Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
StibTo: definuj mi slovo KRIZE;) -> od tohoto slova se odviji cely tvuj prispevek. Krize byla 10 let zpet pri naletu na dvojcata , diky tomu oslabily vsechny svetove měny. Od te doby je to jen výmluva vsech na vsechno :P

Tak pokud mi pamet slouzi k nam \"krize\" \"dorazila\" cca v roce 2008 a ano, mas pravdu, je to vymluva vsech a pro vsechno. Muzeme se tomu smat a rikat si, co chceme, ale proste mnoho firem hur plati, vic ojebava zamestnance atd atd atd.

Nejsem ekonom ani historik ale rad se necham poucit - dle meho nazoru to teda nemelo se sundanim WTC z povrchu zemskeho moc spolecneho ..

Odesláno

Punkač všimni si, jak němci s rakušanama zavedli přechodné období a pracovat za hranicema bylo hodně obtížné. Zato ted ty cizince z východu potřebujeme, uvedom si, jak češi stárnou. Vždyt s tím se vždy počítalo, sám Kalousek řekl, že ty lidi z východu potřebujeme. Kdo by dělal tady za takovou almužnu, v Rakousku mám 45000Kč čistého a to nedělám nejakou extra práci.

Odesláno

Hele asi tak: byt mam ted dobrou praci, tak je u soukromnika, a \"clovek nevi dne ani hodiny\" :grr

Proto si stale držím \"chalupu\" v podkrkonoší, okolo je spousta vetsich mest...tak ma clovek dobrou zakladnu :roker

Odesláno
Já mám vždycky největší srandu z toho, když se sem někdo přihrne pod dojmem vyššího výdělku, a pak čumí jak péro, kolik musí vysolit za nájem.

Jóooj, lenze u nas to vychodniari riesia velmi jednoducho ... V pondelok, skoro ráno, cca 3-4 hod ráno, vyrazia zo svojej matky zeme autom, minimalne 4 ia, niekedy aj 5 ti, nahodia batozinu, a idu smer Bratislava, cca 400 Km ... Pridu rano, do svojej \"ubytovne\" alebo \"hostelu\" alebo do svojho 3 izbaku, kde spia aspom 6 ti ... Nie ze 3 ja, ale 6 ti ... Videl som na vlastne oci pripad, kde tam spali 8 mi ... A idu do prace ... Tam su cely den, aj po pracovnej dobe casto ... Tj makaju namiesto 8 hodin, aj 10 alebo 12 hodin ... Preco ? No co by na tej ubytovni, alebo byte, robili ... Tak radsej sedia v teple v praci, su na internete, hraju online hry, len zabijaju cas ... Cez den samozrejme daju obed, za stravny listok .. Cena obeda v ziadnom pripade nemoze presiahnut cenu listka, a napoj zasadne nie, nakolko sa nezmesti do ceny listka. Vecer, casto neskoro, sa vracaju na ubytovnu ... Veceraju rozky s maslom, vifonky, a rozne ine dobroty, zo zasady nevaria, z rozkov sa najes lacnejsie ... A rano zase do prace ... Pride piatok, kedy by v robote bud najradsej neboli, alebo maju tisic dovodov, preco odist co najskor. Znova sa naskladaju do auta, a vyrazia spet na do svojej rodnej hrudy, na vychod ...

Toto je zivot tej casti ludi z vychodu, ktorych \"moc\" nemusim ... Pretoze prave tieto typi, pracuju za menej, a su ochotny seba, aj svoju pracovnu poziciu neskutocne podhodnotit, len aby niekde pracovali ... Kazia trh prace, to je proste fakt ... Rozdiel medzi nimi, a napriklad Bratislavcanmi je taky, ze ten Bratislavcan musi mat byt / dom v tej bratislave, musi nakupovat potraviny tam, musi tam kupovat oblecenie, a tam chodi aj von ... Nechodi von do krcmi na vychode, kde je vsetko lacnejsie, lebo sa tam menej zaraba, chodi do tej v bratislave ... Plati drahsie taxiky, drahsie elektricky ako MHD v kosicoch, drahsie parkovne, atd atd ...

