Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte tak zasa po niakom case sa na Vas obraciam o pomoc:).......v poslednom case sa my zda ze mam problemi s dobijanim baterky. Baterka je skoro nova 2roky(optima top red)...

problem sa prejavuje z nicoho nic pocas jazdy klesne napetie od alternatora na 12,2V pricom aj svetla stlmia.Tuto hodnotu som zistil meranim cez zapalovac. Pricom hodnoty po nastartovani su 14,4V a por par kilometroch postupne klesaju na 14,1V. Neviem ci su tieto hodnoty spravne. Baterka zmerana po 2 dnovom stati ma hodnotu 12,3V(merana cez zapalovac pricom inu moznost nemam:(

Velmi pekne Vam dakujem za kazdu radu;)

Odesláno

na baterce pri nastartovanem motoru by melo byt kolem 14.3V i pri vsech zapnutych spotrebicich (potkavaci a dalkova svetla, mlhovky, vyhrivani okna, radio, ventilator atd.) tech 14.1V namerenych v zasuvce zapalovace je myslim OK (urcite bude nejaka ztrata na prechodovych odporech po ceste od baterky k zasuvce) a napeti baterky 12.3V je taky vcelku OK

kazdopadne, jestli klesne napeti i pri stalych otackach motoru na tech 12.2, tak je nekde chyba, prokluzuje remen nebo odchazi regulator altiku

Odesláno

tato hodnota my vetsinou klesne pri preradovani na vzdialenost cca 18km my to urobi raz dva krat pricom hned sa hodnota vrati na 14,3-14,4V.A ten regulator sa da menit aj samostante alebo treba menit aj alternator......este skusim pozriet privodne kable.

Odesláno

REgulator je na alternatore, a urcite sa da vymenit.

Kazdopadne je nutna demontaz alternatora a rozobratie.

Mozno uhliky zle sedia, alebo je daky zly kontakt.

Navod na rozobratie som pisal aj v 406 , aj v 605 casti.

Princip je rovnaky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...