Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vodičským preukazom sa od soboty skracuje platnosť(Slovensko)

Recommended Posts

Odesláno

Mám Slovenský pas+vodičák,ale Český trvalý pobyt nemal by som si vymeniť vodičák za Český?Manželka robila papiere tu v ČR tak ona to má ľahšie nemusí sa starať o výmenu až nastane čas.

Odesláno

No toto...

Preto som od STREDY vodič skupiny C+E a nemusim čakat do 21-tky..

a vodičak by mi mal platit do roku 2032 :o

[Edited on 18/1/13 16:40 by safi1]

Odesláno

Platnosť vodičákov sa obmedzí najviac na 15 rokov

Vodičské preukazy vydávané doteraz, mali neobmedzenú platnosť. Od soboty sa ich platnosť skráti.

Ak ste vodičák dostali v čase od 1. januára 1993 do 30. apríla 2004, bude vám platiť do 31. decembra 2023. Vodičské preukazy vydané od 1. mája 2004 do 18. januára 2013 sú platné do 31. decembra 2032.

Vodičské preukazy, ktoré vám vydajú po 19. januári 2013, nebudú mať platnosť dlhšiu ako 15 rokov.

Platnosť vodičského preukazu pre skupiny AM, A1, A2, A, B1, B, BE a T je 15 rokov; najviac však do dovŕšenia veku 65 rokov s výnimkou situácie opísanej o dve odrážky nižšie.

Platnosť vodičského preukazu pre skupiny C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D a DE je 5 rokov; najviac však do dovŕšenia veku 65 rokov s výnimkou situácie opísanej o odrážku nižšie.

Tomuto nejak nechápem. Chápem tomu, že vodičák by mi mal platiť do 2023, lebo ho mám vydaný v roku 1999, ale vzápätí píšu, že céčka a spol. budú mať platnosť 5 rokov. Čiže 5 rokov mi to bude platiť až od toho roku 2023 respektíve 2024?

Odesláno

Do roku 2023 budeme v takych srac..ch ze budeme radi ked budeme moct jazdit na bicykloch, kedze na prevadzku aut nebude penazi a ten kto bude mat tak aj tak jazdit nebude, lebo auto bude furt v servise pre upchaty FAP filter 18tej generacie , v kuse nefunkcny EGR a ine serepeticky co sa davaju do ultramegahyper modernych vozitok.:D:D

Takze ma to vobec netrapi a bohvie ake pravidla si este vymyslia. ( bude musiet kazdy nanovo na autoskolu, lebo sa bude jazdit v lavo):D

Odesláno
Do roku 2023 budeme v takych srac..ch ze budeme radi ked budeme moct jazdit na bicykloch, kedze na prevadzku aut nebude penazi a ten kto bude mat tak aj tak jazdit nebude, lebo auto bude furt v servise pre upchaty FAP filter 18tej generacie , v kuse nefunkcny EGR a ine serepeticky co sa davaju do ultramegahyper modernych vozitok.:D:D

Takze ma to vobec netrapi a bohvie ake pravidla si este vymyslia. ( bude musiet kazdy nanovo na autoskolu, lebo sa bude jazdit v lavo):D

prosím ťa nestraš, robíš paniku:Dja si myslím že to bude ešte horšie:D:D

no mne platí až do 2032 lebo povodný som musel vymenit z dovodu poškodenia:aut

[upravil dne 18/1/13 19:30 od gedu]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...