A nakoniec, mi je z nich celkom dosmiechu, hlavne ked poznam realneho cloveka, ktory robi na manazerskej pozicii, zaraba velmi slusne, a v zaujme chorobneho setrenia, uz nechodi ani na obedy, a co som teda najviac bol v prdeli, ked som bol v byvalom zamestnani, tak som raz prisiel na \"centralu\" velmi skoro rano, lebo som viezol znamych do BA na skoru rannu hodinu, tak som si povedal, ze si aspom rano nieco skorej v praci porobim. Po prichode do prace, o 06:20 som ho nasiel, ako spí pod stolom v svojej kancelárií na skladacej karimatke v tricku a trenkách :D :D Najskôr som si myslel, ze je mrtvy, a niekto ho prepadol :D Nakoniec z neho neskôr, uz ked nepracujem v danej firme vyliezlo, ze tam vzdy par krat prespal, lebo za ubytovnu ci hostel, ci co to je, sa platilo 5 Eur za noc :D

Odesláno

Květen 2008 firma jela na 130% výkonu, měl jsem se hodně moc dobře, asi nejlíp v životě

říjen 2008 myslel jsem, že budu bez práce, firma stála, nudou jsem šel čistit mašiny

Odesláno

ja osobne nejsem zastancem aby slovaci jezdili do cr za praci,delam ve fabrice jako svarec kovu a polovina tam je slovaku a normalni cech z mesta nema sanci se tam dostat pred novym rokem vyhazovali a na jedno misto cekolo az 13 lidi aspon u nas na svarovne a to je podnik kde je 3500 lidi znam hodne slovaku a ani s jednim bych nesel na pivo svarecsky kurz koupily nekde v rychliku kdyz jeli do cr a myslej si ze tady budou zarabat penaze jsou schopny byt v praci i sestnact hodin dene to se pak kurvej normy atd kdo dela ve fabrice vi moc dobre o co jde,timto se nechci nikoho dotknout je to muj nazor!

Odesláno
Květen 2008 firma jela na 130% výkonu, měl jsem se hodně moc dobře, asi nejlíp v životě

říjen 2008 myslel jsem, že budu bez práce, firma stála, nudou jsem šel čistit mašiny

Zari 2007 - nastupoval jsem za 21.000 hrubeho, srpen 2008 - jiz druhe zvyseni platu na 25.000 hrubeho a k tomu 3.000 mesicne bonus navazany na zajimavou nadstavbovou praci .... Od te doby tzn za 4,5 roku jsem se hnul nahoru naprosto nevyrazne (v radu nekolika stokorun) ve srovnani s temihle skoky :myslim:fnuk

Odesláno

A nakoniec, mi je z nich celkom dosmiechu, hlavne ked poznam realneho cloveka, ktory robi na manazerskej pozicii, zaraba velmi slusne, a v zaujme chorobneho setrenia, uz nechodi ani na obedy, a co som teda najviac bol v prdeli, ked som bol v byvalom zamestnani, tak som raz prisiel na \"centralu\" velmi skoro rano, lebo som viezol znamych do BA na skoru rannu hodinu, tak som si povedal, ze si aspom rano nieco skorej v praci porobim. Po prichode do prace, o 06:20 som ho nasiel, ako spí pod stolom v svojej kancelárií na skladacej karimatke v tricku a trenkách :D :D Najskôr som si myslel, ze je mrtvy, a niekto ho prepadol :D Nakoniec z neho neskôr, uz ked nepracujem v danej firme vyliezlo, ze tam vzdy par krat prespal, lebo za ubytovnu ci hostel, ci co to je, sa platilo 5 Eur za noc :D

Vsak jooo... :) Cim vejs, tim vetsi skrti, obidek pekne z domova od zenusky a za nejakou dobu PRD HO ... Audina ... a zase PRD HO .. rodinnej barak .... joooo ... taky jsem uz takovych potkal ;)

