Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky se mi nějak nezdálo to co píše MotoMoto, ale po vyzkoušení musím říct, že MotoMoto MÁ PRAVDU. Skutečně při ohřívání interiéru nefunguje regulace foukání dozadu. Prostě -, auto, + stále to je stejné. Jediné jak se to dá regulovat, je tlačítko \"Rear\", které spouští ty pomocné ventilátory ve sloupcích a taky se to nechá regulovat směrem proudění vzduchu. Když je to puštěné na \"auto\" (myslím tím vepředu) tak to fouká ze všech otvorů a více to funí na okna. Když se to přepne na foukání na hlavu (ten prostřední ovládací knoflík v otočném ovládání ventilátoru) tak to i dozadu funí daleko víc. Do teď jsem si toho za dva roky nevšiml, že to v zimě nejde vzadu regulovat tím zadním otočným ovladačem. Ale proč to tak je to stále nechápu.

Odesláno

Sory chalani ale tie pomocne ventilatory sa nevolaju pomocne len tak prenic zanic oni musia fungovat stale ked ich potrebujes a aktivujes ich na prednom paneli tlacitkom \"rear\" hlavny ventilator nestiha pretlacit vzduch dozadu do stlpikov a este aj do tretej rady sedadiel a okna potom su zahmlene prave koli tomu namontovali pomocne ventilatory aby zabespecili plinule prudenie vzduchu v celej kabine a to nezavisle na pocasi ci je zima alebo leto meni sa len teplota vzduchu ktoru zenu smerom dozadu a to bud studeny v lete alebo tepli cez zimu. Tak skusme spolocne nieco vymisliet preco nam to nejde lebo ono to ist ma.

Odesláno

Asi takhle - dneska jsem to schválně zkoušel.

Motor ohřátý, normál cca 80°C. Venku -4°C.Klima na Auto, zapnuté rear a vzadu jde normálně ovládat teplý vzduch.

Na plus fouká hodně, auto míň, minus málo , 0 nic

Chvíli jsem zkoumal, proč to přestalo a pak jsem si uvědomil, že kluk otevřel přední dveře.:D

Takže za mě - funguje to pořád :papa

Odesláno

macoyougy74:

Ty pomocné ventilátory u mě fungují, jen se nedají v zimě řídit +, auto, -, ale jdou podle toho jak to hodně fouká vepředu. V létě jdou navíc ještě řídit zezadu. Nevím proč to tak je. Navíc mě udivuje, že Jarmylovi to jako jednomu z mála funguje i v zimě (teda jedinému o kom vím). Teda nezkoušel jsem dát nulu, jestli to ten vzduch vypne úplně. Zkusím v úterý až pojedu s autem, zítra jezdí manželka, tu s tím nebudu zatěžovat.

Odesláno

No to chápu, ale fakt, byl by jsi jediný mezi P807 ale nejen mezi nimi. I u Citronů to tak nefunguje.

Možná že bylo ještě vernku moc teplo a nebo máš jen třeba rozbité nějaké čidlo a proto to tak běží.

Ale už to tvrdilo pár lidí a pak zjistili že se pletli.

[upravil dne 20/1/13 23:11 od MotoMoto]

Odesláno
Asi takhle - dneska jsem to schválně zkoušel.

Motor ohřátý, normál cca 80°C. Venku -4°C.Klima na Auto, zapnuté rear a vzadu jde normálně ovládat teplý vzduch.

Na plus fouká hodně, auto míň, minus málo , 0 nic

Chvíli jsem zkoumal, proč to přestalo a pak jsem si uvědomil, že kluk otevřel přední dveře.:D

Takže za mě - funguje to pořád :papa

Mně to taky tak funguje:papa Ještě si vybavuji jak jsem klukovi říkal dozádu jestli potřebuje víc tepla ať jsi dá to kolečko na plus a vravel že je to lepší. Tak nevím. A rear mám zaplé nonstop.

Tak jsme dva:papa

Možná blbost, ale nebude to dle výbav? Já mám Exclusive, Jarmyl Pullman:myslim

[upravil dne 21/1/13 08:49 od Tango C8]

Odesláno

Podle výbavy to nebude, nižší výbava to neměla vůbec.

ferinko2: Jakou pojistku jsi kontroloval? já to třeba mám na č.18 v krabici u motoru.

