš Citovat
ChouLu Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Dnes? šel bych do 308.. při té ceně na jaké teď je nemá konkurenci Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 No to je otazka, ktoru asi nezodpoviem ... Co za nu dostanes ? Podla mna u drahsie rapida, dostanes aj niečo viac. Otazka je, ci to bude stat za rozdiel ceny ... Napriklad uz len to, ze 1.6 TDI je silnejší vo všetkých parametroch 68KW vs 77KW, zrychlenie, maximalka, krutiaci moment .. Napriklad v Rapide je plnohodnota automaticka klima, v Citrone je \"manualna klimatizacia s digitalnym ukazovatelom\" ... Neviem, nestudoval som detailne Takisto \"liftback\" je podla mna znacna vyhoda, pokial sa nieco \"prevaza\" ale aj na bezny pristup do kufru. Ked k tomu priratam lepsie spracovanie interieru, lepsi podvozok, tak by to bolo tazke rozhodovanie. Na druhej stranke, 301 tka sa mi nepaci vobec, citroen je pomerne pekny, ale zo zadu sa mi nepaci \"vôbec\" ... Pripomina mi model \"FIAT LINEA\" ktora sa mne ale dizajnovo pacila viacej ... Naproti tomu nemozem povedat ani to, ze by ma rapid svojou krasou ohuril, ale paci sa mi viacej ... Je to moj nazor, ktory nikomu nevnucujem. Vybrat si neviem, kebyze mam moznost mat obe auta zadarmo, resp. ze mi da firma na vyber, nevaham, a beriem rapida ... Peniaze by som nedal ani za jedno, ani za druhe auto ... Hladal by som ine ... Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Když nejsi schopen si ze dvou aut vybrat, nedá se nic dělat... Zajímalo mě,co bys koupil za svoje, né za firemní, zadarmo by bral asi každý rapida Citovat
Rejty Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Jel sem v Peu 301 u nas na salonu co mame....C ellyse bude asik stejna..zbyvá Rapid...ale když vidim u Škodovky ty zadní vrata, tak se mi chce zvracet:D A k těm novinářům... Bohužel, většina je placená od koncernu(škoda) aby psali to co chtějí, vždycky se mně líbila práce novináře, ale když vím jak to funguje, tak jsem rád že prodávám díly na peugeoty:D....Stačí srovnat starou octavku a Peu 307..pak řekněte co by jste vybrali:D Citovat
lukaro Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Škodovka má hlavně u Autosalonu zaplacenou reklamu, co jsem se teď dozvěděl od dealera Škody Citovat
Guest Džůny Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Bral bych Citroen. Rapid bude v některých ohledech lepší, ale ne o 70 000,- lepší. Citovat
lukaro Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 V Rapidu jsem se svezl a já bych bral Rapida... Už jen pro to, že je kvalitnějším vozem, bohužel, ale je to tak... a pro mě i atraktivnějším. Citovat
PACHO Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 LubkO, nehnevaj sa, ale zdá sa mi, že si pojedol divé huby, alebo patríš k tým zaplateným novinárom zo škody. Keď som dobre pochopil, nesedel si ani v Rapide, ani v C, ale vieš, že rapid má lepšie jazdné vlastnosti? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 ozzy56 = som schopny si vybrat, ale na to vpliva kopa inych faktorov. Keby som mal terajsie zamestnanie, a terajsiu situaciu, tak by som si za rapida kludne priplatil, a svoje peniaze, by som dal prave za spominanehop rapida. Pacho = nevie, ti jedavas dive huby ? Ja nie ... Nepotrebujem byt odbornik, aby som vedel, jak ta skodovka pojde ... Ked porovnavam doterajsie \"rovnake\" triedy, tak u mna skodovka v X veciach vyhravala. Ako som hore spominal, 307 vs Octavia ... Ani by som nerozmyslal... Octavka bola pre mna lepsia, vzlast teraz ked som na nej nabehal par tisic KM ... V čom bola lepšia ? V detailoch ... Lenže tych detailov je tolko, že tvoria celok auta, a urobia uplne iny dojem ! A ano, prepáč, že som neni jak polovica tunajsich odbornikov, tie auta su vonku 2 mesiace, a uz tu je hned X ludi, co sa viezli aj v jedno, aj v druhom, samozrejme pravidelne keci, jak ma skodovka zaplatenu reklamu, a bla bla bla bla ... Ja nikdy nebudem, zamerany na jednu \"znacku\", a hodnotim pokial sa da objektivne ... A samozrejme keci, jak je skodovka hnusna, jak z nej idu blvat, a podobne ... No jasne, ja neviem, ked sa pozrem na 301 tku a na rapida, tak na blvanie mi neni ani z jednej, ale teda rapid sa mi paci jednoznacne viac ... Citovat
Qcko Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 Z tejto skupiny by som si nevybral, su to sedany s mizernym priestorom a este mizernejsimi plastami. Keby fakt musim, tak najsympatickejsi je citroen, uz len kvoli motorom, v rapide v rozumnej cene nie je ani jeden dobry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.