Odesláno
jj StibTo : přidávat se jim moc nechce,když tak jenom práci :grr

oddie tu nekde mozna v jinem vlakne psal pekny citat nebo takove porekadlo tak me ted taky jedno napadlo i kdyz vzhledem k nedavne tunel-dedek akci to tolik nevyzni :

Ve vezeni Te za dobre chovani pusti driv domu, v praci za dobre chovani dostanes dalsi praci :D

Odesláno

Obídek od ženušky taky chápu, když ženuška vaří řádově lépe než hnusná podniková vývařovna ohřívající UHO a průmyslové knedlíky...

Odesláno

beru okolo těch 25 hrubýho, plus jednou ročněna Vánoce mam bonus od 0% do 24% roční hrubé mzdy. Teď jsme brali 12%, protože byly tři prac. úrazy během roku, který právě způsobili gastarbaitři nedodržováním základních pracovních postupů, jako vložení ruky pod lis a podobně. Jsem přišel cca o 30 tisíc kvůli pár debilům

Odesláno
Obídek od ženušky taky chápu, když ženuška vaří řádově lépe než hnusná podniková vývařovna ohřívající UHO a průmyslové knedlíky...
žrnušku nemám, aletaky si vařím sám a nosím si do rachoty. Kolegové baštěj hnusný bagety a já baštím svoje poctivé jídlo
Odesláno

U nás ve státní správě se peníze ubírají, lidé propouští (takže se jijich práce rozděluje mezi ostatní). Teď jsem koukal na roční příjem a oproti loňsku mám skoro o 700,-- čistého (měsíčně) méně. A 2012 ve srovnání s 2010 mám o 2.000,-- (opět čistého měsíčně) méně. Hlouběji jsem nešel, byl bych zbytečně naštvanej.

Odesláno

oddie nevim kde delas ale vyraz podnikova vyvarovna a UHO to ja ani neznam .... :)

Myslel jsem to tak, ze obidek z domova pekne v kastrulku misto toho aby se treba zaslo s kolegy na dobry obed do restaurace, mimo pracovni prostredi, pokecat a tak. Setreni je krasna vec ale nesmi se to prehanet. Jen dodam, ze 1x-2x tydne taky mam jidlo z domu. To si ovsem ohreju jako jini v kuchynce v praci a snim taktez tam - mimo letni mesice kdy se s tim da jit ven. Takze sice clovek usetri, ale z kanclu (kancl budovy) se za cely den prakticky NEHNE :blicismajlik

Sry tedy za OT uz

Odesláno
ja osobne nejsem zastancem aby slovaci jezdili do cr za praci,delam ve fabrice jako svarec kovu a polovina tam je slovaku a normalni cech z mesta nema sanci se tam dostat pred novym rokem vyhazovali a na jedno misto cekolo az 13 lidi aspon u nas na svarovne a to je podnik kde je 3500 lidi znam hodne slovaku a ani s jednim bych nesel na pivo svarecsky kurz koupily nekde v rychliku kdyz jeli do cr a myslej si ze tady budou zarabat penaze jsou schopny byt v praci i sestnact hodin dene to se pak kurvej normy atd kdo dela ve fabrice vi moc dobre o co jde,timto se nechci nikoho dotknout je to muj nazor!

A myslis, ze je to jednostranne ? Ked uz sme na tom Peugeot FOOORe, tak by som ti odporucil, aby si sa presiel po fabriek PSA Peugeot Citroen ktoru mam pol kilometra vzdusnou ciarou od baraku :D Pracuju tu stovky cechov, ktorych sem navozili autobusmy, a byvaju v najomnych bytoch vo vlastnictve peugeotu ... Jo a este s nimi Rumuni ci poliaci ... Vseobecne som bol prekvapeny, ale i cechcov je v tej automobilke velmi velmi pozehnane ? Preco ? Ked nechces robit za malo, tak si najdeme pracovnikov aj v zahranici, neni ziadny problem ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...