Podle schématu je ještě v té krabici u pojistky relé spínané od klíčku.

Na oba ventilátory pak vede napájení paralelně. Řízení je vytažené z jednotky klimatizace a ta je myslim pod těma ovladačema a displejem.

Takže na svorkách 1 a 3 na ventilátorech bys měl mít 12V ( při nastartovaném motoru)

Odesláno

Tá poistka č.18 (40A) by mala byť na pomocné ventilátory,tá je OK.Bol by som povďačný za tú schému,potom by nemal byť problém nájsť závadu.Vďaka:super

Odesláno

T A D Y je ke stažení servisní příručka od Tereta. Je to francouzsky a v horší kvalitě.

Na stránce 150 je část klimatizace ( ty motory jsou č. 8086 a 8087)

snad to pomůže:papa

Odesláno

Určite,schéma je 90% úspechu.Zajtra premerám napätie na motoroch,ale vidím to v tom relátku.Vďaka za pomoc.

Odesláno

U mňa regulácia v zadných stĺpikoch na 100% funguje aj počas kúrenia za predpokladu, že je klimatizácia v režime \"AUTO\", to znamená,že svieti vločka a je aktivovaná funkcia (tlačidlo) \"REAR\". Ventilátory sa dajú regulovať + / - a dajú sa aj vypnúť.

Počas tohoto testu funkcie ventilátorov som zistil, že mi pravý mierne píska a keď ho dám utlmiť, tak sa úplne zastaví. To znamená, že sa ťažko otáča a budem ho musieť vybrať a namazať, alebo najskôr odmastiť a potom namazať. Robili ste to už niekto? Máte dajaké postrehy?

Odesláno

U mna vlocka svieti na displeji iba,ked je zapnuta klima(kompresor),v lete,ci zime.Rezim AUTO u mna funguje aj bez vlocky.Tuknem do tlacitka AUTO,rozsvieti sa vlocka aj kontrolka na klime,vypnem tlacitko klimy,ktore zhasne,aj vlocka z displeja a AUTO svieti a funguje dalej,pokial neupravim manualne uroven vykonu ventilatora.

Odesláno

Ja som to myslel tak, že keď stlačím AUTO, tak sa automaticky zapne aj kompresor (vločka).

Potom stlačím REAR a pri tejto kombinácii mi funguje ovládanie na stĺpikoch aj počas kúrenia.

Ale momentálne u nás nemrzne, takže to vyskúšam aj keď budú mrazy a potom to vyskúšam ešte raz a to s vypnutou \"vločkou\".

Odesláno

Pochopili sme sa. :super Ta vlocka znamena iba jedno,ze je zapnuty klimakompresor a to po stlaceni AUTO hned vypinam.Ak nie je nutna klima.Takze AUTO funguje aj bez vlocky(klimakompresora) a vsetko,co pises funguje,ci s klimou v lete,ci s kurenim v zime.

[upravil dne 21/1/13 20:08 od xpetrix]

Odesláno

Jasné, AUTO zmizne myslím že len keď zmením otáčky ventilátorov, alebo keď mením nastavenie klapiek, ale aj tak to stále reguluje na nastavenú teplotu. Už som sa však stretol aj s tým, čo písal MotoMoto. Mal som zapnutý REAR ale ovládanie v stĺpikoch nefungovalo. Doteraz však neviem ako sa mi to podarilo, či to bola \"zblbnutá\" riadiaca jednotka klímy, alebo to bolo tuhým mrazom vonku. Budem to ešte skúšať, možno na to prídem.

Odesláno

xpetrix:

Talčítko \"Auto\" není třeba vypínat ani v zimě, kompresor klimy běží jen když je to potřeba a to se někdy stává i v zimě, třeby když se rosí čelní okno. To že svítí \"vločka\" neznamená, že běží klimakompresor.

Odesláno

AUTO nevypina klimakompresor,ale to tlacitko vedla s vlockou.Viem o tom,ze je potrebne klimakompresor \"prevetrat\" aj v zime,aby sa premazal.A aj na to ako pises,ked treba odhmlit okna.;) Len u mna sa stava,ze uz pri starte aj v zime je automaticky zapnuta klima,teda vlocka na displeji aj tlacitko s vlockou svieti.Hlavne,ked auto stoji viac ako den :myslim

[upravil dne 21/1/13 21:58 od xpetrix]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...